mikwed1 Napisano 30 Czerwca 2015 Napisano 30 Czerwca 2015 Od 4 do 11 - 3 leszcze 42 - 51 cm, 2 jazie, z 10 krąpi - brania były od 4,20 do 5,20 i od 8- 8,30. Cytuj
danielantus Napisano 30 Czerwca 2015 Napisano 30 Czerwca 2015 Dzisiaj same płoteczki,aczkolwiek dwie były w miarę 23 i 24 centymetry. Cytuj
jaceen Napisano 30 Czerwca 2015 Napisano 30 Czerwca 2015 Kilka ostatnich dni czerwca spędziłem intensywnie nad wodą. Wyniki bez szału, ale bywało gorzej:) Wrocławska Odra pozwala dotrzeć tam, gdzie nawet nie myślałem, że to możliwe. Przy polowaniu na sandacze nie mogłem odmówić sobie próby złowienia nocnego klenia. Największe w granicach czterdziestki. Łowię je także smużąc. Doskonale nadają się do tego Piotrowe woblery "Duszki". Gębale to standard Drugi raz w sezonie musiałem wykonać zabieg bez znieczulenia I jeszcze ryby z wcześniejszych wypadów na inne woblerki. Głównym celem były jednak sandacze. Miałem wygięte a raczej wyprostowane groty i kilka kontaktów czegoś niewiadomego. Skromne efekty tych zmagań. W ostatnią noc miałem jedno kopnięcie i dodatkowo konkretne branie. Po kilku sekundach przewaliło się cielsko w toni i tyle się dowiedziałem, co miałem na kiju. Wszystkie złowione ryby wróciły do wody. pzdr. Cytuj
Maszkaron Napisano 1 Lipca 2015 Napisano 1 Lipca 2015 Witam, ostatnio nad wodą byliśmy z ojcem w niedzielę. Na 3 wędki nawet 1 brania od rana do 13. Za to wcześniej złapałem leszcza 54 cm na ds, na grubego czerwonego. Wrócił do wody. Cytuj
klar Napisano 1 Lipca 2015 Napisano 1 Lipca 2015 Witam. Dzisiaj Rzeka Ren: od 5.00 do 17.00. drobnica w zatoczkach wylazila z wody prawie na brzeg, temperatura nad woda 36°C w cieniu. Zadnych wiekszych okazow. Cytuj
hlehle Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Riki tiki sandaczyki ... moja ulubiona ryba. Gratulacje ! Cytuj
kadziul Napisano 3 Lipca 2015 Napisano 3 Lipca 2015 jaceen, ładne zanderki, ja na razie przegrywam z sandaczami, wielkie zero (maluszków nie liczę) ale się nie poddam. Ostatnie trzy dni na jeziorach lubniewskich mogę zaliczyć do kiepskich, jedynie kilka małych szczupaczków i okonków oraz mały 1 sandaczyk. Wczoraj wczesnym rankiem przegrałem pojedynek z szczupakiem 70+. Piękną świecą mnie pożegnał. Widocznie te upały rozleniwiły rybki. A na wieczór spróbuje znów przechytrzyć sandacze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi