P Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Przyszedł czas, że chce kupić trochę cięższy kijek na sandacze. Co myślicie o team dragonie silver edition 2,7m 14-35gr ? Kolega ma krótszego do łąpania z łódki (o ile dobrze pamiętam jakoś 2,1) i sobie chwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERq Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Team Dragon 2.55 cw 10-42g sprawdzi sie do rzecznego łowienia sandaczy , TD 2,75 14-35g tż bedzie odpowiedni Ja używam TD 2.30 cw 14-35g jak dla mnie idealny do cieższego łowienia sandaczy , Daiwa Infinity mi nie podchodzi pod sandalki sa to zaje.. kije szczupakowe. Może jakiegos tanszego St.Croix ? Np Seria Triumph tez fajne kijki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianeq94 Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Tylko, że td 2,7 35gr kosztuje do 5 stówek. A td silver edition 35gr do 3 stówek. Poza tym chciałbym poznać waszą opinie na temat silver edition a nie zwykłego td. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERq Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Ta wiadomosc byla do zwiraza Silver Edition tez dobre kijki ale na temat 2.7 sie nie wypowiem 2.13 to jest szczotka idealna do kogutów i cieżkich gum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianeq94 Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Ta wiadomosc byla do zwiraza Silver Edition tez dobre kijki ale na temat 2.7 sie nie wypowiem 2.13 to jest szczotka idealna do kogutów i cieżkich gum Było od razu tak mówić. Zobaczę w sklepach w szczecinie może akurat mają.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablotor Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Jeszcze zależy kto w jaki sposób planuje łowić te sandacze... Trochę inaczej będzie sprawa wyglądała jak ktoś poluje na nie w nocy a inaczej jak w dzień... ważne też myślę jest określenie trochę swojego łowiska... głębokość, nurt itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianeq94 Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 jak ktoś poluje na nie w nocy a inaczej jak w dzień... Wyjaśnij o co Ci chodzi bo nie rozumiem. ważne też myślę jest określenie trochę swojego łowiska... głębokość, nurt Do czego jest Ci to potrzebne skoro wiem jakiego kijka szukać? Nie pytałem jakiego kija kupić, tylko chciałem poznać wasze opinie na temat td silver edition... A dokładniej modelu 2,7m 14-35gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kristo Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 pablotor napisał/a:jak ktoś poluje na nie w nocy a inaczej jak w dzień... Wyjaśnij o co Ci chodzi bo nie rozumiem. pablotor napisał/a: ważne też myślę jest określenie trochę swojego łowiska... głębokość, nurt Do czego jest Ci to potrzebne skoro wiem jakiego kijka szukać? Nie pytałem jakiego kija kupić, tylko chciałem poznać wasze opinie na temat td silver edition... A dokładniej modelu 2,7m 14-35gr. Nie spinaj sie kolego...post Pablotora dotyczył raczej kolegi @zwiraz a nie Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianeq94 Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Nie spinaj sie kolego Nie spinam się. Po prostu mówię to co myślę. W każdym razie, nie boli skopiować nick osoby do której dany post się kieruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwiraz Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Może jakiegos tanszego St.Croix ? Np Seria Triumph tez fajne kijki . Triumpha już mam do 1 uncji, troszkę za mało - jak pojechałem na Oderkę gdzie trzeba było rzucać główkami po 20-ścia kilka gram Więc Panowie jeszcze raz ponawiam pytanie - co polecacie pod sandałka na ciężkie, wielkorzeczne łowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwiraz Napisano 3 Lutego 2012 Share Napisano 3 Lutego 2012 Nikt się nie wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 Moge Ci tylko powiedzieć że Infinity to świetny kij jeżeli chodzi o łapanie sandaczy , zastanów tylko nad odpowiednim cw , jeżeli główki max 20g to bierz 8-35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 zwiraz, obejrzyj sobie cos z seri Robinson CORTEZ w sród nich jest expert spinn cw do 30 g i power jig do 30 g i seria zander do 35 g kijaszki dobrze leza w rekach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwiraz Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 Ja już w tej chwili mam kijek ze stajni St. Croix do 1 uncji (28 gr) dlatego myślę o czymś w przedziale do 40-stu gram tym bardziej, że czasem trzeba użyć główek w przedziale 20-30gr. pagori - rozumiem, że korzystałeś serii infinity? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrozikk134 Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Używam infinity od trzech lat i tak samo, jak Pagori, uważam, że kij jest godny polecenia. Mam wersję 2,70 15-45g. Najlepiej łowi się przynętami na główkach 20-30g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elton Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Jestem praktycznie pewien, że uncjowy St. Croix obsłuży bez problemu taki zakres. Opis jest mocno zaniżony, mam taniego St. Croix'a do 3/4 oz i bez najmniejszego problemu główki 25gr. + guma 4 cale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Elton,u mnie to samo z Avidem;) Moze nie tyle jest zanizony co górna granica c.w. jest znacznie wybiegajaca poza opis producenta. A w temacie sandaczówek- maił ktos do czynienia z kijkami Fenwicka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimijons Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Witam Musze kupić kijaszek do lekkiego łowienia sandałków.Przynętami będą głównie gumy 7-15 gram. Mam około 500 złociszczy przeznaczone do tą wędeczkę i tu zaczyna mi się problem z wyborem. Nie wiem co Na dodatek zakup będzie przez internet ponieważ nie moge w swojej miejscowości pomacać poważnych wędek. Proszę o pomoc, podajcie jakieś ciekawe propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianeq94 Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Nie podałeś ważnej rzeczy. Pełny blank czy wklejka? Osobiście wybrał bym pełny, ale to Twój wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 tez wlasnie patrze na wedeczki na sandacza cz okonia i tu cos znalazlem WĘDKA TEAM DRAGON SPINNING fuji - 2.70 3-14g jezeli ktos ma taka prosze o dokladny opis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek.Juz Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 jimijons, Guide Select? Leci na pyszczek, ale fajny patyk, w ten sezon będe go dopiero testował tak więc nie wiem czy nawet Ci go proponować. Zerknij też na Kongera world champion Zander, nie wiem czy będziesz preferował połów sandacza z łódki, ale i dla takich jest wersja 230cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 jimijons, cormoran tr 4 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimijons Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 damianeq94, osobiście wolałbym pełny blank z bardzo delikatna szczytówką. Zapomniałem dodać , że głównie Odra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freut Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 jak odra to team dragon 2,75m 10-28g x-fast mi się sprawdził kapitalnie jesienią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimijons Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 freut ,ale czy będe czuł opad gumy na główce 7-15gram, a przede wszystkim o lekkie łowienie sandaczy mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi