jaceen Napisano 1 Października 2015 Share Napisano 1 Października 2015 Witam. Październik rozpocząłem od kuszenia kleni smużakami. Łowiłem na wrocławskiej Odrze na odcinku Biskupina. Na gąsieniczki częściej siadały drobne okonie, na osy kleniki. Przed zmierzchem odważniej wychodziły te większe. Jednego brania mi szkoda, bo ryba była spora. Prócz kilku palczaków złowiłem dwa klenie w granicach 40cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 Z wtorku na środę wykorzystałem urlop na ostatnią karpiową nockę. Było warto, bo pierwszy raz w tym sezonie (i pewnie ostatni) ręka bolała na drugi dzień od holi ryb. Straciłem rachubę, ale 15 ryb z pewnością obejrzało brzeg, kilka innych się spięło. Będzie film, ale pewnie dopiero w zimie... Było bardzo sympatycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 Nocka z 02.10 na 03.10 - od 17,00, do 9,30 - liczyłem na Leszcze, bo w dzień same krąpie ostatnio biorą. W nocy też krąpie - 46 szt. w tym 3 szt ok 40 cm i 1 leszcz 50 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mironow Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 Hej:) a gdzie takie ładne leszcze połapałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Ładnie połowione Panowie, gratuluję Pierwszy październikowy Pojawił się u nasady główki i narobił zamieszania wśród drobnicy gdy spokojnie testowałem i ustawiałem sobie ostatnią partię woblerów. Woda płytka, wobler tuż pod powierzchnią i gdy tylko wpłynął w jego rewir utworzyła się za woblerem spora falka i bum... Trochę fart, że się zapiął i dał wyholować na kiepskich kotwicach. Testy woblerów wypadły bardzo pomyślnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlehle Napisano 5 Października 2015 Share Napisano 5 Października 2015 Ja po prawie miesięcznej przerwie, w końcu wyskoczyłem nad Wisełkę. Brzany i bolenie nie bardzo chciały mnie przywitać, ale kilka brań było. Niestety obyło się bez okazów :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 5 Października 2015 Share Napisano 5 Października 2015 Za mną kolejny, ostatni w tym roku weekend w którym polowałem tylko i wyłącznie na suma. W sobotę z kolegą Piotrkiem walczyliśmy od rana do wieczora, niestety bez brania, temperatura wody wahała się w granicach 12 stopni. Obaj już trochę za sumem plywalismy, wiec dzień bez brania nie zrobil na nas wiekszego wrażenia i milo spedzilismy czas. W niedzielę plywalem z Tatą. Zapowiadala się powtórka dnia poprzedniego. Kolo 12 cos ruszylo. Mam branie szczupaka. Spada pod burtą, ładny taka 90siatka. Do 14.30 pływamy bez brania. Oblawiamy kolejna przykose. Doplywamy do wyplycenia, znowu zero. Nudzi mi się i zglodnialem więc wcinam kanapkę, tata łowi splywajac z prądem rzeki. Nim zdarzylem zjeść jedną ojciec ma piękne branie, ledwo trzyma kij w ręce, już widzę z jakim kabanem mamy do czynienia. Nim zdarzylem siasc za stery słyszę soczyste "ku*wa spadł" i widzę jak zwija luz plecionki. Nagle plecionka znowu się napreza i ucieka z kołowrotka, okazalo sie ze sum nie spadł a płynął w naszą stronę. Niestety długo się tym nie nacieszylismy, sum za chwilę spada. Tym razem naprawdę. Na koniec dolawiam takiego czarnuszka. To zapewne ostatni sum w tym roku. Liczę się z tym ze przy sandaczach mozemy trafić jezcze jakiś przylow, ale to będzie tylko przypadek. To był dobry sezon choć z powodu braku czasu i poswieceniu tej resztki na lowienie innych ryb, zaczęliśmy go późno, na początku sierpnia. Zaliczyliśmy 5 spływów. Były to 2dniowki. Na naszej łodzi wyholowanych zostało ponad 30 sumow od 80 do 200cm. Najwięcej było ryb od 80 do 110cm. Ryb od 140 do 200cm zlowilismy 6. Pozdrawiam wszystkich sumowych zapaleńców Aby do lipca ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 5 Października 2015 Share Napisano 5 Października 2015 Piękne sumy - i po co jeździć do Hiszpanii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 5 Października 2015 Share Napisano 5 Października 2015 Tomek gratulacje zdradź gdzie byłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Tomek gratulacje zdradź gdzie byłeś ? Ochaby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Tomek gratulacje zdradź gdzie byłeś ? Ochaby. no fakt. ale widzę że miejscówę zmieniłeś jeszcze raz gratulacje. ładne sztunie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 no fakt. ale widzę że miejscówę zmieniłeś jeszcze raz gratulacje. ładne sztunie. Nie chciało mi się dymać na drugą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 7 Października 2015 Share Napisano 7 Października 2015 Wczoraj poszukiwaliśmy jesiennego leszcza na Warcie od 19 do 23 Ja łowiłem w ok. 2,5m dole, kumpel na około metrze. Klenik na robaki, kiełb i nic więcej. Leszcz nie bierze. Dziś już solo nad jeziorko na leszcza wieczorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 7 Października 2015 Autor Share Napisano 7 Października 2015 Temperatura spada, to młodzież w wieku studenckim częściej pozostaje w lokalach rozrywkowych. W ślad za tym mniej tłuczonego szkła i latających butelek do rzeki. Miejskie i w dodatku nocne wędkarstwo ma swój klimat, wady i zalety. Gdy część z was śni o medalowych rybach, inni starają się marzenia spełnić. Inne spojrzenie na otoczenie, które za dnia jest rozbrykane, jak samochody na autostradzie A4. Dopełnieniem szczęścia wędkarskiego jest złowiona ryba na wobler, którego samemu się wystrugało. 7,5cm lipy=51cm kleń pzdr. PS Dzięki DAZ za fotki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 8 Października 2015 Share Napisano 8 Października 2015 Gruba klucha gratulacje Jaceen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 9 Października 2015 Share Napisano 9 Października 2015 Nocne łowienie ma swój klimat, no i ten piękny kleń GRATULACJE jaceen, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 10 Października 2015 Autor Share Napisano 10 Października 2015 Dziękuję. Udało się nam zorganizować spotkanie. Myślę, że było udane;) Więcej tu... http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=278447#278447 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 10 Października 2015 Share Napisano 10 Października 2015 Po dłuższym wędkarskim poście postanowiłem rozpocząć sezon miętusowy. Czasu niewiele, bo jutro rano na grzyby, ale udało się. 50cm to już miętus. Drugi w życiu, ale pierwszy z rozsądną miarką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 10 Października 2015 Share Napisano 10 Października 2015 Ja, szczerze gratuje wszystkim łowcom tzw. jesiennym. Moje przygody w tym roku raczej spełzły na remontach mieszkania ale nie ma co marudzić zbytnio. W przyszłym roku obiecałem sobie wynagrodzić tegoroczne trudy. Plany są a jak wyjdzie zobaczymy. Niemniej na przyszły sezon nastawiam się bojowo. Trochę to dziwnie może brzmi w październiku ale jak dla mnie ten sezon - zważywszy, że moim celem zazwyczaj są ryby "białe" - chyli się ku końcowi. Nie maiłem zbyt wiele czasu by się cieszyć wędkarstwem ale takie są uroki małżeństwa Pozdrawiam i do zobaczenia w GP może przyszłorocznym... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 wernicjusz, przecież teraz najlepszy okres na największe "białe" ryby szkoda wieszać wędki na kołku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 Chyba wczesna zima będzie w tym roku u mnie na rzece oprócz narybku tylko kleń jeszcze się trzyma , szczupaka też coś nie widać wczoraj rano -7 a dziś już 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 Sobota - od 6,30 do 15,00 na Wiśle - ujście do j. Goczałkowickiego - 35 krąpi 20 - 40 cm i 4ry jazie 30 - 35 cm. Plaga krąpia trwa 3ci tydzień. Leszcza i Płoci w rzece brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 W zeszłą sobotę jak i dziś pogoń za sumem. Niestety celu wyprawy nie udało uwiecznić się na fotce. Za to trafiły się przyłowy Jarkowi. Tydzień temu szczupaczek a dziś bolek. Pewnie wkrótce pojawią się fotki w GP Co ciekawe dzisiejszy bolo na wobler powiedziałbym wybitnie nie boleniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 Znając Jarka pewnie na Dorade Alaske Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 Szczupły na alaskę. Bolo na innego woba. Oba w dość wściekłych kolorach. Najważniejsze, w tej chwili że mamy awans! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi