Booryss Napisano 10 Lutego 2016 Share Napisano 10 Lutego 2016 Troszkę mało się dziej w temacie muchowym postanowiłem to troszkę ożywić, przybyło kilku muchowych szaleńców ostatnio na forum, więc może jakiś ruch się tu zrobi. W tym temacie chwalcie się tym co uda wam się ukręcić, a rady dla początkujących takich ja ja też będą mile widziane. Wstawiam kilka fotek tego co ostatnio udało mi się owinąć na haczyku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marex Napisano 3 Lutego 2017 Share Napisano 3 Lutego 2017 Pierwsza paskuda jest Niestety bez przewijki drucikiem oraz trochę za słabo zawinąłem koguta, ale i tak jestem zadowolony Proszę o wyrozumiałość oraz wszelkie podpowiedzi i uwagi Pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 3 Lutego 2017 Autor Share Napisano 3 Lutego 2017 Jest git jak na pierwszą sztukę 👍 Teraz z uporem maniaka musisz sprawdzać co na nią złowisz 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 6 Lutego 2017 Share Napisano 6 Lutego 2017 Kilka muszek na kwietniowy wyjazd, nie są idealne ale mam nadzieje, że posmakują pstrągom 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 7 Lutego 2017 Share Napisano 7 Lutego 2017 Jętka 12'nasteczka cdc + kogut 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 7 Lutego 2017 Share Napisano 7 Lutego 2017 PIĘKNE to PIĘKNE Zawsze podziwiałem muszkarzy za takie rękodzieło . Szkoda że jakoś nie uprawiam tej metody ale szafy i garaż już pękają od innego sprzętu . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 8 Lutego 2017 Autor Share Napisano 8 Lutego 2017 Rwa kulszowa mnie zaatakowała do pracy iść nie mogę to na raty zadiadam przed imadło 😀 Takie to efekty siedzenia w przerwie od leżenia 😯 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 8 Lutego 2017 Share Napisano 8 Lutego 2017 Tak sie Pany zbroicie, że milo patrzeć. Byleby ryb starczyło dla tylu przynęt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom@ha Napisano 8 Lutego 2017 Share Napisano 8 Lutego 2017 Godzinę temu, Booryss napisał: Rwa kulszowa mnie zaatakowała... ku-rwa-lszowa? zdrowia Boorysie zatem, choć jeśli takie piękne sierściuchy wychodzą spod Twojej ręki podczas niemocy organizmu, to nie wiem czy dobrze Ci życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 8 Lutego 2017 Share Napisano 8 Lutego 2017 47 minut temu, bacyk napisał: Tak sie Pany zbroicie, że milo patrzeć. Byleby ryb starczyło dla tylu przynęt. Jeszcze 2 miesiące i miejsc w pudełkach sporo, tylko już nie mam pomysłów co kręcić...jakieś sugestie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom@ha Napisano 8 Lutego 2017 Share Napisano 8 Lutego 2017 Jak to nie masz pomysłu co kręcić? March Brown całkiem zgrabnie Ci wyszła, te nimfy i emergery także niczego sobie - czas zatem na doskonalenie warsztatu. Ewentualnie zacznij się bawić w łososiowe, takie na przykład full dressed. Pól dnia z głowy na jedną muchę, a i zazdrość oraz poważanie wśród kolegów zapewnione . No i do kapelusza (w sensie - do przypięcia) - jak znalazł. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 8 Lutego 2017 Share Napisano 8 Lutego 2017 Nie podpuszczaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 8 Lutego 2017 Share Napisano 8 Lutego 2017 Macie cierpliwość😛Ja sie przymierzałem do robienia micro jigow ale jakość... nie mam sprzętu a nie wiem czy inwestować w imadelko i niezbędny sprzęt oraz materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 8 Lutego 2017 Share Napisano 8 Lutego 2017 Godzinę temu, Odys80 napisał: Nie podpuszczaj Raczej nie dasz rady:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 8 Lutego 2017 Autor Share Napisano 8 Lutego 2017 Drobnica z wczoraj Dzisiejszy większy kaliber Jutro jak czas pozwoli dogrywka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieczysław Napisano 8 Lutego 2017 Share Napisano 8 Lutego 2017 Witam serdecznie Odpuściłem sobie wędkowanie na jakieś trzy lata fajnie jest czytać wasze wpisy jak i oglądać coście nakręcili Muszę się spiąć i wziąć się w kupę i zacząć działać. Pozdrawiam M. z nizin ( Wędkowanie na muchę odpuściłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marex Napisano 9 Lutego 2017 Share Napisano 9 Lutego 2017 Ja jeszcze nie umiem takich cudeniek jak Wy kręcić, ale wszystko w swoim czasie Taka monotonia trochę, ale na razie się uczę, więc jeden wzór męczę. Gromada Red Tagów się lęgnie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 9 Lutego 2017 Autor Share Napisano 9 Lutego 2017 49 minut temu, Marex napisał: Ja jeszcze nie umiem takich cudeniek jak Wy kręcić, ale wszystko w swoim czasie Taka monotonia trochę, ale na razie się uczę, więc jeden wzór męczę. Gromada Red Tagów się Jest super mają łowić nie wyglądac. Zrob sobie wersje Red Tagów bez jezynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 9 Lutego 2017 Share Napisano 9 Lutego 2017 Marex, dołóż główkę i będziesz miał też wersję do turlania;) Jakby ktoś zapomniał, to film do tej wersji Made in Jaroslav Tylko, gdzie ja we wrocku pstrunga wywęszę?:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marex Napisano 9 Lutego 2017 Share Napisano 9 Lutego 2017 5 minut temu, Booryss napisał: 56 minut temu, Marex napisał: Zrob sobie wersje Red Tagów bez jezynki Na pewno będę chciał zrobić jeszcze wersję Red Tagów z główką mosiężną lub wolframową, bo to mi się sprawdzało pod koniec sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marex Napisano 11 Lutego 2017 Share Napisano 11 Lutego 2017 Monotonii ciąg dalszy Mnoży się to robactwo... a brzydkie To! Pany jak z tym walczyć? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 11 Lutego 2017 Autor Share Napisano 11 Lutego 2017 Nie jest zle 👍 Z tym się nie walczy tylko trzeba dojsc do wprawy, Wiecej czasu na jedna muszkę i będzie dobrze. Muszysko z ostatniego foto całkiem całkiem, tułów ciut za dlugo zawija na koncu i troszke gęsta czupryna. Ale pewnie nie jedną rybkę skusi. Aby nadac ksztal tułowia przyklej sobie rzep do patyczka np od kawy z Bp i wyczesuj tułów popraawia to znacznie wygląd👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 11 Lutego 2017 Share Napisano 11 Lutego 2017 7 godzin temu, Booryss napisał: Z tym się nie walczy tylko trzeba dojsc do wprawy, Wiecej czasu na jedna muszkę i będzie dobrze. Już trzeci rok uczę się ten wzór ogarnąć i totalne dno. Teoria jest, ale w praktyce?:) Marex, początkowo podobny błąd popełniałem. Stożek był w stronę kolanka. U Ciebie jest podobnie. Ta muszka po prawej stronie u góry jest u Ciebie najlepsza. Ma równy cylinder i jeżynka chyba w sam raz. Jeszcze dopracować główkę i będzie na 5. Jeżeli masz problem z cylindrem, to nicią zbuduj podkład. Włóczkę nie ucinaj przy kolanku tylko łap na całej długości haczyka. Będzie łatwiej kształt uformować. Moje są gorsze, ale wszystko jeszcze przede mną;) Odys80 ma łapę do much. Ledwo co zaczął, a muszki całkiem całkiem. Ciągle dążę do takiego poziomu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 11 Lutego 2017 Autor Share Napisano 11 Lutego 2017 Ekipa muchowa dziś zwiedzała nowe odcinki Górskich rzek , aa ja za kare siedzialem i dłubałem 😎 O i takich kilka sztuk wyszło 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 12 Lutego 2017 Autor Share Napisano 12 Lutego 2017 Kolejny dzień w domu wszystkie filmiki na YT oglądnięte, to znów siadam i kręcę w ramach walki z nudą 😎 Kilka sztuk imitacji ikry warto mieć ☺ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi