lechur1 Napisano 8 Marca 2017 Share Napisano 8 Marca 2017 Od zejścia lodu męczę płotki,szału nie ma ale jest zabawa. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 8 Marca 2017 Share Napisano 8 Marca 2017 (edytowane) Wczoraj byłem z bratem kumplem i dziewczyną kumpla pierwszy raz w tym roku na ulubionej komercji. Brat i kolega spiningowali ( tam można cały rok ) pobawili się troszkę ze szczupakami 40-70cm. Ja ze znajomą konsekwentnie trzymaliśmy się łowienia z gruntu, ja łowiłem na 2x metodę ( picker + karpiówka ) a znajoma na spławiczek i karpiówkę. Przez 6 godzinną sesję znajomej udało się wyjąć zaledwie jednego małego kapra ok 1kg na kukurydzę. Na moich wędkach mnie cisza, dodam że łowiliśmy z użyciem słodkiego mixu 1:1 zanęta wanilia i pellet 2mm też wanilia. Na gumkę zakładałem dumbellsy ananas, tutti frutti, truskawka i zwykłą słodką kukurydzę. Podsumowując chyba jeszcze nie pora, woda zimna ledwo 5 stopni na części stawu jeszcze zalega lód. Kolejny wypad może w przyszły piątek Edytowane 8 Marca 2017 przez Elast93 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 8 Marca 2017 Share Napisano 8 Marca 2017 Ja wczoraj zacząłem sezon spinningowy, ale bardziej w celach rozprostowania nowej żyłki i bez nadziei na efekty Co do karpi, to mojemu ojcu udało się wczoraj kilka złowić. Łowił na pinkę na jednym zestawie, a na drugim na pellet, tyle że śmierdziel. Myślę, że tu może być pies pogrzebany, chyba jeszcze za zimna woda na takie słodkie przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 8 Marca 2017 Share Napisano 8 Marca 2017 Dziś ze znajomym zaliczyłem wypad nad wodą za okoniami i linem. Okonie dopisywały, ale wisienką na torcie był kilogramowy lin. Mamy nadzieję, że ten jeden lin, to dobry początek na kolejne zasiadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman Napisano 9 Marca 2017 Share Napisano 9 Marca 2017 Hej! Sezon 2016 zleciał bez rekordów i zapału, więc z rok mnie nie było W 2017 planuję dużo łapać i nader wszystko się przykładać - życiówki trzeba bić! Wczoraj udało się otworzyć sezon na związkowej wodzie. Posiedzenie niby to na karpie, jednak temperatura wody jeszcze zimna więc zestawy i przynęty bardziej jesiotrowe (to w końcu idealna pora na te rybki :)). Od zmroku do 21:20 udało się złapać pięć sztuk około 1 metra (bez groszy), jeden spad + bonusowy karpik, który niestety z powodu małego haczyka jesiotrowego wypiął się przy brzegu. Ku mojemu zaskoczeniu było parę brań przepisowych, ze świstem i zacięciem za dolną wargę. Dość gadania, poniżej parę fotek co większych bandytów. Haczyki najmniejsze karpiowe jakie widziałem, przypon z włosem o grubości włosa Pelet 8mm oczywiście jeszcze śmierdziuch. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 Dzisiaj tak jak pisałem poprzednio wybraliśmy się tym samym składem na ulubioną komercję. Wędkowaliśmy od ok 09:00 do 14:30. Brat i kolega spining tak jak ostatnim razem. Natomiast ja i znajoma 4x grunt, u mnie 2x metoda a kumpela dwie klasyczne gruntówki ze sprężynami. Dziś tylko u mnie zameldowały się dwa miśki jeden ok 45cm a drugi 58 cm ☺. Obydwa wzięły na dumbellsa ananas 7 mm pop up od lorpio. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 11 Marca 2017 Share Napisano 11 Marca 2017 Dziś nad Odrą mimo wietrznego przedpołudnia (wzmagał się wiatr z każdą chwilą) udało się wydłubać parę rybek, brania delikatne, trzeba było trochę kolorów przerzucić, zanim trafiło się na właściwy.. prócz okoni były również szczupaczki i zejście większej ryby, która wydała się z początku zaczepem, strasznie szedł dnem, obstawiam Zetkę...największy pasiak z dzisiaj... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymm Napisano 14 Marca 2017 Share Napisano 14 Marca 2017 pierwszy w tym roku w ostatnim rzucie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 Wczoraj od 17 do 22 na methode na karpia, jeden solidny odjazd na zestaw wyrzucony tuz przy trzcinie z białymi robakami na włosie. Na kulke o smaku halibuta i kuku na wlosie w postaci balwanka nic. W koszykach pellet halibut z zaneta karpiowa, kuku i kasterami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrutone Napisano 16 Marca 2017 Share Napisano 16 Marca 2017 Cześć, W niedzielę rano, 12.03, wybrałem się z kolegą Marcinem na dobrze znany nam, śródleśny, prywatny staw. Była to moja trzecia wyprawa na ryby w tym roku. Nalegałem na ten wyjazd, bo rok temu wybraliśmy się tam 13 marca, a dwa lata temu 8 marca. Wyniki mieliśmy wtedy mizerne, ale koniecznie chciałem sprawdzić czy nie zdarzy się, że "do trzech razy sztuka"... Niestety, "tradycji stało się zadość"... Planowałem na początek spróbować połowić płocie na spinning, bo się trochę o tym ostatnio naczytałem. Żyłka 0,10, najmniejsze twistery plemniki. Po godzince w końcu się udało - na żółtego twistera złowiłem płoć ok 20 cm. Niestety potem już nic, tylko na białego paprocha przyłowiłem małego szczupaczka. Przezbroiłem zatem sprzęt i próbowałem dorwać okonie, o których wiem, że są w tym stawie naprawdę przyzwoitych rozmiarów. Nie złowiłem jednak nawet jednego maluszka. Tak samo Marcin - przyłowił jedynie wymiarowego szczupaka. Wracając zatrzymałem się jeszcze na pół godzinki nad Widawą. Woda podniesiona ale dość przejrzysta. Tu nie miałem nawet jednego skubnięcia... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymm Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrutone Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 Trochę kiepskie to zdjęcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 4 godziny temu, szymm napisał: Słabe. Daruj sobie i nam kolego takie foty. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 17 minut temu, bacyk napisał: Słabe. Daruj sobie i nam kolego takie foty. Dokładnie, najważniejsze w tym zdjęciu dla autora było chyba pokazanie przynęty, czyt, własnego woblera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymm Napisano 18 Marca 2017 Share Napisano 18 Marca 2017 co wam sie nie podoba w tej fotce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 18 Marca 2017 Share Napisano 18 Marca 2017 16 minut temu, szymm napisał: co wam sie nie podoba w tej fotce ? Ja tak trzymam młotek 5cio kilowy jak mam w coś przypier...ć, a jak nie rozumiesz co jest nie tak, to jeszcze gorzej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymm Napisano 18 Marca 2017 Share Napisano 18 Marca 2017 z wody go tak wyjąłem i szybko fotke zrobiłem , nie bede wam sie tłumaczyć... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 18 Marca 2017 Share Napisano 18 Marca 2017 22 minut temu, szymm napisał: z wody go tak wyjąłem i szybko fotke zrobiłem , nie bede wam sie tłumaczyć... Kurde, a myślałem że z lodówki... 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuz1u Napisano 18 Marca 2017 Share Napisano 18 Marca 2017 Dajcie spokój Panowie. Zdjęcie nie jest najlepszej jakości, racja. Jednak jeśli rzeczywiście na szybko wyjął, zrobił zdjęcie i nie męczył ryby to chwała mu za to. A nie jak fanatycy C&R, którzy wyjmują tą rybę, odpinają, tarzają w trawie i robią jej sesje zdjęciową. Bez przesady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 18 Marca 2017 Share Napisano 18 Marca 2017 Podobnie jak przedmówca uważam, że lepiej zrobić zdjęcie szybko i wypuścić rybę (jeśli jest do wypuszczenia), niż układać rybę 5 minut i robić 20 zdjęć , żeby wyszło piękne :). Więc szymm, krajanie - zdjęcie brzydkie - zachowanie ok. to Gogołów ? To forum wędkarskie nie fotograficzne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 18 Marca 2017 Share Napisano 18 Marca 2017 szymm a Ty chyba skończysz zaraz poza forum. Przynajmniej mam taka nadzieje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 18 Marca 2017 Share Napisano 18 Marca 2017 Ostre słowa szymm😱 przystopuj trochę bo kiedyś od kogoś za takie słówka wylądujesz u dentysty 😁 Zdjęcie słabe ale widziałem gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 18 Marca 2017 Share Napisano 18 Marca 2017 @Szymm- nie będziemy tolerować na forum tego typu odzywek... Całą resztę dyskutantów zachęcam również do nabrania głębokiego wdechu i spaceru nad wodę. W tym temacie dyskutujemy o wynikach nad wodą. U mnie wczoraj wieczorem na krótkim dwugodzinnym wypadzie pierwszy karpik w tym roku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 18 Marca 2017 Share Napisano 18 Marca 2017 Mój wczorajszy wypad nad wódę sprawił że jestem sam jak karpik😎 A z głębokim oddychniem mam problemy😯 Tyle tak dla rozluznienia sytuacji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 18 Marca 2017 Share Napisano 18 Marca 2017 7 minut temu, Booryss napisał: Mój wczorajszy wypad nad wódę sprawił że jestem sam jak karpik😎 A z głębokim oddychniem mam problemy😯 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi