suhhar Napisano 14 Stycznia 2016 Share Napisano 14 Stycznia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiolek Napisano 14 Stycznia 2016 Share Napisano 14 Stycznia 2016 No to wpadło sandaczyków Wie ktos może jak z lodem na Otmuchowskim? Można planować wypad czy bezpieczniej na rzece połapać z brzegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 15 Stycznia 2016 Share Napisano 15 Stycznia 2016 Ładne rybki, chyba większość miarowych. Mogliby wprowadzić przez rok zakaz zabierania. Może ze 2 razy byłyby na tarle. Ciekawe ile sztuk zostało wpuszczonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 Tak jak piszesz moim zdaniem powinien być rok zakazu zabierania z otmuchowa i głębinowa ryb drapieznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiolek Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 TO chyba lekka przesada. Zwłaszcza, że zeszły rok pod względem sandaczy był wyjątkowo słaby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HANYS Napisano 17 Stycznia 2016 Share Napisano 17 Stycznia 2016 Te sandacze zostały zakupione ze zbiórki , którą zorganizowała grupka wędkarzy łowiących na tym zbiorniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radekp Napisano 21 Stycznia 2016 Share Napisano 21 Stycznia 2016 Powinni zrobić chociaż rok zakazu zabierania drapieżników i zakaz wedkowania z łodzi.Łatwiej było by upilnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 22 Stycznia 2016 Share Napisano 22 Stycznia 2016 I to da tylko tyle, że wędkarze nie połowią, a miejscowe i tak rok w rok jadą sieciami na ujściu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HANYS Napisano 6 Lutego 2016 Share Napisano 6 Lutego 2016 Proponuję wszystkim zwolennikom zakazów dołożyć się do zbiórki , która prawdopodobnie i w tym roku będzie organizowana. W roku poprzednim składka wynosiła 100 zł + w zależności od możliwości i chęci wędkarza. Jeżeli akcja się rozpocznie to wszystkich chętnych mogę poinformować na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek59 Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Czy łowił ktoś ostatnio na jeziorze otmuchowskim, i czy coś bierze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiolek Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Ostatnio kilka razy byłem za leszczem i kicha straszna. Znajomi też od czasu do czasu jakiegoś jednego złapią. Generalnie nic się nie dzieje, przynajmniej z mojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 23 Marca 2017 Share Napisano 23 Marca 2017 Masakra już prawie rok od ostatniego postu, na prawdę nikt nic nie łowi ? w każdym temacie trzeba się dopytywać nikt nie może sam napisać czy coś się gdzieś dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 18 Czerwca 2018 Share Napisano 18 Czerwca 2018 Witam serdecznie, jade w lipcu na krótki urlop nad j. Otmuchowskie. Czy posiadają Koledzy mapę batymetryczną jeziora, którą moglibyście udostępnić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 1 Sierpnia 2018 Share Napisano 1 Sierpnia 2018 Jakieś info aktualne na temat brań (drapieżnik, łódka)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FREEQ696 Napisano 2 Sierpnia 2018 Share Napisano 2 Sierpnia 2018 Nie wiem jak z łodzi, ale z brzegu od strony Sarnowic na kempingu lipa totalna od piatku do wtorku cokolwiek było wrzucone do wody natychmiastowe brania bolenia 10 cm czy to biały czy to kuku czy czerwony, jedynie w nocy sumy z wywózki co jakiś czas, niestety nie u mnie Pozdro ps. Na Nyskim tez lipa jesli chodzi o biala rybe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 14 Lutego 2019 Share Napisano 14 Lutego 2019 Panowie jest jeszcze lód na jeziorze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 11 Sierpnia 2019 Share Napisano 11 Sierpnia 2019 Czy ktos wie dzieje sie cos na kamieniach ? Jaki stan wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 22 Października 2019 Share Napisano 22 Października 2019 Po filmach S. Kowalczyka zrobił się boom na otmuchowskie, a tutaj dalej cisza, choć na jeziorze czasami łódek tyle, że trafisz w kogoś koszykiem a nie w wode 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 22 Października 2019 Share Napisano 22 Października 2019 poczytaj sobie wątki na jerkbait.pl, więcej yutuberów a ryb coraz mniej taki efekt robienia kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejson Napisano 20 Kwietnia 2020 Share Napisano 20 Kwietnia 2020 Z racji umożliwienia od dziś rekreacji na terenie Polski wybrałem się o 5 rano nad jeziorko otmuchowskie. Miejsce wybrane to blisko pierwszego ośrodka jadąc od strony Otmuchowa na kamienistym choć płaskim wale. Wędkowanie zacząłem od 6 rano. Na obydwa feedery (delikatne zestawy ze skrętką) na różne formy robactwa miałem niemrawe delikatne oraz niekiedy agresywne brania. Niestety pomimo wielu prób zacinania w różnych momentach zarówno wcześnie jak i późno nie przyniosły rezultatu. W niedalekiej odległości siedziało jeszcze 5 wędkarzy. Wszyscy jak jeden mąż w tym ja ok.13-14 pojechali do domu o kiju. Ale pogoda dopisała i zbawienne orzezwienie nad wodą po 3 tygodniach chorego zakazu zrekompensowalo zerowy wynik. Podsumowujac wydaje się, ze leszcz jeszcze w pelni nie jest wytarty. Ryba sie nie splawiala ani jakos specjalnie nie żerowała. Mysle, ze poczatkiem maja sezon dla fanatykow feedera rozkreci sie na dobre. Poziom wody na jeziorze dosyć wysoki choć nie jakiś bardzo. Pozdrawiam i apeluje o rozkręcenie tego tematu i relacjonowanie dla innych wędkarzy swoich wypraw tak, by każdy z nas miał szansę udać się w dobrym momencie nad wodę;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 6 Maja 2020 Share Napisano 6 Maja 2020 Byłem tydzień temu na nocce i jeszcze się tarł a poziom wody jest wcale nie jest wysoki. Jest jakieś pół metra niższy niż rok temu o tej porze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreg Napisano 8 Września 2020 Share Napisano 8 Września 2020 Witam. Ktoś może doradzić, gdzie można wygodnie zwodować łódź na Otmuchowie? Ktoś pływał ostatnio po jeziorze? Dzieje się coś na ujściu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi