Hubert07 Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 dzieki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcio Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 panowie a co sądzicie o okularach dragona jeszcze 2 dni temu byłem zdecydowany kupić 2 szt jaxona tj. przyciemniające i rozjaśniające a teraz zastanawiam się poważnie nad dragonem są tańsze od solano a jakościowo równie dobre(soczewki są polaroida) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adel Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 witam, jestem tu nowy na forum i chce sie z wami przywitac :cwaniak: chcialbym kupic jakies w miare tanie i dobre okolary polaryzacyjne ktore sprawdza sie zarowno na łowisku jak i podczas jazdy autem JAXON OKULARY POLARYZACYJNE X12AM czy ktos ich uzywał? wogole to jak rozpoznac czy naprawde ta polaryzacja dziala? z tego co wiem to polaryzacja likwiduje odblaski w wodzie i o to chodzi pozdrawiam i czekam na opinie o tych okularach jaxona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 wogole to jak rozpoznac czy naprawde ta polaryzacja dziala? Hmm było coś na fizyce, że jeśli weźmiemy dwa szkła z filtrami polaryzacyjnymi, zbliżymy je i zaczniemy nimi obracać to światło będzie na zmianę przygasać i rozbłyskać[ciemno-jasno] Mam nadzieję że nic nie pokręciłem Dzięki temu mając w ręce jedne okulary, których jesteśmy pewni że są polaryzacyjne możemy przetestować te drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 pozdrawiam i czekam na opinie o tych okularach jaxonaNie wiem czy akurat ten model co podałeś ale wiosną zakupiłem okularki Jaxona i są spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 Nie wiem czy akurat ten model co podałeś ale wiosną zakupiłem okularki Jaxona i są spoko. A ile dałeś dokładnie za nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 A ile dałeś dokładnie za nieA całe 35pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 Posiadam ten model okularów Jaxona (OKULARY POLARYZACYJNE JAXON 3SM) http://www.allegro.pl/item687478240_okulary_polaryzacyjne_jaxon_3sm.html tylko z brązowymi szkłami. Dobre jak za taką cenę. Trzeba jednak uważać na miejsce gdzie zaczyna się gumowy "zausznik" jest tam straszne przewężenie plastiku i w tym miejscu lubi się połamać. Moje niestety już się złamały, ale przykleiłem samą gumkę na jakiegoś supergluta i działają dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 Hmm było coś na fizyce, że jeśli weźmiemy dwa szkła z filtrami polaryzacyjnymi, zbliżymy je i zaczniemy nimi obracać to światło będzie na zmianę przygasać i rozbłyskać[ciemno-jasno] Jednak uważnie słuchałem, sprawdziłem w domu doświadczalnie Przekręcenie szkła jednych okularów polaryzacyjnych względem drugich o około 90* powoduje znaczne przyciemnienie obrazu[robi się niebiesko-szary przynajmniej przy tych szkłach które zastosowałem] Jak się weźmie jedne zwykłe i jedne spolaryzowane to takiego efektu nie ma A wynika to z własności fal elektromagnetycznych i zjawiska polaryzacji Będę musiał sobie poprzymierzać okularki w wędkarskim i coś nabyć Fajna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
david2 Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Witam, a co sadzicie o tych okularach OKULARY SPORTOWE POLARYZACYJNE ARCTICA S-73B http://www.allegro.pl/item708419981_okulary_sportowe_polaryzacyjne_arctica_s_73b.html , zastanawiam sie nad kupnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 david2, Jak cię stać to kupuj, polaryzacja to fajna sprawa. Ja osobiście mam mikado za 28 zł i są świetne, ale nie mają sznureczka i ściereczki do wycierania, etui za to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seb603 Napisano 14 Czerwca 2010 Share Napisano 14 Czerwca 2010 Witam... Ma może ktoś z Was okulary firmy "SOLSKEN" ( jakaś szwedzka firma) jeśli tak to proszę o Wasze opinie na ich temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 JA kupilem Solano - zastanawialem sie nad Jaxonami, ze wzgledu na cene, ale jednak zdecydowalem sie na te drugie, bardzo mocnym arguemntem byl dla mnie fakt, ze Polaroid je robi, a nie ma co ukrywac, ze slabe szkla, moga byc bardziej dewastujace dla oczu niz nie posiadanie zadnych okularow, ponadto wykonczenie u Jaxona i Solano jest imho zdecydowanie rozne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giepol Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Osobiście posiadam SOLANO z fotochromem i jak na razie nic złego z nimi się nie dzieje, ale ze względu na wadę wzroku zastanawiam się nad SOLSKEN ze szkłami powiększającymi( ułatwią wiązanie plecionki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareq84a Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Ja używam Solano, model FL1190. Nie widać, że to są olulary wędkarskie, więc można w nich nawet na co dzień paradować. Mam z ciemnymi szkłami, a teraz przymierzam się do rozjaśniających. Najlepszy byłyby "fotochromy". Za jednym zakupem masz rozjaśniające i ściemniejące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 Szukam szukam i nie mogę nigdzie znaleźć jakiegoś tematu związanego z wyborem okularów ? Co możecie polecić bo mi właśnie wcięło po ubiegłorocznym sezonie moje ulubione "Arctica" A jak wszedłem na popularny serwis handlowy to mi wyskoczyło 8 stron i weź coś se tu kup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 CHELEK, zależy ile zamierzasz wydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 Około 100 złociszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 artech ale gafa z mojej strony no i wiadomo po co mi okulary jak takiego artykułu nie widziałem ha ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 CHELEK, do "stówki" to albo Solano albo to co miałeś, albo zaryzykować coś nowego. Na Taimien.com mają trochę tego sprzętu http://www.taimen.com/mt/index.php?cPath=64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 A co powiecie o okularach Dragona bo wyszło dużo nowych modeli i nie wiem czy tu coś nie upolować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 Szukam w miarę dobrych i fajnie wyglądających okularów polaryzacyjnych na trochę większą głowę Jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi82 Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 poszukaj w ofercie firmy solsken. są na allegro sam mam takie i jestem zadowolony. szukaj licytacji jak ci się uda to dostaniesz je dużo taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 A jak z rozmiarem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomks89 Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Ostatnio szukam najlepszego rozwiązania jeśli chodzi o okulary polaryzacyjne. Problem w tym ,że mam średnią wadę wzroku i nosze okulary korekcyjne. Czytałem już o nasadkach itp , ale chciałem spytać czy ktoś używa okularów z ramką korekcyjną? http://allegro.pl/okulary-arctica-s-125-a-...1524456099.html (OKULARY ARCTICA S-125/A POLARYZACJA/RAMKA KOREK.) Jak sie sprawują i ile kosztuje mniej więcej dorobienie do nich soczewek u okulisty? Czy jest jeszcze jakieś sensowne rozwiązanie za coś ponad 100zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi