Bulisx Napisano 16 Lipca 2014 Share Napisano 16 Lipca 2014 Witam, poszukuję sprawdzonego domku dla 5-6 osób (2 pary + 1) oczywiście jak najbliżej jeziora, najlepiej z aneksem kuchennym. Ma ktoś jakieś fajne namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUKAIKO Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 SOLINA AKTUALNIE JEST NAJBARDZIEJ LOWNYM ZBIORNIKIEM W PL LOWIE TU OD 20 LAT I TO CO SIE DZIEJE JEST NIE DO UWIERZENIA W MAJU 23 SZCZUPAKI CZERWEIC I LIEPIEC TO DLA MNIE RARYTAS ZAPRASZAM WSZYSTKICH SPINGISTOW KTORZY ROBIA SAMI PRZYNETY O INFO KONTAKT CHETNIE ODKUPIE JKAIES SUPER KACESIORA KTORE POMOGA MI ZWIEKSZYC MOJA SUTECZNOSC:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antoni2 Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Fakt, Solina to jest to, ale pełno tam turystów, trochę za duży tłok. Jeśli ktoś szuka teraz noclegu, to raczej może nie znaleźć, już prędzej jeśli pojechać w ciemno i szukać na miejscu, ale ja tak zrobiłem w tamtym roku i wylądowałem w końcu w dość odległym Lesku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobi Napisano 10 Sierpnia 2014 Share Napisano 10 Sierpnia 2014 Solina to lipa nie zbiornik, tydzień pobytu i ani jednej konkretnej ryby,opłaty za wędkowanie kosmiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormoran42 Napisano 1 Lutego 2015 Share Napisano 1 Lutego 2015 WITAM Co do Soliny uważam ze to najbardziej rybne łowisko na podkarpaciu, dodam bardzo trudne. Łowie tam od kilku lat i początki były nie łatwe ale teraz łowie dużo i dużych ryb karpie , leszcze .sumy często tez zdarza sie kleń. W tym roku tez planowana zasiadka 2 tygodniowa. Ktoś potrzebuje informacji pisać pytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormoran42 Napisano 16 Czerwca 2015 Share Napisano 16 Czerwca 2015 Zasiadka od 27 06 do 11 07 Zawóz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve_x Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 troszkę może odświeże temat Soliny . Ktoś coś wie na temat miejscowości Wołkowyja ?? jakiś sum tam się nie występuje ?? na jaki gatunek się nastawić podczas krótkiego wypoczynku ?? drapieżnik ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olex Napisano 15 Lipca 2015 Share Napisano 15 Lipca 2015 troszkę może odświeże temat Soliny . Ktoś coś wie na temat miejscowości Wołkowyja ?? jakiś sum tam się nie występuje ?? na jaki gatunek się nastawić podczas krótkiego wypoczynku ?? drapieżnik ? pozdrawiam Dołączam się do Steva Wybieram się z rodziną i znajomymi na tydzień pod domki Słoneczna Kraina właśnie do Wołkowyji i jestem ciekaw co tam w wodzie plumka;) Niestety kumpel będzie musiał wrócić do pracy i zostawi nas bez auta i stąd też moje pytanie , czy jest tam w pobliżu jakiś sklep wędkarski gdzie można uzupełnić brakujący ekwipunek, czy też lepiej zabrać ze sobą zapas? ( Będę w tym miejscu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve_x Napisano 15 Lipca 2015 Share Napisano 15 Lipca 2015 z tego co wiem , sklepów jest tam kilka w pobliżu , licencje tez mozna kupic na miejscu ... ja bede łowił z brzegu no i z tego co wiem to chodzi tam sandaczyk , sumik , szczupły .... no i wiadomo karpik , leszczyk itd ... chociaz jak wiadomo to zalezy od humorku ryby co bedzie brało i czy w ogole bedzie bralo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 19 Lipca 2015 Share Napisano 19 Lipca 2015 Jak byłem ostatnio (6 lat temu) w tamtych okolicach na rybach, to sklep wędkarski był przy głównej drodze w strone Polańczyka. Z Wołkowyii było tam kilka kilometrów, jeśli dobrze pamiętam. Co do rybostanu, łowiłem głównie białą rybę, ale kilka razy zastawiłem wędke na sandacza. Jeden sandacz się skusił, do tego 2 sumki takie koło metra. Z gruntu łowiłem ładne leszcze, czasami trafił się karpik, ale taki max 3kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 16 Stycznia 2019 Share Napisano 16 Stycznia 2019 Odświeżam temat.. Prawdopodobnie w tym roku w okolicach czerwca wybiorę się z kumplem i jego rodzinką na 5-7 dni właśnie nad Solinę. Planujemy wynająć domek w okolicy Werlasu/Zawozu. Oczywiście zamierzamy trochę powędkować a że będzie to wczesne lato nastawiać się będziemy głównie na białą rybę z gruntu tj leszcz karp, ale może nocami wędki zostaną zarzucone na rybkę bądź pęk rosówek. W związku z tym że jeszcze nie wędkowałem na Solinie a nie bardzo mam kogo podpytać odświeżam ten temat. Chodzi mi głównie o informacje jakie mniej więcej taktyki obierać w tym czasie, czy łowić na wodzie głębszej czy też płycej bliżej brzegu na głębokościach 2-4m ? Czy rejon który wstępnie wybraliśmy jest wędkarsko ok czy może próbować znaleźć coś z innej strony ( generalnie chodzi mi raczej o miejsca bez miliona ludzi i wędek naokoło aby coś wypocząć ). Jeśli ktoś z aktywnych użytkowników był w ostatnich trzech latach nad Soliną w okresie letnim proszę o jakiś kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaacper Napisano 7 Lipca 2020 Share Napisano 7 Lipca 2020 Witam Pisze do was z zapytaniem o miejsca w Wołkowyji chciałbym tam pojechać na kilka dni na ryby. Gdzie polecacie miejsca? Niedaleko solinki czy trzymać się miejscowości wyżej wymienionej? Pozdrawiam i połamania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amstaf358 Napisano 8 Lipca 2020 Share Napisano 8 Lipca 2020 Zależy gdzie chcesz łowić na solinie czy solince jesli nad zalewie to kwatrera nad samą wodą ,to nie jest łatwo namierzyć ale kto szuka .....dla mnie to max 70 m do wody i szlus jako że wożę z sobą ponton.....własciciele często piszą kwatera nad soliną a do wody jest z kilometr lub pół kilosa..........dobre sobie...........miałem jedna miejscówkę camper stał 20 m od wody ale pazerna gmina kazała usunąć........ten i inne........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaacper Napisano 9 Lipca 2020 Share Napisano 9 Lipca 2020 Ja myślałem jechać pod namiot i rozbić się gdzieś w zatoce obok Wołkowyji lub ujścia solinki. Jest jakiś problem z tego powodu, iż bd pod namiotem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 10 Lipca 2020 Share Napisano 10 Lipca 2020 Do namiotu misio wejdzie bez problemu w rejonie zalewu solińskiego kilka co najmniej krąży . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi