dEEm Napisano 2 Czerwca 2020 Napisano 2 Czerwca 2020 Kilka godzin w ogrodzie, kilka godzin nad wodą i w końcu jest pierwsza rybka na muchę +- 40cm. Radość tym większa, że na suchą muchę, którą sam ukręciłem. Na szczęście sprzęcik jest bo robię też microjigi. Coś czuje, że przepadłem bo łażę po 6 godzin i cały czas mi mało. 6
bacyk Napisano 2 Czerwca 2020 Napisano 2 Czerwca 2020 12 minut temu, dEEm napisał: Kilka godzin w ogrodzie, kilka godzin nad wodą i w końcu jest pierwsza rybka na muchę +- 40cm. Radość tym większa, że na suchą muchę, którą sam ukręciłem. Na szczęście sprzęcik jest bo robię też microjigi. Coś czuje, że przepadłem bo łażę po 6 godzin i cały czas mi mało. Ehh..skąd ja to znam powodzenia, gdybyś miał jakieś pytania, to wal śmiało, zawsze ktoś zagląda i w razie potrzeby pomoże. 1
RSM Napisano 2 Czerwca 2020 Napisano 2 Czerwca 2020 Mnie to nie dorwało, ale syna tak. Dzień dziecka - nowy kij #6, trochę lepsza niż miał i połamał. Dzień później wracam z pracy, godzina 17:00. Sąsiad do mnie: " twój syn prawie cały dzień stał na podwórku i wędką machał..." 1
dEEm Napisano 2 Czerwca 2020 Napisano 2 Czerwca 2020 Mam pytanko o jakieś fajne miejscówki. Szczególnie do brodzenia. Do tej pory ćwiczyłem na Widawie na północ od Wrocławia, ale oprócz może 2-3 miejscówek, ciężko mówić o jakimkolwiek komforcie, szczególnie na początku (chociaż dawałem radę). Kanał powodziowy póki co odpada, ze względu na poziom wody. Jutro pojadę zobaczyć jak wygląda Bystrzyca w okolicach Mietkowa. Jak tam się nic nie będzie działo to pewnie na Ślęze w ok. parku klecinskiego. Moglibyście polecić jakieś fajne miejsca na początek? Jak nie tutaj to w wiadomości prywatnej?
oldBolo Napisano 2 Czerwca 2020 Napisano 2 Czerwca 2020 1 godzinę temu, dEEm napisał: Mam pytanko o jakieś fajne miejscówki. ... Jak do brodzenia to Kanał przeciwpowodziowy - płytka woda, wygodnie się rzuca ale ryby płochliwe, Ślęża - fajna to ona była - teraz już mocno zarośnięta próbuj ale będzie już cieżko. Widawa/Bystrzyca trudne na początek bo krzaki,drzewa ale ryby jeszcze tam pływają itp. Odra poniżej wrocka - są płytkie miejsca ale dla mnie temat dopiero na początkowym temacie muchowego rozpoznania. Powoli rozpoczynam rozpoznanie pstrągowych rzeczek naszych. Na mnie 40taki jakby ostatnio częściej łaskawym okiem spoglądają. 6
dEEm Napisano 2 Czerwca 2020 Napisano 2 Czerwca 2020 Na kanale powodziowym to wiem bo normalnie tam brodze ze spinningiem. Było płytko i fajnie dopóki nie kupiłem muchówki 😁 Przez 3 miesiące była woda maks do kolan pod mostem Chrobrego, po kupnie puścili wodę i brodzenie odpada. Pewnie tak będzie dopóki nie sprzedam wędki 😂
oldBolo Napisano 2 Czerwca 2020 Napisano 2 Czerwca 2020 od kiedy tam wysoka woda idzie? (mało wody w rzece to długo to pewnie nie potrwa a fajnie by było trafić jak już będzie obniżana)
dEEm Napisano 2 Czerwca 2020 Napisano 2 Czerwca 2020 32 minuty temu, oldBolo napisał: od kiedy tam wysoka woda idzie? (mało wody w rzece to długo to pewnie nie potrwa a fajnie by było trafić jak już będzie obniżana) to już będzie z 5 dni. Tak było w niedzielę.
oldBolo Napisano 3 Czerwca 2020 Napisano 3 Czerwca 2020 a jeszcze co do Ślęzy - z muchą lepiej ci będzie teraz próbować w dolnym odcinku pomiędzy Lotniczą a Żernicką - tam jest głębiej i wolniej zarasta. Uwaga - ryby ze Ślęzy są strasznie zatrute i nie wolno ich zabierać do konsumpcji - ostatnio WFOŚ na moje zawiadomienie prowadzi dwa śledztwa co do nielegalnego zrzutu ścieków. 3
Booryss Napisano 3 Czerwca 2020 Napisano 3 Czerwca 2020 17 godzin temu, dEEm napisał: Mam pytanko o jakieś fajne miejscówki. Szczególnie do brodzenia. Do tej pory ćwiczyłem na Widawie na północ od Wrocławia, ale oprócz może 2-3 miejscówek, ciężko mówić o jakimkolwiek komforcie, szczególnie na początku (chociaż dawałem radę). Kanał powodziowy póki co odpada, ze względu na poziom wody. Jutro pojadę zobaczyć jak wygląda Bystrzyca w okolicach Mietkowa. Jak tam się nic nie będzie działo to pewnie na Ślęze w ok. parku klecinskiego. Moglibyście polecić jakieś fajne miejsca na początek? Jak nie tutaj to w wiadomości prywatnej? Czas zostawić nizinne ścieki . Czas na bardziej górska przygodę . Kwisa, Kaczawa, Bóbr, Nysa Kłodzka, Biała Lądecka, wszystko masz w porozumieniu 0 . Jeszcze tam kilka ryb pływa . 1
dEEm Napisano 3 Czerwca 2020 Napisano 3 Czerwca 2020 Dzisiaj z muchówką w ręce od 10 do 21. Większa część dnia poświęcona na poznawanie Bystrzycy w okolicach Mietkowa. Piękna rzeka, tylko, że jakoś tych pstrągów i lipieni nie było widać. Trafił się tylko jeden malutki klenik i ukleja. Potem podjechałem jeszcze na kanał powodziowy, ale cały czas puszczają wodę, więc wysoko i brudno. @Booryss może podzieliłbyś się na priv informacjami o jakichś fajnych miejscówkach do brodzenia na Bobrze? Od zawsze mnie ta rzeka kusiła. I wiesz może, gdzie mogę odebrać pozwolenie, żeby tam łowić? 1
oldBolo Napisano 5 Czerwca 2020 Napisano 5 Czerwca 2020 wczoraj odwiedzałem (przejazdem) m.in. Bóbr w okolicy Lądka Zdroju - fajna rzeczka - miejsce jedno dobre do brodzenia było (inne za głębokie) ale woda podniesiona dużo śmieci niosła i na zero.
bacyk Napisano 5 Czerwca 2020 Napisano 5 Czerwca 2020 1 godzinę temu, oldBolo napisał: wczoraj odwiedzałem (przejazdem) m.in. Bóbr w okolicy Lądka Zdroju - fajna rzeczka - miejsce jedno dobre do brodzenia było (inne za głębokie) ale woda podniesiona dużo śmieci niosła i na zero. Bóbr, w okolicach Lądka? 1 1
Booryss Napisano 5 Czerwca 2020 Napisano 5 Czerwca 2020 Godzinę temu, bacyk napisał: Bóbr, w okolicach Lądka? No jak są tam bobry . 😜 1
oldBolo Napisano 5 Czerwca 2020 Napisano 5 Czerwca 2020 10 godzin temu, bacyk napisał: Bóbr, w okolicach Lądka? od razu widać że człowiek nieobyty Google maps prowadzi i potem człowiek nie wie gdzie był ... - ot 21 wiek. (chodziło o Lwówek)
Booryss Napisano 14 Czerwca 2020 Napisano 14 Czerwca 2020 Długi weekend za nami 😎 Zebraliśmy bandę pięciu szaleńców i czwartek, piątek i sobotę polowaliśmy na kropkowanych kolegów. Wyjazd bardzo udany . Mimo nie dokonać sprzyjającej pogody udało się wyjąć sporo fajnych ryb. Filmidło z wyjazdu 1 6
Darek 1 Napisano 16 Czerwca 2020 Napisano 16 Czerwca 2020 Brawo chłopaki, piękne rybki no i ten Dunajec, łezka w oku się kręci😂 1
carloss83 Napisano 21 Czerwca 2020 Napisano 21 Czerwca 2020 Filmiki super.Aż by się chciało tam kiedyś pojechać. 1
tomek1 Napisano 22 Czerwca 2020 Napisano 22 Czerwca 2020 W dniu 14.06.2020 o 21:52, Booryss napisał: Mimo nie dokonać sprzyjającej pogody udało się wyjąć sporo fajnych ryb Super film i owocne połowy! 1
oldBolo Napisano 13 Lipca 2020 Napisano 13 Lipca 2020 rzeczki się oczyściły, woda opadła, biorą pstrążki (rozmiar wstydliwy) i klenie (rozmiar bardzo w porządku) - klenio 50cm to dla mnie mega sukces. 8
alix90 Napisano 14 Lipca 2020 Napisano 14 Lipca 2020 https://www.twojapogoda.pl/ Tutaj możecie sprawdzić warunki pogodowe :)
carloss83 Napisano 20 Lipca 2020 Napisano 20 Lipca 2020 Pierwsze koty za płoty jak to mówią.Woda wysoka i mętna ale jakieś kleniki i koraliki uwiesiły się na mokrą i nimfę. Teraz czas wypuścić się w poszukiwaniu ryb szlachetnych 😜 3
carloss83 Napisano 5 Sierpnia 2020 Napisano 5 Sierpnia 2020 Nie takie pierwsze pstrągi na muchę ale już świadome łowienie z doborem metody i muszek 😉 5
Rekomendowane odpowiedzi