mr.luk Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 Dzięki koledzy, uzyskałem też informację z Inspektoratu w Słupsku i wygląda to tak. Opłata jak wyżej, odbiór w Darłówku. Pewnie można odebrać dokumenty w każdej miejscowości nadmorskiej podlegającej w tym przypadku pod Słupsk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolat66 Napisano 23 Czerwca 2010 Share Napisano 23 Czerwca 2010 w Rowach nie odbierzesz.W tym roku do Ustki musialem jechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 23 Czerwca 2010 Share Napisano 23 Czerwca 2010 kolat66, witaj byłeś już w Rowach co tam słychać ja jadę 27 lipca i będę cały sierpień pochwal się co tam połowiłeś a śledz grasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolat66 Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 W Rowach lowilem tylko raz bez efektow.Sledz jeszcze nie podszedl.Meczylem Lupawe z muchowka.Akurat byla rojka jetki majowej.Bede jeszcze w sierpniu nad morzem i pare dni poswiece na Rowy.Pewnie sie spodkamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 też mam taką nadzieje to do zobaczenia ja w tym roku nastawiam się na spinning z brzegu raczej z wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aneta Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Jesteście bardziej zorientowani. Mam pytanie, czy straż przybrzeżna, kontrolując sprawdza nie tylko limity ale też wymiar dorsza? Niewymiarowe maleństwa można by przecież "oddać morzu", żywe i z szansą na dalsze życie. Odkryłam jeden artykuł: "...chciałbym obalić mit dotyczący niskiej przeżywalności wypuszczania niewymiarowych ryb z powodu zbyt wysokich różnic ciśnienia podczas holu. Każda ryba nadaje się do wypuszczenia! Rybę należy holować powoli i z wyczuciem, co minimalizuje rozdęcie pęcherza pławnego w skutek zbyt szybkich zmian ciśnienia. Jeśli jednak rybę wyholowaliśmy zbyt szybko i dorsz jest lekko rozdęty (nie przypomina kształtem ryby rozdymki lub balonu) to i na to jest sposób. Rybce należy zrobić mały masarz (delikatnie i z wyczuciem uciskamy jej brzuch od strony ogona i powoli przesuwamy w stronę pyska). Po takim zabiegu ryba nadaje się do wypuszczenia." źródło: http://www.wedkuje.pl/wedkarstwo,jak-zlowic-dorsza-czyli-slow-kilka-o-polowie-dorszy,29096 Czy jest szansa zastosowania tego? Czy to prawda? Jeżeli tak, może warto choć propagować to między sobą na kutrze... Coraz więcej wędkarzy C&R, może jest szansa?.. żal straszny, jak widzi się te małe dorszyki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba-Zgorzelec Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Przeczytałem wszystkie strony tego tematu i dalej nie wiem. Jadę jutro do Mielna (zachodniopomorskie) na urlop. Moje pytanie gdzie mam wykupić zezwolenie na wody morskie? Czy mogę to zrobić w Mielnie? Jadę przez Szczecin i może tam się da załatwić? Proszę o szybką odp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Qba-Zgorzelec, poczytaj tutaj wody SUM Kołobrzeg Mam nadzieję że to trochę pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba-Zgorzelec Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 dzięki bardzo kocur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonah009 Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 witam, mam pytanie - czy orientuje się ktoś dlaczego została wstrzymana sprzedaż pozwoleń na połowy na terenie parku wolińskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi