harfoniusz Napisano 29 Maja 2011 Share Napisano 29 Maja 2011 abra1711 ortografia Wracając do kogutów to życzę powodzenia na tak zgiętej główce. Przy braniu większej rybki może strzelić i tyle będzie z tego, że rybka z hakiem się będzie męczyć, a Ty przeżyjesz wielki zawód. Już lepiej bez zginania zrobić kogutka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 31 Maja 2011 Share Napisano 31 Maja 2011 abra1711 ortografia Wracając do kogutów to życzę powodzenia na tak zgiętej główce. Przy braniu większej rybki może strzelić i tyle będzie z tego, że rybka z hakiem się będzie męczyć, a Ty przeżyjesz wielki zawód. Już lepiej bez zginania zrobić kogutka. Dwa razy masz rację Spróbuję odlać główki na hakach to powinno wszystko zmienić, nie wpadłem na to że osłabiam hartowany pręt jeśli zamiast drutu w formie zastosuje haczyk to powinno zadziałać.Dzięki za cenną uwagę. I ortografia ja po prostu jej nie znam jako dziecko dostałem zaświadczenie o dysleksji i dysgrafii nauczyciele odpuścili a ja to miałem gdzieś. Staram się w miarę możliwości korzystać z słownika ale nie zawsze to wychodzi więc przepraszam bo to moja wina, i pewnie nieraz się powtórzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 31 Maja 2011 Share Napisano 31 Maja 2011 po co masz odlewać głowki i kombinować ? ja robie koguty na normalnych glowkach tylko ze z dluzszym hakiem i wszystko gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pisaq Napisano 11 Czerwca 2011 Share Napisano 11 Czerwca 2011 Tylko, że wtedy to już nie jest kogut, a jig. Różnica nie tkwi w ilości grotów (1-jig, 3-kogut), ale w kącie pod jakim ustawione jest uszko. 45stopni - kogut 90stopni - jig Zachowanie w/w przynęt jest zgoła odmienne. Chodzi o "start" z dna i sam opad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 12 Czerwca 2011 Share Napisano 12 Czerwca 2011 kilka kogucików zakreciłem bo we wtorek uderzam na głebinow za zebatym. Kreciłem na zwykłych glowkach 10-12 gram. narazie brakuje mi dalej pior wiec te nie sa perfekcyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikin85 Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 witam jak połowy kogutami mają sie przy spinningu z brzegu czy warto czesać dno nimi ? akweny jezioro- mazury . jeziora na których bede łowić nie są mocno zarosnięte i znam je dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pisaq Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Pewnie, że warto! Z tym, że jest jedno małe ale... albo i cała masa alów Moim zdaniem, kogut jest przynętą opadową-denną, zatem łowienie nim w roślinności (a napisałeś, że Twoje jeziorka są mocno zarośnięte) może być dość utrudnione. Natomiast łowienie "z toni" taką przynętą (która przeważnie nie ma pracy własnej) jest pozbawione sensu. W takim wypadku lepiej będzie zastosować silikon, który ma pracę własną. Ostatnio Kolega zobaczył "moje" koguty (sprawdzone produkty m.in. Wojtka Krzyszczyka i kilku lokalnych koguciarzy) i stwierdził, że jak chcę to może mi je poprawić Za mało kolorowych piórek itp itp. Nie wiem, niektórzy mają taką manię, że muszą nawalić 15 kolorów plus różne błyskotki i inne cuda wianki. Tymczasem kogut w wersji śląskiej może być wręcz surowy. Biały, czarny, rdzawy, zielony czy inny, z jednolitą kryzą. Mówiąc krótko: nie wszystko złoto co się świeci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raczej Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 mam pytanko, jak nazywa się takie cudo jak w tych kogutach ( takie niteczki, druciki ? ) dzięki za pomoc http://allegro.pl/zestaw-kogutow-14g-goldfish-nowy-film-i1694953359.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artip Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 Cześć koledzy. Wreszcie zebrałem się w sobie żeby skręcić mojego pierwszego koguta. Praca lekka i przyjemna. A oto efekt Mam wielką prośbę,może ma ktoś na zbyciu trochę wiskozy. Już wyczerpałem wszelkie pomysły jak ją zdobyć. Będę zobowiązany i Bardzo wdzięczny za pomoc. Wróćmy do koguta... Jak wam się podoba? Kryzę zrobiłem z szenilu. Nigdzie nie mogłem znaleźć podpowiedzi jak zrobić szenilową Kryzę.Jednak jakoś się udało. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 9 Lipca 2011 Share Napisano 9 Lipca 2011 fajny mi sie podoba zrobisz mi kilka na testy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 to moje 2 ostatnie a to moje pudelko na wypady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikess123 Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 Witam Wszystkich. Mam pytanie: czy włóczka chenille (link gdzieś w tekście) nadaje się do robienia kryz?? Czy ktoś już próbował robić kryzy z takiej włóczki ?? Wielkie podziekowania dla autora poradnika, zaprawdę inspirujący ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikess123 Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 widzę, że nikt już tu nie zagląda ( Artip, jakieś spostrzeżenia co do robienia szenilowej kryzy ? Jak to przymocować aby wyglądało schludnie ) A propos, Twój kogucik bardzo fajny, rybkom się spodobał ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikess123 Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 mam pytanko, jak nazywa się takie cudo jak w tych kogutach ( takie niteczki, druciki ? ) dzięki za pomochttp://allegro.pl/zestaw-kogutow-14g-goldfish-nowy-film-i1694953359.html Zdaje mi się, że crystal flash. Tu na przykład znajdziesz coś takiego: http://www.sklep.phoenix-fishing.com/krystal-flash-medium-kolor-green-p-409.html?cPath=24_28_29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raczej Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 mikess123, no i super, dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny05 Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 Jestem tu nowy więc na początek witam wszystkich. Niedawno zrobiłem swojego pierwszego koguta ale nie wiem czy to się w ogóle do czegoś nada, czy mógł by ktoś z Was powiedzieć mi co powinienem jeszcze poprawić? I czy takie pióra będą dobrze pracowały w wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikess123 Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Johny05: skąd te piórka wytrzasnąłeś ?? Dopiero zaczynam zabawę z kogutami ale....weź tego kogutka i wal nad wodę, tam dowiesz się czy on do czegoś się nadaje Jak będzie do niczego to... dorób drugiego i podaruj swojej kobitce jako kolczyki ) na pewno jej się spodobają no chyba że będą za ciężkie i jej uszy pourywa wtedy zmykaj gdzie pieprz rośnie ale serio: po prostu go wypróbuj na mętnookich i opisz swoje wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny05 Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Johny05: skąd te piórka wytrzasnąłeś ?? Z hurtowni, takie dekoracyjne Jak będzie do niczego to... dorób drugiego i podaruj swojej kobitce jako kolczyki Jak na razie nie mam jeszcze komu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikess123 Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Johny05: polecam Ci te piórka, tanie, dobre i jest ich sporo, poza tym Pan Gawlik Ci doradzi jeśli będziesz miał jakieś wątpliwości, zaprawdę miły i uczynny człowiek : http://www.bogdangawlik.pl/index.php/cPath/322_180_196 Wybacz brachu dopiero teraz spojrzałem i widzę, że młodyś jeszcze a ja z takimi tekstami wyjeżdżam Bez urazy, ok ?? Byłeś już nad wodą z tym Swoim kogutem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny05 Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Wybacz brachu dopiero teraz spojrzałem i widzę, że młodyś jeszcze a ja z takimi tekstami wyjeżdżam Bez urazy, ok ?? Przecież nie ma się o co obrażać Dzięki za link, na pewno skorzystam. Nie byłem z nim nad wodą bo ostatnio mam mało czasu pomimo tego że są wakacje. Może w przyszłym tygodniu sprawdzę tego potwora "w boju" to na pewno napiszę jak wrażenia. Może do tego czasu ktoś powie mi co powinienem w nim poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artip Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 widzę, że nikt już tu nie zagląda (Artip, jakieś spostrzeżenia co do robienia szenilowej kryzy ? Jak to przymocować aby wyglądało schludnie ) A propos, Twój kogucik bardzo fajny, rybkom się spodobał ?? Narazie jeszcze nic go nie ugryzło Przed zrobieniem kryzy miejsce nawinięcia szenilu smaruję klejem. Zapobiega to późniejszemu odkształcaniu się kryzy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikess123 Napisano 18 Lipca 2011 Share Napisano 18 Lipca 2011 artip: Dzięki za radę. Omotką też przelatujesz tak podklejoną kryzę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość domen88330 Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 witam kupie forme do wyrobu glowek, bo sam niestety nie moge zdobyc materialow potrzebnych do jej zrobienia :/ ma ktos na zbyciu taka? albo plaskownik aluminiowy? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
volfi Napisano 14 Sierpnia 2011 Share Napisano 14 Sierpnia 2011 witam kupie wiskoze na kryzy do kogutow jesli ktos ma na zbyciu prosze o kontakt na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djpablox Napisano 15 Września 2011 Share Napisano 15 Września 2011 Witam! A ja chciałem podpytać tych którzy łowią już jakiś czas na koguty czy trafiają im się większe sztuki i czy ewentualnie jest jakaś zależność między wagą czy wielkością koguta a ewentualną zdobyczą. Sam z powodzeniem łowię na koguty od jakiegoś czasu ale sandacze nie powalają rozmiarami bo oscylują w okolicach 30- 55, szczupaki podobnie i od czasu do czasu jakiś ładny okonek... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi