Tollos Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 Wczorajsze 5 godzin nad wrocławską Odrą ( 17-22 ) bez większych rezultatów. Trzy osoby ( 6 wędek) jeden okonek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 Tylko mi nie wyświetla się żadna konkretna /relacja/fota czy po prostu kolejny falstart w celu nabicia postów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 Nie ma obowiązku aby w relacji z nad wody wstawiać fotografie oraz tylko i wyłącznie okazy. Takie relacje z połowów nieudanych też mają wartość dodaną. Można np. skojarzyć kilka takich z kilku miejsc w kraju i powiązać z falą powietrza z Sahary, czy np. wczorajszą pełnią księżyca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 Sezon urlopowy, to pewnie sporo zgłoszeń z wypraw wędkarskich nas czeka. Ja zostałem zaproszony przez zwycięzcę poprzedniej rundy LŚ we Wrocławiu na wspólne kleniowanie. Jak przystało na gospodarza, to po nie długim czasie otrzymuję info o kolejnych kleniach łowionych przez niego:) Nie powiem, u mnie też się dzieje, tylko nic nie mogę zaciąć. Tracę osę, przebieram w żabkach, jednak tego dnia klenie najlepiej reagują na bączka, chyba Bonito? Nie może do mnie dotrzeć, że przy tylu atakach, nic nie poczułem na kiju! Zbliżał się koniec wyprawy i zmiana taktyki na wachlarz i przytrzymanie w nurcie mocno pracującego 5cm I.Gmbalę( jeszcze z jego podpisem, oryginał Rzutem na taśmę agresywne branie i chwila walki z ładnym już rozmiarowo kleniem. Połamania:) jaceen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tollos Napisano 3 Lipca 2015 Autor Share Napisano 3 Lipca 2015 Tylko mi nie wyświetla się żadna konkretna /relacja/fota czy po prostu kolejny falstart w celu nabicia postów? Proszę, przesyłam fotę... Pozdrawiam Tollos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klar Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 Witam. Dzisiaj od 7.00 do 15.00 nad Mosel w okolicach Detzem. Jak i wczoraj temp.38°C w cieniu. Nic ciekawego: 2 sandacze, 1 sum, zadne rewelacyjne rozmiary. Szkoda ze nie moge wkleic ( z przyczan nie odemnie zaleznych, (dostalem meldunek ze imit na Forum zostal wyczerpany )zdjecia z dzisiejszej ciekawej miejscowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 Kolego maryaChi... Bez obrazy, skoro pełnisz już jakąs funkcję, to przynajmniej znaj "swoje" forum http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=19066&highlight=falstart%F3w Gratuluję połowu Tollos, super panierka, super relacja.... Jedynie jaceen ratuje sytuację. Niestety, zamiast otworzyć wątek jego rybą i jak zwykle ciekawym opisem, mamy falstart z dorzuconym okoniem w panierce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 Dzisiaj od 4,00 - 10 (dłużej nie wytrzymałem) nad Wisłą - brania bardzo słabe - 7dem brań od 4,30 do 5,30 - 2 leszcze 46 i 50 cm + jeden krąp 35 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 4 Lipca 2015 Share Napisano 4 Lipca 2015 Dzisiaj od 4,00 - 10 (dłużej nie wytrzymałem) nad Wisłą - brania bardzo słabe - 7dem brań od 4,30 do 5,30 - 2 leszcze 46 i 50 cm + jeden krąp 35 cm. mikwed1 jak tak dalej pójdzie to wszystkie te leszcze wychytosz ;p jak w ogóle z głębokością na Wiśle i czy dalej remontują ten most? Ja zamierzam jechać posiedzieć w nocy na jezioro ale co z tego będzie nie wiem ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 4 Lipca 2015 Share Napisano 4 Lipca 2015 Witam! Może i gościnny nie byłem , ale okazem jakim zakończył kleniowanie jaceen to i tak mnie położył na łopatki (na obcym terenie szacun). Ja łowiłem rosnąco, każdy kolejny większy. Pierwsze na przelewie ot takie drugi: ostatni największy nocny: dodam tylko, że spokojnie czekałem na wieści od jaceena o rybie i cisza,cisza. Jak już schodziłem do auta zauważyłem flesze i wszystko jasne . Pozdrawiam zapaleńców kleniowych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 4 Lipca 2015 Share Napisano 4 Lipca 2015 Dzisiaj od 4,00 - 10 (dłużej nie wytrzymałem) nad Wisłą - brania bardzo słabe - 7dem brań od 4,30 do 5,30 - 2 leszcze 46 i 50 cm + jeden krąp 35 cm. mikwed1 jak tak dalej pójdzie to wszystkie te leszcze wychytosz ;p jak w ogóle z głębokością na Wiśle i czy dalej remontują ten most? Ja zamierzam jechać posiedzieć w nocy na jezioro ale co z tego będzie nie wiem ;] Leszczy w Wiśle opór - wręcz trzeba kombinować, żeby nie chytać krąpi i leszczyków takich do 30 cm, chociaż i takie się trafią. Woda na rzece w zasadzie taka sama od miesiąca, może ciut spadła. Most niby mają remontować ale dawno w Strumieniu nie stawałem przy moście to nie wiem. Łowiący na jeziorze twierdzą, że przez spuszczenie wody ryba odeszła od brzegu i nie bierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 4 Lipca 2015 Share Napisano 4 Lipca 2015 Tak most już dawno zaczęli robić ale czy skończyli nie wiem. Siedziałem od 20-24 kilka krąpików i małych leszczy nic większego nie chciało podejść wody faktycznie mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 5 Lipca 2015 Share Napisano 5 Lipca 2015 Wczoraj godz. 20.00 żona mówi jak chcesz to jedź , ponoć spontany są najlepsze! Dwa kije do ręki i pędzę , bo szkoda czasu. W głowie już mi siedzi gdzie pojadę i po co . Odra powyżej Wrocławia taki upał był więc małe piwko w trakcie obserwacji wody nie zaszkodzi . Ryby żerują pięknie, obserwuję bolenie i klenie jak już są w trakcie kolacji. Na takiej wodzie to piękne widoki: Widzę ruch w wodzie szybki rzut woblerem sandaczowym i jest natychmiastowy atak ale się spina ładny boleń. Po tej akcji biorę do ręki drugiego kija i w kilkanaście minut mam już trzy klenie. Pięknie biorą na waszkę od jaceena. Ale cóż co dobre szybko się kończy zawiodła zapinka spiningowa i waszka spada do wody. Teraz bromba do akcji wkracza i czterdziestak się skusił: Od godziny 00.00 obserwuję jakby wielkie kluchy podeszły i co jakiś czas robią sobie wielki żer w odległości rzutu i to mi pasuje Zmieniam na dużą brombę rzut i natychmiastowy atak nie zapinam, drugi rzut i po chwili prowadzenia z nurtem następny strzał już wiem , że są wielkie . Dzwoni kolega z wieściami z nad wody więc daję rybom odpocząć. Godz. 1.00 znowu podeszły pierwszy rzut po rozmowie z nurtem i strzał prawie spod nóg siedzi konkretnie zapięty jest mój. Jest mały problem z wypięciem łyknął jakby tydzień nie jadł ale jakoś dałem radę, odpłynął jak pozostałe do swoich domów. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 5 Lipca 2015 Share Napisano 5 Lipca 2015 Czwartek i piątek Wisła w województwie lubelskim, w okolicach Puław. Co prawda najpierw zawitaliśmy do Solca, ale po oględzinach miejscówki postanowiliśmy się przenieść - w zasięgu rzutu wszędzie widać było dno. Po zmianie wylądowaliśmy w pobliżu rozmytej opaski, woda bardzo lekko płynąca. W miejscu, gdzie łowiliśmy, od brzegu do około 25-30m był blat o głębokości 1.2-1.6m, gwałtownie obniżający się do 8m. Aby uniknąć zaczepiania o spadek, trzeba było machnąć na ponad 50m, a to uniemożliwiało skuteczne nęcenie większym koszykiem. Wieczorem postanowiłem zanęcić na skraju blatu, tuż przed miejscem, gdzie zaczynał się spadek. Myślałem, że w nocy leszcze będą wychodziły na płyciznę. Udało się w ten sposób przechytrzyć tylko jedną sztukę 45cm (nie licząc maluszków 15cm). W piątek zrobiło się na prawdę gorąco, do tego stopnia, że zrezygnowaliśmy z dalszego łowienia. Chciałem łowić z opaski, w nurcie, ale nie dało się wytrzymać na słońcu, a parasola nie było jak wbić. Dzisiaj Wrocławska Odra i w ramach relaksu zabawa z małymi krąpikami. Odra niemal stoi, nurt momentami zerowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 6 Lipca 2015 Share Napisano 6 Lipca 2015 Dzisiaj na Wiśle koło Strumienia od 4 do 11. Rano o 3,30 - 20 stopni, bardzo duszno nad woda. Od 4 do 6tej karmiłem komary , potem miałem 6 brań - jeden leszcz 47 cm, jeden krąpik. Generalnie bardzo słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 9 Lipca 2015 Share Napisano 9 Lipca 2015 I tak po pracy godzina 20-23 woda podniesiona ciągnie a to lubię. Odra powyżej Wrocławia pierwszy rzut Potem cisza. Po zmroku zaczyna się robić gorąco w wodzie, mam dwa potężne ataki z powierzchni nie zapięte i po nich zmieniłem miejsce na już wcześniej prze zemnie znane Godz. 21.30 prowadzenie z nurtem strzał walka,odjazd trochę postał w nurcie ale tym razem ja wygrałem. Mój oficjalny rekord kleniowy. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 9 Lipca 2015 Share Napisano 9 Lipca 2015 02.07 - cel: sandacz - jez. Rusałka - przyłów w postaci węgorza przed godz. 23 (pierwszy w tym sezonie) 03.07 - cel: sandacz, sum - Szachty - przed 1 w nocy odjazd na rybkę, czekam z zacięciem, po chwili ryba puszcza, po paru minutach kolejny odjazd przycinam i pusto. Ciekawa woda, na pewno jeszcze tam wrócę. Pozdr i gratki dla kleniowych zapaleńców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 9 Lipca 2015 Share Napisano 9 Lipca 2015 W końcu troszeczkę większy 63 cm i od razu poprawił mi się humor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 10 Lipca 2015 Share Napisano 10 Lipca 2015 Środa popołudniu i czwartek na Bukówce. Po długiej przerwie udało mi się zameldować na rybach. Warunki do łowienia bardzo trudne, szczególnie w czwartek. Wiatr bardzo silny, zmienny, zimno i deszczowo. Fala wysoka a woda niska - dużo miejscówek w krzakach. Gdyby nie warunki to wyprawa była by bardzo udana, bo ryby dopisały. Kilkadziesiąt płoci od 15 cm do 35 cm z przewagą tych 25-35 Ciekawe, że nic innego (gdzie leszcz...karp) Metoda DS. Brania wyłącznie na pinkę i sporadycznie białego, żadnego na kukurydzę. Próby z sandaczem na martwą na zero.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 10 Lipca 2015 Share Napisano 10 Lipca 2015 Wczoraj od 20 do 23 z nastawieniem na lina, bez brań. Wiał silny wiatr. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 11 Lipca 2015 Share Napisano 11 Lipca 2015 Dzisiaj w godzinach 17:00 - 20:00 ze spławikiem efekt taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 11 Lipca 2015 Share Napisano 11 Lipca 2015 U mnie ruszył lin. To najwcześniejszy jak dotąd udany dla mnie połów po tarle. Zawsze mówiłem, że przed 20.07 nie warto raczej jeździć. A jednak: Byłby komplet, gdyby nie odpinka przy brzegu. Wszystkie w jednym roczniku, gdzie rodzice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forelle Napisano 12 Lipca 2015 Share Napisano 12 Lipca 2015 witam dzisiaj to byl ten dzien kiedy rybki gryza metoda polowu Pelagic 76cm 44cm i wisienka na torcie troc jeziorowa 86cm 9kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 13 Lipca 2015 Share Napisano 13 Lipca 2015 forelle, pięknie połowione, troć marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 14 Lipca 2015 Share Napisano 14 Lipca 2015 U mnie ruszył lin. To najwcześniejszy jak dotąd udany dla mnie połów po tarle. Zawsze mówiłem, że przed 20.07 nie warto raczej jeździć. A jednak:Ja też z takiego wniosku wychodziłem - maryaChi możesz napisać coś odnośnie samego łowienia?? w sensie na co, kiedy, itp. (kilka słów na temat tego jednego połowu) - bo ja nieśmiało próbuję ale na razie nici z efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi