bacyk Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 Długo wyczekiwany wypad na Bóbr. Woda nie zawiodła, pogoda wyśmienita i Towarzysz się spisał. Kurczę, znów przyjdzie wyczekiwać na kolejny wypad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 Gdzie cię szukać popłoszę ci trochę te Kleniozaury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 8 minut temu, Booryss napisał: Gdzie cię szukać popłoszę ci trochę te Kleniozaury Zaczynam o 7.00 przy moście w Ślęzy - zapraszam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 14 Lutego 2016 Share Napisano 14 Lutego 2016 Ze względu na to że wszystko co związane z wędkarstwem muchowym ląduje w tym temacie to i to wstawiam tu:) Loon Tippet Holder ZRÓB TO SAM W 5 MINUT:):):) Po tym jak ostatnio odpłynęły mi 2 nówki szpule żyłki przyponowej stwierdziłem że jest to przydatny gadżet, ( widzieliście słonia w spodnio butach w wodzie po pas goniącego szpulkę żyłki?? komiczne mówię wam sam się z siebie śmiałem a efektu to nie przyniosło :):):) A więc gdy zobaczyłem to na własne oczy w cenie 35 zł ( przykładowy link z przedmiotem ze sklepu http://bogdangawlik.com/product-eng-4406-Wapsi-Anglers-Image-Tippet-Retainer.html) stwierdziłem że nie zapłacę tyle za kawałek plastiku i sznurka Poszperałem troszkę w szpargałach, dopadłem starą kurtkę i zabrałem się do roboty Potrzebne przedmioty: 1 mały karabińczyk 2 kawałek izolacji termokurczliwej (kolor dowolny jaki komu pasuje rozmiaru dopasowanego na styk do średnicy sznurka złożonego na pół.) 3 sznurek 4 koralik ( w moim przypadku pozbawiłem sznurka z koralikem starą kurtkę ) A oto efekt 5 minut pracy z przedmiotami które pewnie większość z nas ma w domu 35 zł mogę wydać na uzupełnienie szpul z żyłką która odpłynęła :)) Różnica między kupnym jest taka że przynajmniej mi się karabińczyk nie połamie bo jest aluminiowy a nie plastikowy satysfakcja 100% :):) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krznow Napisano 14 Lutego 2016 Share Napisano 14 Lutego 2016 Witam. Nie wiem czy znacie, ale chyba was zaciekawi https://www.youtube.com/user/TheFlymanJim/videos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewy1106 Napisano 15 Lutego 2016 Share Napisano 15 Lutego 2016 Misiura jak i Davie Mcphail to już ikony step by step na YT, podejrzewam że większość z nich korzysta dodatkowo od siebie dorzucam fly tying bible The Fly Tying Bible Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 15 Lutego 2016 Share Napisano 15 Lutego 2016 Booryss, istny z Ciebie Mac Gyver albo lepiej: pomysłowy Dobromir Mam w kanciapie metr drutu miedzianego i tubkę kleju biurowego - co polecasz ??? Haha... A tak na poważnie to super pomysł. Trochę "chciejstwa", sprytu i gotowe. Produktem ubocznym satysfakcja i oszczędność - extra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 15 Lutego 2016 Share Napisano 15 Lutego 2016 Godzinę temu, GuCeK napisał: Booryss, istny z Ciebie Mac Gyver albo lepiej: pomysłowy Dobromir Mam w kanciapie metr drutu miedzianego i tubkę kleju biurowego - co polecasz ??? Haha... A tak na poważnie to super pomysł. Trochę "chciejstwa", sprytu i gotowe. Produktem ubocznym satysfakcja i oszczędność - extra. Drut i klej coś wymyśle przechowuj w zasięgu ręki nie wiadomo kiedy mi się przyda :):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 15 Lutego 2016 Share Napisano 15 Lutego 2016 Lewy1106 Świetna lektura szkoda że rano do roboty bo bym coś ukręcił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 17 Lutego 2016 Share Napisano 17 Lutego 2016 A może zrobimy jakieś spotkanie w niedzielę ? Proponuję kanał powodziowy koło 7 rano . Można spotkać się na Smętnej koło mechaników samochodowych (jest tam gdzie postawić samochód ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewy1106 Napisano 17 Lutego 2016 Share Napisano 17 Lutego 2016 chętnie ale nie ta niedziela bo mnie nie ma we Wrocku kolejna jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 17 Lutego 2016 Share Napisano 17 Lutego 2016 Hej Maniu, ja nad wodą w niedziele będe ale trochę wyżej .☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ventus Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Niedługo wiosna i trzeba będzie zapełnić pudełka ciekawymi wzorami much. W związku z tym może znowu jakieś warsztaty muchowy zorganizować np. 27-02-2016 sobota. Co Wy na to ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Mi się powinno udać na chwilę zaglądnąć ale tak po 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 22 Lutego 2016 Share Napisano 22 Lutego 2016 20 godzin temu, Ventus napisał: Niedługo wiosna i trzeba będzie zapełnić pudełka ciekawymi wzorami much. W związku z tym może znowu jakieś warsztaty muchowy zorganizować np. 27-02-2016 sobota. Co Wy na to ? Wraz ze swoim synkiem jesteśmy mocno zainteresowani 😀 Pozostaje tylko kwestia godziny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 22 Lutego 2016 Share Napisano 22 Lutego 2016 Marcin junior nam zdradzi tajemniece kręcenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 22 Lutego 2016 Share Napisano 22 Lutego 2016 27 minut temu, Booryss napisał: Marcin junior nam zdradzi tajemniece kręcenia?? Swoimi rodzicami "kręci" jak chce, zobaczymy co zrobi z Waszymi imadłami 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ventus Napisano 22 Lutego 2016 Share Napisano 22 Lutego 2016 16 minut temu, GuCeK napisał: Swoimi rodzicami "kręci" jak chce, zobaczymy co zrobi z Waszymi imadłami 😄 Pewnie mikro nimfki bo co większego mogą takie małe rączki w sobotę na 16-tą? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 22 Lutego 2016 Share Napisano 22 Lutego 2016 Szybka relacja z wczorajszego wypadu 21.02.2016r rze. Bóbr Zwariowana ekipa : bacyk (Bartek), Gucek(Marcin), Ventus(Krzystof), Booryss (Grzesiek) Zimno, wiało i padało cały dzień średnio wymarzona pogoda na długo wyczekiwany wyjazd, ale nie poddawaliśmy się wytrzymaliśmy z bacykiem do 16 z minutami od 8 rano część ekipy z musu zwinęła się wcześnie około 14 Krzysztof stwierdził że jak rybki nie współpracują to z konikami pogada Kilka niewielkich rybek było ale jak na tak wyjątkowo nie udaną pogodę i tak nie było tragicznie Ninja nad wodą i miał mieczyk szaleniec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 22 Lutego 2016 Share Napisano 22 Lutego 2016 8 minut temu, Ventus napisał: Pewnie mikro nimfki bo co większego mogą takie małe rączki w sobotę na 16-tą? Jak dla mnie ciut za wcześnie ale zaczynajcie ja dotrę ciut po Krzysiu widziałem robiłeś jakieś fotki w sobotę dodasz coś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewy1106 Napisano 22 Lutego 2016 Share Napisano 22 Lutego 2016 jak wszystko pomyślnie poukładam to też się zjawię, dzisiaj kampania lutowa w moim okręgu o zezwolenia na Jelenią Górę, Wałbrzych i Legnicę wygrana ale 2h stracone, tak więc piszę się na Bóbr kolejnym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 22 Lutego 2016 Share Napisano 22 Lutego 2016 Ventus, idealna dla mnie godzina to 14.00. Jeśli jednak będę w opozycji to przyjadę na chwilkę o 16.00. Boorys, dzięki za relacje 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPu88 Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 A mnie znowu nie ma od piątku do niedzieli.. Mam jedną duuużą prośbę. Panowie róbcie zdjęcia przynęt, które będziecie robić(możliwie krok po kroku). Ostatnio też nie mogłem być i widziałem po fotach naprawdę fajne robaczki niestety nikt nie podesłał zdjęć instrukcyjnych do tych muszek. Szczególnie do konika polnego. Jeśli jest taka możliwość to niech ktoś porobi fotografie pokazywanych killerów. Będę bardzo wdzięczny i sądzę, że nie tylko ja P.S. Jest szansa na zorganizowanie warsztatów w tygodniu? albo chociaż w którąś niedzielę? Z sobotami trafiacie dokładnie wtedy kiedy niema mnie we Wrocławiu. Jak tylko mam plan wyjazdu na weekend to wtedy CIACH!! i już info o warsztatach na forum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrutone Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 O 22.02.2016o21:42, Booryss napisał: Szybka relacja z wczorajszego wypadu 21.02.2016r rze. Bóbr Też byłem w ten weekend w moich rodzinnych stronach, tylko na ryby wybrałem się dzień wcześniej. Pogodę miałem trochę lepszą Krótka fotorelacja tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ventus Napisano 28 Lutego 2016 Share Napisano 28 Lutego 2016 Spotkanie pod tytułem warsztaty muchowe 2 są już za nami Tym razem było nawet o jedną osobę więcej niż poprzednim razem Rozpiętość wiekowa między krętaczami była kosmiczna-jeden kręcił, a drugi się kręcił bo też chciał kręcić. Na zaproszenie Michała odwiedził nas Tera Mantyle, który pokazał nam fińskie podejście do kręcenia much szczupakowych i dzięki temu zrobiło się nam towarzystwo międzynarodowe keep it up A Tera kręcił... kręcił... i kręcił... i ukręcił A nam się buzie ze zdziwienia pootwierały, jak dużo nauki przed nami Jeszcze epoxy na oczy by wzmocnić Oraz testy na sucho i mucha szczupakowa gotowa I dlaczego tak daleko do maja, ale nic to zaczekamy Dziękuję wszystkim za przybycie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi