Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 78
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No dobra. No to sie przywitalismy... ale moze ktos odpowie czy wie cos o tych lowiskach (a moze to zbyt przesadzona nazwa dla tych akwenow). Keri skoro nie kojarzysz Artura G. z pracy tzn ze po prostu z nim nie pracujesz. Tak tylko zapytalem bo kolega z ktorym dopiero zaczynamy przygode z wedkarstwem ma wlasnie znajomego zapalonego wedkarza o imieniu Irek. No nic. Trza skorzystac z pogody jaka zapowiadaja na weekend i trzeba sie bedzie wybrac nad wode. Swoja droga - czy ktos juz ew. rzucal pomysl wspolnego wyskakiwania na jakies lowiska wsrod grupowiczow z Podlasia? Ja tam z checia bym wyskoczyl gdzies na nowe miejsca i posluchal dobrych rad innych moczykijkow;-)

Poki co pozdrawiam i zycze udanych polowow...

• 3 weeks later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Ahoj,

Witam wszystkich Podlasian, jestem z Białegostoku i wędkuje od dziecka. Miałem kiedyś dawno jakieś tam wyniki na MO w kategorii juniorów. Przeważnie jeżdżę na Siemion i Mazury, choć nie ma miejsc w których nie lubię łowić. Stosuję różne metody. Lubie też popatrzyć na rybki w ich naturalnym środowisku. Nurkuję na bezdechu.

Pzdr

• 4 months later...
Napisano

siemandero,

Jak efekty na koniec sezonu? Zaraz lód skuje nasze podlaskie wody i co wytrwalsi powędrują po skorupie z szarpakami, kiwokami, spławiczkami , a już na pewno z ochotką :)

Ja podsumowując rok mogę powiedzieć, że moje wyniki są mizerne. W prawdzie na Siemionie bylem zaledwie kilka razy, a przecież ten zbiornik podciąga znacząco podlaskie statystyki. Jednakże większość wód odwiedziłem, część spenetrowałem nawet bardzo dokładnie (pod powierzchnią widać więcej) a ryb za wiele nie spotkałem. Może macie inne odczucia?

• 3 months later...
Napisano

Witam Wszystkich!

Po 25 latach wróciłem na rodzinne Podlasie. Oj gdzie te ryby? Kiedyś to były!

Napisano
Kiedyś to były!
i nadal są z tym że zmianiają lukum :wink: Szukaj a znajdziesz, Tykocin i Rzędziany to łowiska już prawie bez ryb a te co jeszcze tam pływają są rybami dużo bardziej wymagającymi.

Ogromna presja zrobiła swoje.

• 1 year later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Jestem z Podlasia a dokładnie z Łomży mam 14lat i lubię łowic :) od wiosny zaczynam chodzić ze spinningiem kto jest w moim wieku i mieszka w Łomży niech się odezwie :)

• 3 months later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Ja tez od jakiegoś czasu wertuję to Forum. Na razie nie łowie, zdobywam wiedzę teoretyczna, karta już jest, więc czas na zakup pierwszego sprzętu i pierwsze próby praktyczne :D Coś czuję , że będzie wesoło :D

Pozdrawiam z Zambrowa ;)

Napisano

Uzupełnij profil :)

Skąd to daleko ? :)

Bo czasem bywam w okolicach Olecka, często Białystok i Łomża.

Ale świat stoi otworem, jak nie rowerem , to motocyklem, jak nie motocyklem to autem przyjadę bądź spotkamy się na "łowisku" . Tylko, że u mnie w grę wchodzą raczej tylko weekendy ewentualnie przedłużone o poniedziałki. Chętnie się pouczę od kogoś bo tak sam to życia zabraknie ...

Napisano

No na rower to już daleko się robi , ponad 2h jazdy ale zostaje jeszcze auto ;)

Jak masz możliwośc nauczenia kompletnego laika ( miejsce , czas i chęci - to daj znać ;) ) Przyjadę na pewno ;)

Składki mam opłacone więc może to być legalne łowisko.

• 2 months later...
Napisano

W roku szkolnym od października mieszkam w Białej Podlaskiej więc jak ktoś chętny na jakieś wspólne wyprawy to chętnie.

Napisano
W roku szkolnym od października mieszkam w Białej Podlaskiej więc jak ktoś chętny na jakieś wspólne wyprawy to chętnie

Ja mieszkam głównie w Łomazach- 18km od Białej, DAWID, to nie jest zły pomysł :grin: chociaż ja na ryby jeżdzę głownie w chełmskie :grin: