jarecki198622 Napisano 7 Września 2013 Share Napisano 7 Września 2013 a to tak na dziko gdzie sie chce to nie da rady sie rozłożyć z namiotem na 3 dni . za leszczykiem jadę czy te ściborza czy Sarnowic cos można połapać . z gruntu daleko trzeba machać czy biorą wszędzie. dziekuje za wyjasnienie tych kg z rybkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HANYS Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 Miejsca , które Ci podałem (oprócz ośrodków wczasowych) to miejsca dzikie z płaskim terenem nadające się na rozbicie namiotu. Połowisz tam tylko z gruntu i im dalej rzucisz tym lepiej. Jeśli ryba będzie brała , to połowisz na pewno. Na noc jedną wędkę warto zarzucić na żywca ( sandacz , boleń). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarecki198622 Napisano 9 Września 2013 Share Napisano 9 Września 2013 Ok dziekuje za wiadomosci za tydz jade zobaczymy zdam relacje jakie wrazenia itp a nom ja zawsze w nocy jedna wędkę na drapieżnika mam lepiej spławik czy z gruntu rybkę posłać oby tylko coś skubało i czerwony robak najlepiej ? tak gdzieś wyczytałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zielak Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 Hej czy coś się dzieje na jeziorze,rybka bieze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HANYS Napisano 18 Września 2013 Share Napisano 18 Września 2013 Przez tydzień byłem nad wodą i łowiłem tylko na żywca.Efekt - 5 boleni , 1 sandacz i 1 szczupak. Wszystkie brania od 18-tej do 7-mej rano. Nie wszystkie ryby udało się wyjąć ( zaczepy) , kilka pustych zacięć i kilka obcinek. Bolenie duże , wszystkie samice około 70 cm. Woda od kilku dni ma spory przybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreg Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 W latach 90 spinningowałem z Ojcem na Otmuchowie. Zawsze pływaliśmy na "ujście" (ujście Nysy Kłodzkiej). Pamiętam, że było tam mnóstwo zatopionych krzaków... ile my żeśmy tam szczupłych i sandaczy pociągnęli. Nie wspomnę o okoniach. Łowiliśmy głównie na obrotówki DAM: Chętnie bym tam wrócił. Pytanie czy ma to sens... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skuter Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 Witam panowie mam pytanko czy warto wybrać się na jezioro za jakąś rybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYBAK3000 Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 byłem, wczoraj od boiska brało ładnie cały dzień 15 leszczy w tym kilka ok 60cm jutro tez jadę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skuter Napisano 26 Lutego 2014 Share Napisano 26 Lutego 2014 No to ładnie połowiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzik21 Napisano 2 Marca 2014 Share Napisano 2 Marca 2014 byłem, wczoraj od boiska brało ładnie cały dzień 15 leszczy w tym kilka ok 60cm jutro tez jadę . I jak wczorajsze efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYBAK3000 Napisano 2 Marca 2014 Share Napisano 2 Marca 2014 obecnie nie ma co jechać jedna ryba na 12 godzin , podobno bierze od korei wie może ktoś jak tam dojechać ? i jak z łowiskiem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARDR Napisano 4 Marca 2014 Share Napisano 4 Marca 2014 podobno przestała skubać na smażalni??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejson Napisano 6 Marca 2014 Share Napisano 6 Marca 2014 Dziś nawet mucha nie przeleciała obok wędek na smażalni, Topoli taśmach i garbatym moście przy ujściu Topoli. Info od kolegów wędkarzy, a sam siedziałem na Taśmach. Trzeba czekać jakieś 2-3 tyg jak się to unormuje wszystko. Nikt mi nie powie,że luty - marzec to pora na leszcze. Brało bo brało - ale to anomalia. Teraz od tygodnia nic już nie bierze i tak będzie jeszcze trochę czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Podobno zaczęło brać na otmuchowskim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARDR Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 koledzy.. ktoś coś wie, czy coś skubie na zbiorniku..??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 Na ośrodku sporadycznie leszcz uderzy. Jak bierze to już takie ponad 50cm, ale 3 leszcze w całą noc to nie ma sensu siedzieć lepiej się piwa napić drapieżnik zero kontaktu za gorąco chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HANYS Napisano 8 Listopada 2014 Share Napisano 8 Listopada 2014 http://www.pzw.org.pl/opole/wiadomosci/104809/60/z_notatnika_straznika_ssr__jeden_wedkarz_lowil_na_siedem_wedek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpalis Napisano 8 Listopada 2014 Share Napisano 8 Listopada 2014 za takie manewry walić mandaty bez opamiętania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 8 Listopada 2014 Share Napisano 8 Listopada 2014 i konfiskata sprzetu obowiązkowo !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpalis Napisano 9 Listopada 2014 Share Napisano 9 Listopada 2014 Dziś sobie popływałem ze znajomym po Otmuchowie. I złapałem aż 3 krótkie sandaczyki więcej brań nie zanotowałem, większych ryb nie widziałem. Wszystko oscylowało w okolicach wymiaru albo sporo poniżej. Ale za to ile było łodzi:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warcianin Napisano 9 Listopada 2014 Share Napisano 9 Listopada 2014 http://www.pzw.org.pl/opole/wiadomosci/104809/60/z_notatnika_straznika_ssr__jeden_wedkarz_lowil_na_siedem_wedek Pięknie panowie działajcie. Otmuchów ma wypchane lodówki sandaczem i nie tylko, bolenie traktowane są przez okolicznych wędkarzy jak chwast rybi i celowo nie są wypuszczane. Od miejscowego słyszałem, ze jeśli boleń żeruje to są zabierane po 5-8 sztuk, czasami nawet duże sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 10 Listopada 2014 Share Napisano 10 Listopada 2014 Pięknie panowie działajcie. Otmuchów ma wypchane lodówki sandaczem i nie tylko, bolenie traktowane są przez okolicznych wędkarzy jak chwast rybi i celowo nie są wypuszczane. Od miejscowego słyszałem, ze jeśli boleń żeruje to są zabierane po 5-8 sztuk, czasami nawet duże sztuki z tego co sie orientuję to od zapory zbiornika Kozielno do zapory czołowej zbiornika Nysa jest zniesiony limit i okres ochronny bolenia - sprawdź regulamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzik21 Napisano 10 Listopada 2014 Share Napisano 10 Listopada 2014 Pięknie panowie działajcie. Otmuchów ma wypchane lodówki sandaczem i nie tylko, bolenie traktowane są przez okolicznych wędkarzy jak chwast rybi i celowo nie są wypuszczane. Od miejscowego słyszałem, ze jeśli boleń żeruje to są zabierane po 5-8 sztuk, czasami nawet duże sztuki z tego co sie orientuję to od zapory zbiornika Kozielno do zapory czołowej zbiornika Nysa jest zniesiony limit i okres ochronny bolenia - sprawdź regulamin ąTo dotyczy tylko Nysy Kłodzkiej, nie Otmuchowa, jako zbiornika. Mieszkasz w Nysie, a nie wiesz jakie zasady u Was obowiązują. A populacja bolenia rozrosła się do takiego stopnia tylko z powodu wędkarzy, którzy wytrzepali sandacze i szczupaki, a teraz zabrali się za bolenie i sumy. Za kilka lat to zostaną tylko ukleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 10 Listopada 2014 Share Napisano 10 Listopada 2014 http://www.pzw.org.pl/opole/cms/1145/zasady_wedkowania_w_okregu_opole 15. Na Nysie Kłodzkiej od zapory zb. Kozielno do zapory zb. Nysa nie obowiązuje limit i okres ochronny bolenia. Mieszkam w Nysie i w kole mi to tak zinterpretowali nawet w dwóch bo w otmuchowskim PZW tez że limit i okres na bolenia nie obowiązuje na obydwóch jęziorach Nyskim i Otmuchowskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzik21 Napisano 10 Listopada 2014 Share Napisano 10 Listopada 2014 http://www.pzw.org.pl/opole/cms/1145/zasady_wedkowania_w_okregu_opole15. Na Nysie Kłodzkiej od zapory zb. Kozielno do zapory zb. Nysa nie obowiązuje limit i okres ochronny bolenia. Mieszkam w Nysie i w kole mi to tak zinterpretowali nawet w dwóch bo w otmuchowskim PZW tez że limit i okres na bolenia nie obowiązuje na obydwóch jęziorach Nyskim i Otmuchowskim No nie wierzę. Zbiorniki do osobny obwód rybacki, to nie jest Nysa Kłodzka. Tak zinterpretowali bo to pewnie jak wszędzie siedzą tam mięsiarze w wieku +50 i dla nich każdy przepis, który umożliwia zabranie większej ilości ryb jest dobry. O interpretacje trzeba zgłosić się do okręgu, nie do podrzędnych kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi