marqs_2005 Napisano 3 Marca 2007 Share Napisano 3 Marca 2007 Ello, czy ktos w ostatnim czasie odwiedzil zbiornik Rybnicki czy warto sie tam teraz wybrac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marqs_2005 Napisano 6 Marca 2007 Share Napisano 6 Marca 2007 Ello oplaty na zbiornik Rybnicki na 2007 OPLATY http://www.pzw.com.pl/index.php?id=64 MAPA http://www.pzw.com.pl/fileadmin/user_upload/mapy/rybnik_mapa_022007.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydriver Napisano 26 Marca 2007 Share Napisano 26 Marca 2007 witam, jestem nowy wiec milo mi Was poznac :0 co do rybnika, w tym roku zacząłem tam wedkowac - na 4 dotychczasowe wypady w marcu oto wyniki dzien 1 - wedkowanie od strony zbiornika Gzel (ale oczywiscie na zalewie rybnik) - 3 plotki do 20 i leszczyk 25 (6 stopni,zachmurzenie,deszcz) dzien 2 - wedkuje z betonow kolo mola - 1 leszcz 48 cm odrazu po zarzuceniu, potem 5 godzin ciszy (zimno okolo 7 stopni, zachmurzone) dzien3 - wedkuje od strony wsi chwałecice -pogoda ladna 13 stopni ale wietrznie - 1 leszcz 49 cm , drugi 30 cm dzien 4 - wedkuja tam gdzie poprzendio- 5 leszczy 30-35 cm, kolega podobni + jaz 26 cm:),pogoda 16 stopni,wiatr lekki, slonecznie teraz kilka dni chorowalem ale juz w srode ruszam ponownie na rybnik wiec zdam relacje pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 26 Marca 2007 Share Napisano 26 Marca 2007 skydriver, a na ile tam jedziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydriver Napisano 26 Marca 2007 Share Napisano 26 Marca 2007 zazwyczaj zaczynam łowienie kolo 13-15 a konczymy o zmierzchu... interesuje mnie conieco wiecej na temat drapieżników i gdzie poza tym jak kolega wczesniej napisał można je tam w miare skutecznie łowić,czy dalekko trzeba rzucać ? na co trafiamy anjczesciej i gdzie - prosze o szczegoly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 26 Marca 2007 Share Napisano 26 Marca 2007 3-15 a konczymy o zmierzchu. i do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydriver Napisano 26 Marca 2007 Share Napisano 26 Marca 2007 no a co nam pozostaje, podziwianie kominow elektrowni rybnik?;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 26 Marca 2007 Share Napisano 26 Marca 2007 podziwianie kominow elektrowni rybnik też mają swój urok myślałem że może jakaś zasiadka się szykuje sam bym się załapał, ale min 2 nocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydriver Napisano 26 Marca 2007 Share Napisano 26 Marca 2007 niestety na rybniku nie wolno łowic w nocy 5-22 dozwolone, w lato 4-23).... nie sprawdzalem czy kontroluja wtedy- ale po co sie narazac psom ;p;p ....poza tym jakos za nocami nie przepadam,no ale na popoludniowe posiedzenie sie mzoemy umowic moj gg 1019956 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 26 Marca 2007 Share Napisano 26 Marca 2007 niestety na rybniku nie wolno łowic w nocy tak wiem czytałem regulamin, ale jak sobie zanęcę no to nic nie pozostaje jak o 22 kije wyciągnąć z wody i czekać do rańca do dziś mnie zastanawia ten rekordowy misiek, przecież został wyciągnięty o 2 w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydriver Napisano 26 Marca 2007 Share Napisano 26 Marca 2007 bo w miejscu zrzutu ciepłej wody są zezwolenie na połów całą dobe- ale kosztują 100zl /doba -wlasnie tam zlowiono tego rekodrowego karpia, czekam nadal na wypowiedzi wedkujących an rybniku gdzie polujecie tam na drapiezniki-opiszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marqs_2005 Napisano 3 Kwietnia 2007 Share Napisano 3 Kwietnia 2007 Ello o to pytaj najlepiej miejscowych wedkarzy oni znaja miejsca i metody napewno chetnie podziela sie swoja wiedza w temacie -drapiezniki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam_Max Napisano 17 Sierpnia 2007 Share Napisano 17 Sierpnia 2007 Ja byłem dwa tygodnie temu na Z. Rybnik w okolicy mola. Jako jedyny na moim łowisku złapałem sandacza tak około 75-80 cm, i to na gruntówkę (opis później), oraz jednego małego leszcza. Ogólnie było mało brań u mnie i u innych wędkarzy, wiał bardzo silny wiatr. Około godziny 11 jeden z wędkarzy po braniu jak zaczął zwijać zestaw to myślałem że wyciąga z wody łódź podwodną. Wędka maksymalnie wygięta, facet się męczy zwijając tak po kawałeczku przez kilkanaście minut. Jednak w końcu jak ściągnął to okazało się, że złowił karpia 30cm + dwie sztywne ryby wraz wielkim zaczepem (kłębowisko kilku zerwanych zestawów) oraz do tego worek foliowy z jakąś nieznaną zawartością. A co do mojego sandacza - zaczepiłem go przypadkiem na gruntówkę, kiedy zwijałem swój zestaw. Sandacz był martwy od dwóch trzech dni i zaczął się już rozkładać, szkoda bo była piękna sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 15 Października 2007 Autor Share Napisano 15 Października 2007 Był ktoś ostatnio w Rybniku, bo mam zamiar się wybrać wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 Jak wygląda sprawa pozwoleń na połów w tym jeziorze. Można wykupić na miejscu czasowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 15 Października 2007 Autor Share Napisano 15 Października 2007 Jak wygląda sprawa pozwoleń na połów w tym jeziorze. Można wykupić na miejscu czasowe? Tak, poczytaj od początku tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 Dzięki tomek1, sorry nie zajrzałem na pierwszą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 bo mam zamiar się wybrać wkrótce a na ile masz zamiar uderzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 15 Października 2007 Autor Share Napisano 15 Października 2007 a na ile masz zamiar uderzyć Jeden dzień. W nocy nie wolno łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 W nocy nie wolno łowić.Jak to nie można ,a rekord karpia niby o ktorej został zlowiony .? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 maniek, na zrzucie ciepłej wody można, tylko że licencja kosztuje jakieś 100pln. na reszcie nie wolno, wtedy nic tylko jak klamoty zwijać i do rana przy flaszeczce poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 do rana przy flaszeczce poczekaćMoże jedną nocke bym wytrzymał z wami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 17 Października 2007 Autor Share Napisano 17 Października 2007 Dzisiaj cały dzień w Rybniku. Na miejsce docieramy ze Sznaucerem przed 10. Krótki zwiad i decyzja siadamy na betonach od strony Orzepowic. Nęcenie procą i kobrą. Do wody dwa feedery, jeden żywiec i jeden kij na kulkę. Niestety biała ryba nie chciała współpracować- jedyny efekt to 3 małe leszczyki. Zwijam więc kije i próbuje na spinning. Efekt to ten szczupaczek. Po jakimś czasie Sznaucer zacina takiego na gruntówce z martwym jazgarzem O zmroku jeszcze jedna porządna jazda. Niestety kij postawiony na sandacza był bez wolframu i szczupak obciął tuż po zacięciu. Oprócz tego kilka podjazdów, ale bez efektu. Podsumowując dosyć kiepsko jak na około 10 godzin łowienia. Czas skracały opowieści stałych bywalców o zbiorniku i jego rybach (np. o sumie na oko 50 kg, który zaatakował siatkę z wielkimi leszczami, albo o innych sumach które uczyły latać pół metrowe leszczyki, czy wreszcie o odjazdach po 400 metrów, dymie z kołowrotka i urwanych żyłkach). Pogoda była piękna, więc dzień należy uznać za udany. A łowisko trudne i jak daje się słyszeć niestety coraz słabsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 13 Lutego 2008 Share Napisano 13 Lutego 2008 Witam postanowiłem "odgrzać" temat gdyż mam pytanie-czy chcąc wędkować na odc.pomiędzy zbiornikami "pniowiec" a "gzel" zaznaczonym na mapce kolorem zielonym,mogę wędkować po wykupieniu zezwolenia PZW na okręg Katowice ,czy muszę muszę wykupić licencję w wys.13zł dziennie lub 160zł rocznie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydriver Napisano 14 Lutego 2008 Share Napisano 14 Lutego 2008 w zadnym miejscu na zalewie rybnickim nie obowiązuja podstawowe skladki PZW, trzeba doplacac gdziekoliek bys tam lowil, natomiast na samym Gzelu i Pniowcu wystarcza skladka PZW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi