Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

Mam wielką prośbę do haczykowców z Szczecina.

Gdzie są dobre sklepy wędkarskie?

Najlepiej jakby było coś dla łowców karpi oraz dobry wybór zanęt trapera oraz Stila.

Bardzo proszę o możliwie najszybszą odpowiedź, dziś wyjeżdzam i niebęde miał dostępu do komputera.

Napisano

warszawa_24, :arrow:tutaj masz opinie na temat tego sklepu. Jedno co trzeba im przyznać to jest to najlepiej zaopatrzony sklep a jeśli chodzi o akcesoria do połowu karpi żartobliwie nazywanych rybami to trafisz bardzo dobrze :wink:

Adres:

al. Wojska Polskiego 128

edit:

Zanęt trapera i innych oraz dodatków do tego jest bardzo dużo :mrgreen:

Jak nie będziesz wiedział jak dojechać to jeszcze jakiś czas jestem online więc mogę Ci podpowiedzieć :P

Napisano

Jadę z rodzinką na te dni morza, ich to interesuje a mnie niezbyt.

Spokojnie i tak preferuję C&R :wink:

Ja jadę dla 2 celów:

1) te centrum wędkarskie

2) podróż moim ulubionym vanem.

Wędek chyba nie borę, chyba że znajdzie się czas na łowienie w co wątpię :sad:

Napisano

Dni morza to całkiem fajna impreza i nie jest tak źle jak czasami niektórzy próbują wcisnąć ludziom. Po skończeniu 18 roku życia jest jeszcze fajniejsza :mrgreen:

Napisano

Damian21, dla podniebienia orgie to są :mrgreen: kaszanka i inne mięcha z grilla, pajda ze smalcem, kiszony lub małosolny i do tego bosman :razz: Jeżeli jesteś w towarzystwie przyjaciół to nic więcej nie trzeba :mrgreen:

Napisano

A jakie jest Wasze zdanie o katastrofie lotniczej samolotu linii Air France u wybrzezy Brazylii ! ??? Z tutejszych wiadomosci mozna odniesc wrazenie , ze Brazylia " cos przeskrobala" i teraz sciemnia :!: .

Pozdro-Radek.

Napisano
Czytając te wszystkie

Wiadomo, 'pismaki' zawsze COS doloza :wink: , ale ostatnio podali ,ze czesc ofiar byla naga( strzepy ubran) i nie miala wody w plucach. Wypowiadali sie rozni "znawcy" iz jest to symptom "wyssania" ofiar z samolotu przy wielkich predkosciach. A jesli tak ,to albo sie z CZYMS zderzyli (inny samolot np.wojskowy- vide cwiczenia wojsk brazylijskich w tym rejonie) albo...stracili ICH przez pomylke :!: .

Pozdro-Radek.

Napisano

Była jeszcze mowa o upadku w wysokości gdzie pęd powietrza robi to samo co wyssanie na dużej wysokości.

,to albo sie z CZYMS zderzyli (inny samolot np.wojskowy- vide cwiczenia wojsk brazylijskich w tym rejonie) albo...stracili ICH przez pomylke :!:

No dobra to skąd seria sygnałów wysyłanych przez samolot o usterkach i awariach :?::roll:

A wracając do różnego rodzaju pismaków i tzw "dziennikarzy" (nie obrażając rzetelnych) to wiadomo że zawsze będą wietrzyli wielką sensację i teorię spiskową równocześnie z "połączeniem się w bólu" z rodzinami ofiar. Zwiększają się nakłady i oglądalność, jest więcej reklamodawców w takim wydaniu pisma czy też wiadomości. Ludzie przełykają papkę a karawana idzie dalej. Brzydzę się tak samo nimi jak politykami :???:

Nagle we wszystkich airbusach wymieniono wadliwe czujniki zgłaszane od jakiegoś czasu :roll: Moim zdaniem producent zrobi wszystko żeby to załoga była winna temu bo przecież po czymś takim ludzie nie będą chcieli latać takim wadliwym ustroistwem :roll:

Napisano

kocur, wszystko fajnie, ale o ile pamietam zaden Airbus A330 jeszcze sie nie rozwalil z tego powodu, wiec jezeli byla jakas usterka to raczej indywidualna a jest cos kolo 500 szt.

Była to pierwsza w historii katastrofa tego modelu z udziałem pasażerów, a druga od momentu jego wyprodukowania. Poprzednio samolot rozbił się podczas lotu testowego.
Napisano

Damian21, wiemy tyle ile podadzą media :roll:

Na dzień dzisiejszy mam większe zaufanie do 30 letniego C-130 Herculesa niż do nowego airbusa :cool:

Napisano
No dobra to skąd seria sygnałów wysyłanych przez samolot o usterkach i awariach

taa, tutejsi dziennikarze takze informowali o takich sygnalach wyslanych przez pilota.

Napisano ze:'przestawalo dzialac prawie WSZYSTKO". w takim razie czemu pilot nie zawrocil :?: .Rowniez w pierwszych info podano sprzeczne dane co do prawdopodobnego miejsca katastrofy. Brazylia podawala okolo 1200mil od jej wybrzezy a francuzi zaczeli szukac nieopodal...Senegalu :!::?: Zas pierwsza info bylo ,ze samolot zostal trafiony przez...piorun, mimo ze w rejonie bylo 12 innych samolotow i zaden z nich nie informowal o anomaliach pogodowych.

Na dzień dzisiejszy mam większe zaufanie do 30 letniego C-130

Herculesa niż do nowego airbusa

...he,he, ja tez :wink: .W Kwietniu lecialem tymze samolotem , "na dzien dobry" maszyna przyleciala z czterogodzinnym opoznieniem i kiedy juz bylismy "w pasach" Kapitan powital wszystkich i poinformowal ze lot sie opoznil ,gdyz samolot mial awarie systemu EMERGENCY :smile: .Mimo zapewnien ze juz wszystko jest OK, kazdy mial nietega mine :smile: .

Pozdro-Radek.

Napisano

Ten wypadek ma wiele znaków zapytania koledzy... Pilot lecącego nieopodal katastrofy samolotu zeznał że widział wielką ognista kulę na horyzoncie, co by wskazywało że samolot palił się w powietrzu, natomiast odnalezione na morzu ślady paliwa obalają tą teze, także szczątki samolotu nie są "przypalone" gdyby sie zapaliło paliwo lotnicze aluminium stopiłoby sie doszczętnie. Sam nie wiem co myślec o tej katastrofie, faktem jest , że życie straciło 228 osób. Istotne w tej chwili jest to aby zrobili wszystko zeby takie historie sie nie powtórzyły. Może gdy odnajdą czarne skrzynki będą w stanie ustalic przyczyny katastrofy i ustaną spekulacje o bombach, eksplozjach i ufo ;)

Napisano

Był wybuch w locie i tyle.

On prawdę Wam powie :lol:

Ja tez brzydzę się ludźmi którzy na każdym kroku szukają sensacji. Poczekajmy jeszcze tydzień, a spekulacji co stało się w powietrzu namnoży się jeszcze kilkukrotnie :wink:

Napisano
Poczekajmy jeszcze tydzień, a spekulacji co stało się w powietrzu namnoży się jeszcze kilkukrotnie

Masz rację ale to samo wyjaśnienie potrwa zdecydowanie dłużej. Najważniejsze żeby udało się odnaleźć czarną skrzynkę.