KrzysiekG Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 Standardowo - blisko Krakowa ponieważ czasu mało... tak więc Młodziejowiec-Książniczki-Kończyce-Raciborowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 Noto tam nic ciekawego nie złapiesz , bo tam typowy rejon wędkarzy z Krakowa.Wpadnij powyżej Sieciechowic jest tam kilka miejsc co złapać pstraga powyżej 30 cm idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 Jakbym tylko dzień wolnego jakoś zorganizował to bym tam zawitał.... już dawno planuję wypad w tamte rejony jednak ciągle coś... więc mogę na razie tylko pomarzyć o tych kabanach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoruus Napisano 29 Marca 2015 Share Napisano 29 Marca 2015 Witam, W Maszkowie wzdłuż brzegów Dłubni ktoś ostatnio wyciął kilkadziesiąt drzew. Słyszeliście może skąd pomysł takiej wycinki i kto za to odpowiada? Może faktycznie kilka drzew było zniszczonych przez bobry, ale z tego co widziałem większość nie nosiło żadnych śladów bobrzej aktywności i wyglądało całkiem zdrowo. Na niektórych odcinkach cięto drzewa po kolei, nie zostawiając żadnego. Mam nadzieję że to nie jest jakiś wstęp do "poprawiania" rzeki na tym odcinku. Poniżej kilka zdjęć z tej dewastacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 30 Marca 2015 Share Napisano 30 Marca 2015 oby nie!!!! bo to będzie katastrofa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 30 Marca 2015 Share Napisano 30 Marca 2015 Co roku nad Dłubnią jest masowe wycinanie drzew... nie wiem po co ale jak tak dalej pójdzie to woda w Dłubni będzie cieplejsza i kropki będą miały jeszcze trudniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 5 Maja 2015 Share Napisano 5 Maja 2015 W Maszkowie to jest nic.....w Biskupicach , Sieciechowicach .tam dopiero tną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_blake_ Napisano 24 Lipca 2015 Share Napisano 24 Lipca 2015 Panowie, lowi ktos cos na Dlubni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek99 Napisano 31 Lipca 2015 Share Napisano 31 Lipca 2015 Sezon planuję skończyć na Dłubni w okolicach Wysoscic. Czy ktoś z forumowiczów łowił w tamtych rejonach ? A jeśli tak, to z jakimi wynikami ? Warto jechać aż tak wysoko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pulaas Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 Sezon planuję skończyć na Dłubni w okolicach Wysoscic. Czy ktoś z forumowiczów łowił w tamtych rejonach ? A jeśli tak, to z jakimi wynikami ? Warto jechać aż tak wysoko ? Ja byłem wczoraj na Dłubni właśnie w tych wyższych okolicach. Szedłem w górę od mostu w Laskach Dworskich. Pstrąga tam jest dużo i brały nawet bardzo chętnie. Niestety ich rozmiary nie rzucają na kolana, delikatnie rzecz ujmując. Przeważały ryby poniżej 20cm. Zdarzały się też takie około 25cm. Ale miejsca bym nie skreślał bo ma potencjał. Kilkaset metrów od mostu rzeka jest dosyć dostępna dla wędkarza. Łatwo można podjeść do brzegu. Dalej jednak staje się coraz bardziej zarośnięta (gęste krzaki, strome brzegi, dwumetrowe pokrzywy) i praktycznie nie da się podejść nie robiąc dużego hałasu i nie płosząc ryb na odcinku kilkunastu metrów. Myślę, że tam musi siedzieć coś większego Może nie od razu rekord Polski ale warunki na takie 40-50cm są. Do samych Wysocic nie doszedłem ale chyba byłem już blisko. Odcinek nie wygląda na zdeptany i nie zauważyłem też oznak kłusolstwa. Jak czas pozwoli, to będę jeszcze chciał w tym sezonie popróbować trafić coś większego własnie na tym odcinku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek99 Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 Dzięki Pulaas za odpowiedź Zobaczymy czy uda mi się wyrwać i powalczyć na Dłubni. Zapowiadane są wielkie upały, a w takich warunkach o większego pstrąga bardzo ciężko. Wtedy lepiej połapać karpie czy leszcze na spławik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 8 Sierpnia 2015 Share Napisano 8 Sierpnia 2015 Na Dłubni by złapać coś większego trzeba wiedzić na co łowić .Moje rekordowe odcinki to Sieciechowice-Grzegorzowice, są miejsca co 30cm pstrąga złapie bez problemu.Kiedyś tutaj zamieszczałem fotki pstrągów 35-40cm, z owych odcinków. Pstragi są tam bardzo ładnie ubarwione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 9 Sierpnia 2015 Share Napisano 9 Sierpnia 2015 zgadzam się, że są byki ja wczoraj trafilem 31cm, kilka maluchów no i deserek pstrąg którego niemogłem na wędce podnieść, niestety się spiął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorxix Napisano 12 Sierpnia 2015 Share Napisano 12 Sierpnia 2015 Dłubnia nizinna, jazik pod 40. Średniak, ale wziął na gumkę co mnie cieszy bo zabawa z małymi twisterkami przynosi coraz ciekawsze efekty, tydzień temu złowiłem prawidłowo zapiętego karpika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 16 Sierpnia 2015 Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Ja wczoraj od 16 do 20 na Dłubni z kolega , przeszliśmy kawał rzeki , kolega po jednej stronie ja po drugiej , udało się mi złapać 4 pstragi w tym 3 wymiarowe, kolega lepszy bo 8 ale tylko 2 wymiarowe. Najważniejsze że do domku wróciliśmy z rybkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 16 Sierpnia 2015 Share Napisano 16 Sierpnia 2015 SMACZNEGO !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierek226 Napisano 16 Sierpnia 2015 Share Napisano 16 Sierpnia 2015 "Najważniejsze że do domku wróciliśmy z rybkami''....,,Pogratulować'' postawy i również życzę smacznego!!!..P.S..Czyli powoli zwraca się za ''zanyntę''i ''licyncję''? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 17 Sierpnia 2015 Share Napisano 17 Sierpnia 2015 Wracamy do tematu- usunąłem dwa posty z epitetami- następne zakończą się ostrzeżeniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieniuphy Napisano 17 Sierpnia 2015 Share Napisano 17 Sierpnia 2015 Admin ma rację. Panowie, NIE KARMIĆ TROLLA! W ogóle najlepiej całkowicie ignorować tego osobnika - już od dawna potwierdza swoimi wpisami, że reprezentuje sobą żałosny poziom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 18 Sierpnia 2015 Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Ja byłem ostatnio na dłubniopodobnej rzeczce kiedyś pełnej pstrągów - teraz - 5 wypadów pstrągów brak - to dzięki m.in takim właśnie łowcom.. zostały za to klenie, brzanki kiełbie i okonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Witam. Dawno mnie nie było z racji że biegałem za rybkami. Jak poziom wody na Dłubni ? Czy susze zaszkodziły jej zwłaszcza w wyższych partiach ? Pytanie kieruje do wędkarzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Witam. Dawno mnie nie było z racji że biegałem za rybkami. Jak poziom wody na Dłubni ? Czy susze zaszkodziły jej zwłaszcza w wyższych partiach ? Pytanie kieruje do wędkarzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorxix Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Nie, powiedziałbym nawet, że poziom wody jest wyższy niż zwykle o tej porze roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 gregorxix Serdecznie dziękuje za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz11 Napisano 22 Sierpnia 2015 Share Napisano 22 Sierpnia 2015 Rzeczywiscie idzie zlapac teraz wymiar na Dlubni:). 2kropki z 16 dzisiejszych mialy ponad 30cm. Trzeci wymiarowy sie spial.zabawa byla przednia zwlaszcza biorac pod uwage fakt iz wedkowalem w sumie w nienajlepszej porze 15-17.30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi