ESSOX Napisano 21 Lutego 2017 Autor Share Napisano 21 Lutego 2017 O 20.02.2017 o 01:06, tomek1 napisał: Echosonda nie łowi. Pomaga i dostarcza mnóstwo frajdy. Wiesz , gdyby ograniczała się tylko do pokazania głębokości, temperatury i rodzaju dna to OK. Ale jak widzisz na niej, że ryba podnosi się z dna i podchodzi w górę za pracującą przynętą to na 99% szykujesz się na branie może to i dostarcza frajdy, ale ja wolę niepewność i niewiadomą w wędkarstwie. Podobne zdanie mam o pływaniu łódką z echosondą i szukaniu dużych szczupaków, a po zlokalizowaniu ryby biczowanie wody na pewniaka aż weźmie. Są różne gusta, jeden woli ogórki a drugi ogrodnika córki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 25 minut temu, ESSOX napisał: Są różne gusta, jeden woli ogórki a drugi ogrodnika córki Ja wolę córkę ogrodnika ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 25 Lutego 2017 Share Napisano 25 Lutego 2017 Dzisiejsza wyprawa i efekt łowienia we dwójkę zaznaczę jeszcze, że do wody nie trafił nawet gram zanęty Dodam jeszcze, że wszystko wróciło do wody i mamy ten moment uwieczniony na filmie, ale materiał wideo dopiero będzie montowany do wrzucenia na yt 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 25 Lutego 2017 Share Napisano 25 Lutego 2017 Świetnie połowione - tez mam takie miejsce, że jak ryba się zgrupuje to czy się nęci, czy nie, to wyniki podobne, ja już się nie mogę doczekać aż lód zejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 26 Lutego 2017 Share Napisano 26 Lutego 2017 Dzisiejszy wypada i pierwsza ryba sezonu. Do tego kilka skubniec i jeden odjazd na karpiowce. Ryba oczywiście pływa dalej. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EsoxHunter Napisano 26 Lutego 2017 Share Napisano 26 Lutego 2017 Dzisiaj udało mi się wyskoczyć na 2 godzinki nad rzekę. Jako, że przez całą zimę jestem nękany przez hordy drobnoustrojów, to był mój drugi (i ostatni) wypad w lutym. Coś podkusiło mnie by zacząć niżej niż zwykle. Obławiam kolejno dołki, rynny i zaczepy wolnej prostki. Rzucam pod drugi brzeg i macam napływ wypłycenia ciągnącego się w poprzek rzeki... puknięcie, wcinka. Pstrąg pokazuje się od razu, więc kij w wodę i włażę w woderach do wody. Wszystko przebiega dość spokojnie, ale widzę, że siedzi płytko, hamulec luźniej, podprowadzam i tylko gdy pstrąg ląduje w podbieraku, przynęta wylatuje mu z pyska. Trochę szczęścia nie zaszkodzi. Kolejne 1,5h już bez dotyku, jedynie sporo walki z zaczepami, ale ryba w lutym zaliczona! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cool Fishing Napisano 26 Lutego 2017 Share Napisano 26 Lutego 2017 Piekny kropek! Gratuluje 2 tygodnie temu Bylismy na rzece Trent w UK. Udalo sie zlowic piekna brzane 7kg Moj nowy rekordzik. Zapraszam na filmik 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 27 Lutego 2017 Autor Share Napisano 27 Lutego 2017 Brzanowy raj jak to dobrze że ta rzeka jest w Anglii, w Polsce zostały by te "mamuśki" zjedzone jako 2 kilówki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrutone Napisano 28 Lutego 2017 Share Napisano 28 Lutego 2017 Cześć, W sobotę 25.02 byłem we Wleniu i miałem sporo czasu, więc postanowiłem przejść się ze spinningiem nad Bóbr (moje drugie wyjście z wędką nad wodę w tym roku). Woda niestety wysoka, rwąca i trącona, lecz pogoda dopisywała, więc zrobiłem sobie przyjemny spacer. Bobry nad Bobrem nie próżnują: No i znalazłem kolejną przyjemną miejscówkę na zasiadkę Zabrakło tylko brań, ale w takich przyjemnych okolicznościach przyrody, to nawet tak bardzo nie przeszkadzało... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 Wczorajszy wypad nad wodę. Mnóstwo płoci i okoni. Warto było nie spać po nocce w pracy 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 5 Marca 2017 Share Napisano 5 Marca 2017 No to Pawciobra pogratulować , ja dzisiaj z dwoma kolegami pięć godzin nad rzeką Drwęcą i tylko jedno branie , jedynie co pływało w wodzie to trzy wydry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi