Patryk Napisano 14 Kwietnia 2007 Share Napisano 14 Kwietnia 2007 No właśnie "trudną rybę" mam jeszcze zbyt nikłe doświadczenie w łowieniu tej ryby i wyniki nie są rewelacyjnee.. Ale w tym roku mam zamiar wszystko nadrobić .. Szkoda, że Supraśl była zatruta rzeka poniosła naprawde wielkie straty.. oto krótki artykuł który napisał mój znajomy Klik przykre.. ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 14 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2007 Szkoda, że Supraśl była zatruta rzeka poniosła naprawde wielkie straty.. oto krótki artykuł który napisał mój znajomy Klik przykre.. ;/Suprasl szybko wraca do normy. To zatrucie miało miejsce w okolicach Gródka i tylko tam były szkody.Ryby jest naprawde sporo, dzisiaj to potwierdziłem ładnym połowem leszcza płoci. ps Pozdrów Pafka od Irka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Napisano 15 Kwietnia 2007 Share Napisano 15 Kwietnia 2007 Pozdrowić, pozdrowiłem, ale chyba nie wiedział o kogo za bardzo chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surazak1 Napisano 6 Maja 2007 Share Napisano 6 Maja 2007 Podlasie-góra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzielnicowy Napisano 22 Czerwca 2007 Share Napisano 22 Czerwca 2007 Hejka niedlugo pewnie sie okaze ze wszyscy na forum sa z podlasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 19 Lipca 2007 Autor Share Napisano 19 Lipca 2007 niedlugo pewnie sie okaze ze wszyscy na forum sa z podlasiaDwa miesiące od w/w posta a Podlasie nie zdobyło forum.Pojawili sie nowi koledzy z mego regionu "śledzikowego" ale sie za bardzo nie ujawniają skąd są. Koledzy wstydzicie sie czy po prostu zapomnieliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagnuM Napisano 16 Sierpnia 2007 Share Napisano 16 Sierpnia 2007 Witka panowie. Ja 24 sierpnia wyjeżdzam do Plosek, bliżej może komuś znane jako "Ptasia Osada". Jedzie się z Zabudowa w strone Lublina, lecz po paru kilometrach skręca się w las. Otóż domki są nad Narwią, więc żyć nie umierać Biore 3 wędki. Spining , Żywcówka i Okoniówka. Jutro mam urodzinki ( ) więc może jeszcze coś z wędkarstwa przybędzie. Mam takie pytanko . Czy w okresie 24-27 sierpien wybiera się ktoś nad narew w tamte okolice. Moglibyśmy się spotkać i powędkować wspólnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Napisano 17 Sierpnia 2007 Share Napisano 17 Sierpnia 2007 No ja niestetety nie, a tak swoją drogą to wszystkiego naj naj, cukcesów wędkarskich i taaaakich ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagnuM Napisano 17 Sierpnia 2007 Share Napisano 17 Sierpnia 2007 Dziękuję Ci Patryku ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 17 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2007 W okolicach Plosek wędkowałem tylko parę razy a w ostatnich czasach nie. Byłem tam ostatnio na początku sezonu 2006 w maju i wyniki takie jak w całym NPN tzn średni okonek i około wymiarowy szczupak. Nic szczególnego mnie ani nikomu z moich znajomych tam sie nie uczepiło przynęty. Nie można jednak powiedzieć ze region Plosek jest słaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagnuM Napisano 17 Sierpnia 2007 Share Napisano 17 Sierpnia 2007 Keri może bęziesz tam, w tamtym terminie Powędkujemy razem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 17 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2007 MagnuM, nie bede tam powiem szczerze, ostatnio jestem na rybach chyba zbyt często i czas na wędkarski urlop myślę tylko o jakimś jednym, może dwoma wypadami na ryby w sierpniu. Wrzesień i październik to te miesiące kiedy będę na d wodą częściej niż w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagnuM Napisano 23 Sierpnia 2007 Share Napisano 23 Sierpnia 2007 Ok. za 9 godzin wyjeżdżam a wracam w poniedziałek. Napiszę jak wyniki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagnuM Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Ok, wróciłem Tzn. wróciłem wczoraj, ale nie miałem już siły pisać. Wyniki? Bida z nędzą Razem 6 szczupaczków, z czego jeden 46 cm, reszta to pistolety po 20 cm. Pare szczupaczków mi się spięło, lecz nie były większe niz 25 cm. Prawie wszytkie złowiłem na Alge 1. O dziwo nie łowiłem na tym odcinku rzeki co Ptasia Osada, lecz koło ośrodka "Narew" , który, defacto, nie był daleko od w.w miejsca;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldo Napisano 10 Listopada 2007 Share Napisano 10 Listopada 2007 Patryk, MagnuM, keri, i inni. Wwitam wszystkich.Widze, że na wstepie walnąłem gafe, bo przedstawiłem sie na forum(ogólnym) a o naszych podlasianach zapomniałem , więc mam na imię Maciek,mam 25 lat, studiuje, pracuje, óczywiście ryby i ja to Nas dwoje, hehe, głównie jeżdże na Siemianówkę, czasem na rzekę Swisłocz(dziś nawet byłem złapałem ok 30 płotek na przepływankę)na granicy z Białorusia, lubie bardzo wędkować na jeziorach, a że ich za bardzo nie znam licze na Waszą pomoc, także chciałbym poznać bliżej Biebrze, Bug i Narew, Czasem wędkuje na starorzeczach. Jestem raczej aktywnym goście, w wolnym czasie rower, siłownia to podstawa, narty(bardzo amatorsko ) Pozdrawiam wszsytkich i licze na miła współpracę. PS czy na forum w zakładce podlaskie mamy temat coś w stylu "Jak było na rybach?" jeśli nie to może załóżmy taki temacik, wtedy bedziemy mogli chwalić sie naszymi wyjazdami, gdzie byłiśmy, kiedy jedziemy itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 10 Listopada 2007 Share Napisano 10 Listopada 2007 Pozdrawiam wszystkich tez jestem z podlasia a dokładnie z Łomży. Ulubione metody to spining i spławik a wędkuje na narwi i okolicznych starorzeczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 10 Listopada 2007 Autor Share Napisano 10 Listopada 2007 Cieszę się bardzo że Podlasie rośnie w siłę na tym forum. czy na forum w zakładce podlaskie mamy temat coś w stylu "Jak było na rybach?" jeśli nie to może załóżmy taki temacik, wtedy bedziemy mogli chwalić sie naszymi wyjazdami, gdzie byłiśmy, kiedy jedziemy itd Nie ma takiej zakładki bo pewnie świeciła by pustką, przynajmniej do tej pory.Nasza obsada na forum jest kilku osobowa i to w porywach. Wszystkie wieści z nad wody piszmy TU: http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=3113 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldo Napisano 10 Listopada 2007 Share Napisano 10 Listopada 2007 keri, widzialem , że jest cos takiego na umawialni, tak tylko chciałem się upewnić, bo forum ogólnym jest właśnie taka zakładka o której mówiłem, właśnuie amło nas, ale będziemy werbować nowych , jak już pisałem byłem dzis na rybkach na rzece świsłocz, dokładnie 28 płotek i 2 ukleje, mała rzeczka , ale można sobie połapać, jet dużo klenia, płoć, jaź, troche szczupaka i okonie, słyszałem też że zdarza się czasem jeszcze karaś, jakby ktoś chciał więcej info, prosze pytać , pracuje akurat w tamtym rejonie więc tą rzeczke znam jak własna kieszeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 10 Listopada 2007 Autor Share Napisano 10 Listopada 2007 arnoldo, powiedz mi bo mam bardzo sprzeczne informacje dotyczące pstrąga na Świsłoczy, czy pstrąg tam występuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldo Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 keri, nie występuje na 99.9 % , 2 przypadki suma były , czy też sumika, ale pstrąga tam nikt nie złapał, przynajmniej przez ostatnie 3 lata nie było takiego przypadku, bo akurat tyle czas tam pracuje, rzeka kiedys była bardzo rybna ponoć, ale pare lat wstecz prawdopodobnie ścieki z zakładów białoruskich zanieczyściły mocno rzekę mamy co mamy, na tej rzece obowiązuj zakaz wstępu na pas drogi granicznej, a więc do rzeki, jest to zakaz wojewody, w rejonie przejścia jest zakaz i w obrębie mostu kolejowgo, jak potrzebne bliższe informacje to mogę podać pomiędzy jakimi znakami obowiązuje zakaz a tak to nalejlepiej zgłosić telefonicznie do Straży granicznej , że będzie się wędkowało. Z mostu przejścia granicznego w Bobrownikach bo tam znajduje sie przejście graniczne widać olbrzymie klenie i mase mniejszych, ale tam jest zakaz połowu właśnie . Nie mam wagi w oczach ani też metrówki, ale sa to klenie napewno większe niż 50 cm i to leciutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 12 Listopada 2007 Autor Share Napisano 12 Listopada 2007 arnoldo, dzięki za info o Świsłoczy i jej rybostanie. Słuchy chodzą rożne o tej rzece ale prawda jest tylko jedna byłem tam tylko dwa razy i to ładnych parę lat temu. sa to klenie napewno większe niż 50 cm i to leciutko. narobiłeś mi smaka na takie klenicha. Pięknie muszą walczyć takie 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_czb Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 Witam po długiej nieobecności na forum, ja również jestem z Podlasia, pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 17 Lutego 2008 Autor Share Napisano 17 Lutego 2008 Michal_czb, Witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Witam Podlasian:-) Nie bede sie ukrywal i rowniez dolacze do waszego grona. Od razu mam pytanko - czy wiecie jak wyglada sytuacja z ryba na zalewie w Krynkach i na starej zwirowni w Koplanach? Pytam bo planuje tam wyskoczyc w najblizszym czasie a nie chce od razu zrazic sie do takich zbiornikow w okolicy polskiej stolicy sledzia czyli Bialegostoku Pozdrawiam i z gory dziekuje za wszelkie informacje PS. Keri (Irek) nie pracujesz przypadkiem z Arturem G? Udanych polowow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 27 Marca 2008 Autor Share Napisano 27 Marca 2008 bialawy, witaj i się nie ukrywaj . Na Twoje pytanie co do warunków na w/w zalewach to nie pomogę bo po prostu tam nie bywam. Keri (Irek) nie pracujesz przypadkiem z Arturem G? Raczej nie. Przynajmniej na ta chwilę nie kojarzę Artura G. naświetl mi priv, może znam go nie koniecznie z pracy. Pozdrawiam Udzielaj się na forum częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi