rybol Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 no stan rzeczywiście sie podniósł w porównaniu do jesieni jest naprawde dużo więcej wody...z tym lodem to rzeczywiście głupota tym bardziej,że od brzegu jakieś 2-3 metry jest woda dopiero później zaczyna się lód,nie wiem jak oni tam weszli,no ale to już nie moja sprawa.Mam nadzieję,że po świętach można już będzie jechać spokojnie połowić z brzegu,wyprubować nowy sprzęt i wkońcu zacząć sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shaman1111 Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 Ja już planuje pojechać w Wielki Czwartek ale nie chce rzucać koszykiem na lód Rybol jak daleko masz do jeziora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybol Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 Jakiś kilometr:)))na piechote nawet nie 10 min.a rowerkiem 3-4 minutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shaman1111 Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 Miał bym prośbę mógłbyś w następny weekend się przelecieć i nad wodę i zdać relacje jak sprawa z lodem wygląda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybol Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 Nie ma sprawy sam bede ciekaw,także co pare dni będe odwiedzał jezioro i zdawał relacje A to zdjęcia z wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon_rysiu Napisano 22 Marca 2010 Share Napisano 22 Marca 2010 Witam! Panowie dopiero zaczynam swoją przygodę z łowiskami ogólnodostępnymi i zastanawiam się nad wykupieniem pozwolenia, myślę o Gople albo Pakoskim. Co byście polecili? Jeżeli pakoskie to czy z gruntu albo na spławik z brzegu można coś fajnego złowić? Jak tak to gdzie są jakieś miejsca, na które można dojechać z Inowrocławia i w bezpiecznym miejscu zostawić auto i pójść w spokoju połowić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybol Napisano 22 Marca 2010 Share Napisano 22 Marca 2010 jeśli chodzi o Gopło nie mam pojęcia,ale pakoskie mogę Ci polecić...jeziro ma swój klimat,a czasem idzie wyciągnąć naprawde ładną sztuke...na dłuższej zasiadce naprawde nie będziesz żałował...Miejsc na tym jeziorzo jest b.dużo.Jeśli jesteś z Inowrocławia to najbliżej bedziesz miał do Pakości.Samochód można zostawić odrazu przy jeziorze.Nie ma większego problemu z wjechaniem tam,latem przyjeżdzają nawet z kampingami także miejsca jest b.dużo.Fajne miejscówki są od strony Centrum Logistycznego Polo Marketu...wiazd jest widoczny także problemu nie ma.jeziorko może nie jest jakoś super zarybione i zadbane,ale naprawde polecam...pozdrawiam.Achas ja łowię z Gruntu na spławik,ale na spławik też dużo miejscowych łowi i nie narzekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon_rysiu Napisano 22 Marca 2010 Share Napisano 22 Marca 2010 A ile kosztuje w tym roku zezwolenie?? Myślę raczej o zezwoleniu na pół roku. Jeszcze jedno pytanie czy jeżeli wykupuję na Pakoskiej zezwolenie to mogę na całym jeziorze łowić czy są jakieś określone miejsca, że np dot. Pakości, Janikowa albo Kołudy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shaman1111 Napisano 22 Marca 2010 Share Napisano 22 Marca 2010 Zezwolenie kosztuje bodajże 100zł spławik + 35zł grunt, Jezioro podzielone jest na kilka stref, Pakoskie PN Od wyżej wymienionego centrum logistycznego do grobli w Janikowie, za groblą jest Pakoskie Pd, Zatoka koudzka to kolejna strefa. Za każdą strefe obowiązuje opłata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon_rysiu Napisano 22 Marca 2010 Share Napisano 22 Marca 2010 Ok dzięki a Ty Shaman nie jesteś przypadkiem z KaulaCarpTeam i łowisz sobie na kauli?? Bo ja mieszkam niedaleko. A odnośnie tych stref to zakładając, że będę łowił z brzegu na sprężynę, czasami spławik to którą strefę byście polecali?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shaman1111 Napisano 23 Marca 2010 Share Napisano 23 Marca 2010 Na wszystkich strefach jest bardzo podobnie. Tak łowie na kauli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon_rysiu Napisano 23 Marca 2010 Share Napisano 23 Marca 2010 A ty shaman na co łowisz?? Jak byś miał ochotę to można by się razem wybrać, jestem początkujący a po zdjęciach z kauli widzę, że łowić potrafisz Ja autko mam, właśnie zostałem pełnowartościowym wędkarzem z kartą wędkarską więc niedługo jak lód zejdzie to jade po zezwolenie i w jakiś weekend się wybiorę na rybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shaman1111 Napisano 23 Marca 2010 Share Napisano 23 Marca 2010 Spinn, spławik, grunt, łowie na wszystko A na rybki z chęcią bym się przejechał, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon_rysiu Napisano 23 Marca 2010 Share Napisano 23 Marca 2010 Ja chce się wybrać w Wielką Sobotę albo poniedziałek ale to raczej gdzieś na komercyjne no i jeżeli lód zejdzie i troche ciepło będzie bo jak będzie 1-2 stopnie to myślę, że nie ma się co wybierać i tylko zmarznąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybol Napisano 23 Marca 2010 Share Napisano 23 Marca 2010 A co to jest panowie ta KaulaCarpTeam ?Bo nic mi na ten temat nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shaman1111 Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 Nieformalny związek karpiarzy łowiący na kauli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon_rysiu Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 Pakoskie jeszcze skute lodem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybol Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 Jutro pojade to zdam relacje, shaman1111 możesz coś więcej napisać na temat tej kauli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shaman1111 Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 A co mam napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybol Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 No gdzie to jest,czy każdy ma tam dosep itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shaman1111 Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 Kaula znajduje się w Inowrocławiu, jest pod skrzydłami towarzystwa wędkarskiego i tylko jego członkowie mogą tam poławiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybol Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 No i jak panowie?moze ktoś się już pochwalić wypadem na pakoskie?Czy jeszcze nie byliście?Ja wybieram się w czwartek,mam nadzieje,że pogoda dopisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon_rysiu Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Jak tam nad pakoskim panowie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łowczy37 Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Na pakoskim jak zwykle nic.Tradycyjnie od wielu latek. Zero. Dzierżawca pozamiatał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon_rysiu Napisano 15 Kwietnia 2010 Share Napisano 15 Kwietnia 2010 Witam! Jechałem ostatnio pomiędzy j. pakoskim a bronisławskim i zastanowiła mnie jedna sytuacja. Na bronisławskim sobie normalnie ludziska na gruncik łapali a na pakoskim dwoje ziomków nad wodą stało z wielką siatką i łódką. Wstawione były dwa słupki pomiędzy którymi piętrzyła się woda. Ci dwa panowie ze siatki przesypywali ryby do jakiegoś zbiornika. Czy to byli kłusownicy czy to ludzi z PZW coś tam robili? Spotkał się ktoś z taką sytuacją?? Dodam że po drugiej stronie było wielu wędkarzy, którzy nie reagowali na tą sytuację. To było normalne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi