mikwed1 Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 Od 4 do 11 - 3 leszcze 42 - 51 cm, 2 jazie, z 10 krąpi - brania były od 4,20 do 5,20 i od 8- 8,30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielantus Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 Dzisiaj same płoteczki,aczkolwiek dwie były w miarę 23 i 24 centymetry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 Kilka ostatnich dni czerwca spędziłem intensywnie nad wodą. Wyniki bez szału, ale bywało gorzej:) Wrocławska Odra pozwala dotrzeć tam, gdzie nawet nie myślałem, że to możliwe. Przy polowaniu na sandacze nie mogłem odmówić sobie próby złowienia nocnego klenia. Największe w granicach czterdziestki. Łowię je także smużąc. Doskonale nadają się do tego Piotrowe woblery "Duszki". Gębale to standard Drugi raz w sezonie musiałem wykonać zabieg bez znieczulenia I jeszcze ryby z wcześniejszych wypadów na inne woblerki. Głównym celem były jednak sandacze. Miałem wygięte a raczej wyprostowane groty i kilka kontaktów czegoś niewiadomego. Skromne efekty tych zmagań. W ostatnią noc miałem jedno kopnięcie i dodatkowo konkretne branie. Po kilku sekundach przewaliło się cielsko w toni i tyle się dowiedziałem, co miałem na kiju. Wszystkie złowione ryby wróciły do wody. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maszkaron Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 Witam, ostatnio nad wodą byliśmy z ojcem w niedzielę. Na 3 wędki nawet 1 brania od rana do 13. Za to wcześniej złapałem leszcza 54 cm na ds, na grubego czerwonego. Wrócił do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 jaceen, super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klar Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 Witam. Dzisiaj Rzeka Ren: od 5.00 do 17.00. drobnica w zatoczkach wylazila z wody prawie na brzeg, temperatura nad woda 36°C w cieniu. Zadnych wiekszych okazow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 2 Lipca 2015 Share Napisano 2 Lipca 2015 jaceen, świetnie połowione ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlehle Napisano 2 Lipca 2015 Share Napisano 2 Lipca 2015 Riki tiki sandaczyki ... moja ulubiona ryba. Gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 jaceen, ładne zanderki, ja na razie przegrywam z sandaczami, wielkie zero (maluszków nie liczę) ale się nie poddam. Ostatnie trzy dni na jeziorach lubniewskich mogę zaliczyć do kiepskich, jedynie kilka małych szczupaczków i okonków oraz mały 1 sandaczyk. Wczoraj wczesnym rankiem przegrałem pojedynek z szczupakiem 70+. Piękną świecą mnie pożegnał. Widocznie te upały rozleniwiły rybki. A na wieczór spróbuje znów przechytrzyć sandacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi