jacolan Napisano 6 Lutego 2016 Share Napisano 6 Lutego 2016 Witajcie! Rzeka Dobra. O tej rzeczce mało kto mówi we Wrocławiu, może wpiszcie kilka słów na jej temat. Jak macie jakieś doświadczenia. Co tam pływa, jak jest z kleniem,pstrągiem,okoniem? Ja zaliczyłem kilka wypadów. Wyników super nie miałem( jaź,pstrąg,kilka okoni i małe bolenie) o kleniach i brzanach słyszałem. Kilka fotek wrzucam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 6 Lutego 2016 Share Napisano 6 Lutego 2016 Osobiscie tam nie łowiłem ale ciągnie mnie tam nie wiem z jakiego powodu. Nasłuchałem się opowieści o tym siurku znajomy mojego wujaszka mieszka gdzies tam obok i często tam łowi Pstrągi, Klenie, Okonie , Szczupaki, nasłuchałem się o pięknych Płociach i Linach . Mały siurek ale ponoć ma potencjał przynajmniej nie ma tam presji i prwnie warto tam czasem zaglądnać by wychodzić sobie miejscówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fido Angellus Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Witam, tu co nieco, nie wiem jak tam teraz ale wiosna tam rządzi, z drugiej strony jak potraficie ze Slęzy takie ryby wyciagać to i tam coś znajdziecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
11litermanick Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Witam kolegów po kiju ! Wybrałem sie dzisiaj nad Dobrą na 2 godzinne sprawdzenie terenu (10-12 ), jako że bylem nad rzeczką pierwszy raz nie wiedzialem czego sie spodziewać, zabralem ze soba lekki spin do 12g, trochę paprochów, wobków itp. ogolnie przynety pod okonia, klenika, jazia . Niestety nic z tego, pogoda piękna, rzeka płynie ma potencjał, ale zero brań (może jeszcze za wczesnie ) przeszedłem ok. 300m od mostu zakrzowskiego w dół rzeki, 2 progi wodne bardzo zachecajaco wygladaly,głebokosc na ta chwile +/- 40-100 cm . Bądzmy dobrej myśli, ze w sezonie bedzie mozna cos tam połapać. Pozdrawiam Adrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 7 Lutego 2016 Autor Share Napisano 7 Lutego 2016 Ja też dzisiaj byłem o podobnej porze na tym odcinku co powyżej na foto. Zero kontaktu. Powyżej wstawiam kolejne zdjęcia dla zainteresowanych Rzeka dobra Zakrzów-Wrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Woda wygląda bardzo zachęcająco wiosną tak wiosną pełną parą pewnie się tam dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
11litermanick Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Musieliśmy sie gdzies minąć,moze kiedys sie uda gdzies spiknąć, zawsze przyjezdzam autem kombi cytryna srebrna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 7 Lutego 2016 Autor Share Napisano 7 Lutego 2016 Jasne , może w końcu dowiem się co tam w niej żyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
11litermanick Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 No to sie kiedys zgadamy i moze uda sie ujrzec co sie kryje w Dobrej Na Widawe tez jezdzisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 7 Lutego 2016 Autor Share Napisano 7 Lutego 2016 W tym roku jeszcze nie byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxiu Napisano 10 Lutego 2016 Share Napisano 10 Lutego 2016 Mieszkam tam, za dzieciaka chodziłem tam na małże i cierniki. Wątpię, żeby się zmieniło na lepsze. Od Mostu Pawłowickiego w stronę ujścia do Widawy jeszcze jestem sobie jakieś ryby tam w stanie wyobrazić (im bliżej ujścia tym lepiej), ale okolice stadionu MKSu i w górę to kiepsko. 11litermanick, te progi wodne o których piszesz, to w sezonie raczej domena piwoszy. Uważajcie, bo masa rozbitych butelek w ich okolicach i wodzie leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 26 Lutego 2016 Autor Share Napisano 26 Lutego 2016 W tygodniu na łowienie znalazłem całe dwie godziny. Dzisiaj godzinkę po pracy byłem na Dobrej. Woda podniesiona trącona. Kontaktu z rybą brak. Jeszcze tam wrócę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
11litermanick Napisano 26 Lutego 2016 Share Napisano 26 Lutego 2016 Rzeczka wyglada kuszaco, ale czy cos tam plywa? Moze jak sie troszeczke unormuje pogoda tzn cieplej sie zrobi to zawitam tam ponownie. Pierwsza ryba bedzie mega sukcesem i motywacja dla innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 26 Listopada 2016 Autor Share Napisano 26 Listopada 2016 Dzisiaj znalazłem godzinkę na łowienie. Szukałem okoni,kleni. A trafił mi się szczupak na paproszka po krótkim holu spadł. Cieszę się ,bo widziałem dużo drobnicy. To dobrze dla Dobrej:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 22 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2017 Dzisiaj mało czasu. Tylko starczyło mi na Dobrą i właściwie na samo ustawianie gąsieniczek. Na miejscu się okazało, że woda całkiem obiecująca. Po wysypaniu chleba do wody w całkiem sporej ilości zauważyłem ruch na wodzie. No to sru.. do wody świeżo co ustawioną gąsieniorkę Niestety dzisiaj tylko się udało je poustawiać kontaktu nie miałem. Pogoda była fajna na łowienie. Wrócę tu jeszcze. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxiu Napisano 2 Lutego 2017 Share Napisano 2 Lutego 2017 Sporo zdjęć, szkoda, że ani jednego z rybą Pisałem wcześniej już, że tak tutaj jest, darujcie sobie tą wode na tym odcinku, serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 4 Maja 2017 Autor Share Napisano 4 Maja 2017 Podczas przerwy w LŚ znalazłem chwilę na Dobrą. Odcinek przyujściowy obrałem. Wodę zastałem dobrą do łowienia. Podniesioną, szybką i w miarę klarowną. Akurat o taką trudno teraz we Wrocku i okolicach. Już na samym początku uderzył klenik w gąsieniczkę:) W końcu mam coś z tej rzeczki! Po chwili na brzegu ląduje jaziu. Mały jaziu. Idę w dół do ujścia. Po drodze wypuszczam daleko gąsieniczkę i miałem podejrzane przytrzymanie. Myślałem ,że zaczep więc nie zacinałem. Drugi rzut znowu. Tym razem spóźniłem zacięcie. Po podejściu w to miejsce. Wykluczyłem możliwość zaczepu.100% ryba. Tuż przy ujściu woda najbardziej obiecująca. Niestety już nic się nie zadziało. A to ciekawe rozlewisko przy ujściu do Widawy: I samo ujście: CDN..... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moczykij Napisano 2 Stycznia Share Napisano 2 Stycznia Miałem sprawę na drugim końcu Wrocławia (z mojego punktu widzenia), więc korzystając z okazji zrobiłem sobie spacer brzegiem tej rzeczki. Zrobiłem kilka zdjęć planując zapytać o tę wodę na Forum, a tu widzę, że temat był już poruszany. Dawno co prawda, ale nikt od wielu lat nie odświeżał, więc zakładam, że nic nowego w temacie się nie zadziało. Szkoda, bo rzeczka naprawdę pachnie wiosennym wędkowaniem. P.S. Byłem tam ostatnio jakoś we wrześniu, to na jednym z tych progów siedziało dwóch facetów ze spławikami. Próbowałem zagadać, ale różnice językowe okazały się nie do pokonania 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi