srodkowybloku Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Dzień dobry, po 40 latach wróciłem nad wodę. W rzece, na kukurydzę, złowiłem rybkę. Co to jest? JaceK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mephir Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Fajnie ze nie wiedząc co to za ryba wziąłeś ja do domu, a może to gatunek chroniony lub ma wymiar ochronny... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srodkowybloku Napisano 11 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Dzięki za uwagę. Znam wygląd ryb znanych, oraz wymiary ochronne. Jeśli jesteś ekspertem - napisz - co to jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonhel Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Zdjecie mało wyraźne i szkoda ze nie rozłożyłeś płetw. Może to być jelec lub jaź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaku Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Obstawiam Jelca, Jaź ma bardziej czerwone płetwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srodkowybloku Napisano 11 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Jelec jest okrągły w przekroju, a to jest płaskie. Czy to może być jakaś krzyżówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonhel Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Natura zna wiele przypadków krzyżówek, także wśród ryb, Zdjęcie dość ciemne, nie wszystko widać, może być krzyżówka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najbrzydsza rybka Napisano 1 Października 2016 Share Napisano 1 Października 2016 Przepraszam, ale jestem z zamiłowania wieloletnim wedkarzem. Kilka dni temu nad jeziorem zegrzynskim zlowilem na czerwonego coś takiego jak w załączniku. Nie wiem czy dobrze, czy źle, lecz wypuściłem zdobycz do wody. Co to do cholery jest??? Przyznam, że spotkałem się z czymś takim pierwszy raz. W dłoni wiło mi się niczym młody zaskroniec, by po chwili w wodzie odpłynąć. To Was pytanie. Co to ma być za ryba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi