danie100406 Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 Jako że upragniony nasz kwiecień jedną nogą z nami, to myślę żeby otworzyć temat, jak to zwykle bywa na forum bywa ! Więc jakie połowy przynosi kwiecień 2016? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 1 Kwietnia 2016 Share Napisano 1 Kwietnia 2016 Dzisiaj złowiłem ukleję na chrabąszcza majowego. 35 cm długości a wagi nie miałem to nie wiem ile ważyła ale oceniam na jakieś 70 deko. Fotki nie będzie bo mi telefon wpadł do wody. A zresztą wszyscy wiedzą jak wygląda ukleja 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 1 Kwietnia 2016 Share Napisano 1 Kwietnia 2016 3 ostatnie dni na rybach po 2,3h - 30 marca - 6 płoci 25-28 cm, 3 krąpie i 2 leszczyki po 20 cm + jeden jazik cca 25 cm 31 marca - to same miejsce -1 krąp złapany za bok 01.04 - 2 płotki po ok 25 cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 2 Kwietnia 2016 Share Napisano 2 Kwietnia 2016 Wczoraj wieczorem miałem chwilę wolnego, postanowiłem zobaczyć czy na moim łowisku ruszyły się już karpie. Zdecydowałem się połowić na methode, także wziąłem trochę pelletu, który został z ubiegłego roku, kupiłem robactwo na haczyk i pojechałem nad wodę. Na początek objechałem cały zbiornik, by zobaczyć czy uda mi się znaleźć miejsce z cieplejszą wodą. Tak jak przypuszczałem, trochę cieplej ( o 1stopień) było w zatoce po stronie nawietrznej. Tam też się ustawiłem, zanim się rozłożyłem zaczęło robić się ciemno. Brania jak to zwykle na wiosnę, zaczęły się o 22 i trwały do północy. Udało mi się złowić 3 karpie: 37,48 na pellet i na koniec rodzynek na białe robaczki 63cm. Myślę, że to dobra zapowiedź sezonu, jeszcze parę ciepłych dni i powinny wystartować te największe sztuki Zdjęcie największego prosiaczka: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 2 Kwietnia 2016 Share Napisano 2 Kwietnia 2016 2 godziny temu, bumtarara napisał: Wczoraj wieczorem miałem chwilę wolnego, postanowiłem zobaczyć czy na moim łowisku ruszyły się już karpie. Zdecydowałem się połowić na methode, także wziąłem trochę pelletu, który został z ubiegłego roku, kupiłem robactwo na haczyk i pojechałem nad wodę. Na początek objechałem cały zbiornik, by zobaczyć czy uda mi się znaleźć miejsce z cieplejszą wodą. Tak jak przypuszczałem, trochę cieplej ( o 1stopień) było w zatoce po stronie nawietrznej. Tam też się ustawiłem, zanim się rozłożyłem zaczęło robić się ciemno. Brania jak to zwykle na wiosnę, zaczęły się o 22 i trwały do północy. Udało mi się złowić 3 karpie: 37,48 na pellet i na koniec rodzynek na białe robaczki 63cm. Myślę, że to dobra zapowiedź sezonu, jeszcze parę ciepłych dni i powinny wystartować te największe sztuki Zdjęcie największego prosiaczka: Gratulacje! Konkretny połów i jak widać z opisu, to nieprzypadkowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danie100406 Napisano 2 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2016 Dzisiaj też byłem nad moim zbiornikiem, który zmagał się z wędkarzami ponieważ obstawiony był konkretnie! Jedni przed jutrzejszymi zawodami testowali zanęty drudzy zaś starali się coś wyłuskać i pokonać konkurencję. Ja należałem do tych drugich i mimo iż pogoda była zacna, połów nie był do końca udany. Złapałem kilka płotek, wzdręgi i nie duże podleszczaki. Jak to bywa na rybach inni wypadli lepiej, bo trafiły się dziś też 3 karpie, ale nie zabrakło gorszych którzy dzisiejszy dzień skończyli o kiju. Myślę że wszystko idzie w dobrym kierunku słońce cieplutko grzeję i woda nabierze szybko odpowiedniej temperatury, a karpie nie będą rzadkością tylko zdobyczą na topie! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 2 Kwietnia 2016 Share Napisano 2 Kwietnia 2016 Dziś od 17 do 22 polowałem wraz z kolegą na karpia. 2 branka, bez ryby. Łowiliśmy na kulki, kuku i białe, na głębokości ok.4-6m. Silny wiatr i fala utrudniały wędkowanie. PZDR 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draco-terra Napisano 3 Kwietnia 2016 Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Dzisiaj od 6.00 do 10.00. 2kg płoci. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 3 Kwietnia 2016 Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Teraz, draco-terra napisał: Dzisiaj od 6.00 do 10.00. 2kg płoci. Jakie łowisko? Gdzieś w okolicach Poznania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draco-terra Napisano 3 Kwietnia 2016 Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Jezioro lusowskie. Bacik 6m i pinka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stocha Napisano 3 Kwietnia 2016 Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Na wstępie gratuluję wszystkim którzy połowiliMój dzisiejszy i wczorajszy wypad nad Wartę z feederem.Połowiłem głównie płoci i krąpi.Kilka płoci 25cm,28cm no i sobotnia pobita życiówka 39cm przy równym 1kg wagi.Super pogoda,rybki co raz chętniej współpracują.Lina zaś jeszcze nie widać 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draco-terra Napisano 3 Kwietnia 2016 Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Gratuluję STOCHA Piękna Babuszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danie100406 Napisano 3 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2016 51 minut temu, stocha napisał: sobotnia pobita życiówka 39cm przy równym 1kg wagi NO NIEŹLE! Graty! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 4 Kwietnia 2016 Share Napisano 4 Kwietnia 2016 A ja właśnie w weekend miałem szczęście do linów. Udało mi się złowić 3 liny, płoć i wzdręgę. Wszystko wróciło do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draco-terra Napisano 4 Kwietnia 2016 Share Napisano 4 Kwietnia 2016 2 godziny temu, Kalor napisał: A ja właśnie w weekend miałem szczęście do linów. Udało mi się złowić 3 liny, płoć i wzdręgę. Wszystko wróciło do wody. Liny ? Woda w Twoim zbiorniku już się wystarczająco nagrzała? Jezioro czy staw i jak głęboki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 4 Kwietnia 2016 Share Napisano 4 Kwietnia 2016 Poręba II - ogólnodostępny zbiornik PZW o powierzchni 8,65 ha Zbiornik jest stosunkowo płytki max. głębokość to 2m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 4 Kwietnia 2016 Share Napisano 4 Kwietnia 2016 Gratki Panowie. 4 godziny temu, Kalor napisał: A ja właśnie w weekend miałem szczęście do linów. Udało mi się złowić 3 liny, płoć i wzdręgę. Wszystko wróciło do wody. Na co te liny? I o której godzinie brały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechur1 Napisano 4 Kwietnia 2016 Share Napisano 4 Kwietnia 2016 Gratuluję wszystkim połowów, u mnie od piątku do niedzieli ryby słabo współpracowały,kilka byczków, trochę drobiazgu jedna płotka 30+,ale jeden wędkarz w sobotę rano też już złowił pierwszego prosiaka, podobno 46cm.Tym samym zaczynam już necić swoją miejscowkę specjalnym ciachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 4 Kwietnia 2016 Share Napisano 4 Kwietnia 2016 ja też już mam linka zaliczonego, wprawdzie tylko 29 cm ale cieszył, dodam że większy poszedł z zestawem. Te linki właśnie w niedzielę na starorzeczu, do tego wzdręgi nie dawały spokoju na spławik ale same dłoniaki. Piękna pogoda i widać, że od słońca woda zaczyna żyć. To lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 4 Kwietnia 2016 Share Napisano 4 Kwietnia 2016 31cm. Jeszcze siedzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 4 Kwietnia 2016 Share Napisano 4 Kwietnia 2016 8 godzin temu, Robal napisał: Gratki Panowie. Na co te liny? I o której godzinie brały? Na jednym haku były: pinka-biały-pinka. Jeśli chodzi o godziny to brania miałem od 16 do 18, ale następnego dnia złowiłem lina ok 11. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 5 Kwietnia 2016 Share Napisano 5 Kwietnia 2016 Jakieś zaległe zdjęcia z ostatnich wypadów nad wodę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlehle Napisano 5 Kwietnia 2016 Share Napisano 5 Kwietnia 2016 O 4/4/2016 o 10:42, draco-terra napisał: Liny ? Woda w Twoim zbiorniku już się wystarczająco nagrzała? Jezioro czy staw i jak głęboki ? W tym roku ludzie połowili całkiem sporo linów spod lodu. Wychodzi na to, że ta ryba żeruje całym rokiem. Zresztą i ja trafiłem dzień, gdy z lodu brały karasie. http://hlehleblog.pl/2016/01/12/karasie-z-pierwszego-lodu/ PS. Ciepło się zrobiło, czas wyciągnąć feedery z szafy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 5 Kwietnia 2016 Share Napisano 5 Kwietnia 2016 No chyba warto Wczorajsza inauguracja sezonu 2016 - sesja od 9-13 w Dolinie Będkowskiej 3 karpiki 1.80-2.30kg, 3 leszcze (34,41,42cm), 8 karasi. łącznie 14 sztuk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draco-terra Napisano 5 Kwietnia 2016 Share Napisano 5 Kwietnia 2016 4 godziny temu, hlehle napisał: W tym roku ludzie połowili całkiem sporo linów spod lodu. Wychodzi na to, że ta ryba żeruje całym rokiem. Zresztą i ja trafiłem dzień, gdy z lodu brały karasie. http://hlehleblog.pl/2016/01/12/karasie-z-pierwszego-lodu/ PS. Ciepło się zrobiło, czas wyciągnąć feedery z szafy U mnie jeziorko dość głębokie i Liny zaczynają się systematycznie w połowie maja. Wcześniej to raczej rzadki przyłów. I o ile koniec maja nie mam dnia na rybach przynajmniej bez jednego lina to w kwietniu w ostatnich dwóch latach tylko jeden się zdarzył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi