Gość wobler129 Napisano 15 Września 2006 Share Napisano 15 Września 2006 Proszę pisać swoje uwagi co źle itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 15 Września 2006 Autor Share Napisano 15 Września 2006 Na tym etapie ... bez uwag, choć kotwiczki winny być troszkę większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 16 Września 2006 Share Napisano 16 Września 2006 Za około miesiąc będę miał piór a piór Różnych kolorów. Kolega ma około 50 kogutów i będzie je uśmierał I powiedział, że mi powysyła duuużo piór z szyji koguta - mówi że tam są najbardziej miękkie. Ma różne piękne kolory. Pióra będą nawet czarno białe Dziś rano dorobiłem jeszcze dwie 3g. główki z kotwicami. Z myślą o okoniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 16 Września 2006 Share Napisano 16 Września 2006 Teraz zliczyłem ile będę musiał wydać na narzędzi i materiały na koguty - wyszło mi 150 zł. Na początek wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 16 Września 2006 Share Napisano 16 Września 2006 Kolega ma około 50 kogutów i będzie je uśmierał Gorzej jak zarząda w zamian złowionych przez ciebie sandaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 16 Września 2006 Autor Share Napisano 16 Września 2006 duuużo piór z szyji koguta - mówi że tam są najbardziej miękkie. Ma różne piękne kolory. Nie czytasz uważnie ... szyjne są za miękkie i nie nadają się do tego celu.Najlepsze są siodłowe ... te z pleców, z pomiędzy skrzydeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 16 Września 2006 Share Napisano 16 Września 2006 szyjne są za miękkie i nie nadają się do tego celu Coś mi się pokiełbasiło W takim razie poprosze o pióra o których napisałeś Znajomy powiedział, że i tak pióra zawsze wywalają Gorzej jak zarząda w zamian złowionych przez ciebie sandaczy Chciałbym chociaż parę sztuk złowić na swoje koguty ... Zobaczymy może będą zabójczo łowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 17 Września 2006 Share Napisano 17 Września 2006 Kolega napisał, że wyśle mi pióra całych kogutów. Zobaczymy, które się sprawdzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 17 Września 2006 Autor Share Napisano 17 Września 2006 Tak będzie najlepiej ... sprawdź sam i wyciągnij własne wnioski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 19 Września 2006 Share Napisano 19 Września 2006 A forma z gipsu ??? Wytrzymała by z 1 miesiąc ??? Albo forma z aluminium ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 22 Września 2006 Share Napisano 22 Września 2006 kaczor, JESZCZE RAZ ZA WSZYSTKO DZIĘKUJĘ PACZKA DZISIAJ DOSZŁA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 22 Września 2006 Share Napisano 22 Września 2006 Witam Cieszę się ... No to do dzieła . pozdr.Edek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 22 Września 2006 Share Napisano 22 Września 2006 Przed chwilką sprawdziłem jak mi pójdzie z wiskozą i w ogóle z kręceniem. Zrobiłem koguta bez piór. Na prubę. Wyszedł dobrze Zamówiłem już pióra w sklepie muszkarskim i nici wiodące. Teraz tylko przyjdą i... całymi dniami będę kręcił Kolega już kończy robić mi formy do odlewania główek - z aluminium. 15g., 20g., 25g. Niedługo... myślę że w październiku wybiorę się z arsenałem kogucików i kogutów na sandałki. Wykorzystam wskazówki Piotra i będę się uczył łowić z "opadu" A i pytanie. Mam wędkę Mikado Dino 270cm. 10-32g. Czy będzie na początek dobra do kogutów ??? Na następny sezon kupię inną, mniejszą koło 210cm. DRŻYJCIE SANDACZE ! ! ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 23 Września 2006 Share Napisano 23 Września 2006 wobler129, Powodzenia, zapał i upór masz, żeby teraz tylko rybki dopisały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papinos Napisano 24 Września 2006 Share Napisano 24 Września 2006 a ja prubowałem tych kogutów ,,,,,,jedno stukniecie ..tylko piórka oderwał ,nic nie złapałem a waliłem 3.5 godziny koguty miałem od taty bo on kiedyś łapał ale teraz przeżucił sie na baty i wszystkie jego pudełka z przynętami spininigowymi należa do mnie a że troche tu na forum pisze o tej metodzie postanowiłem sprubować ,ale mi nie wychodziło ,jednak wole zwykłe blachy i spławiczek .,niż jakieś koguty tylko ręka boli a efektów nie ma , może poprostu żle prowadziłem albo to nie był zbiornik na koguty ,ale sie do nich zraziłem i nie zamierzam powtarzac (zerwałem 4 sztuki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 24 Września 2006 Autor Share Napisano 24 Września 2006 ... to nie był zbiornik na koguty ... Nie ma zbiorników NIE na koguty. Nawet te z krystalicznie czysta wodą jak np. Pogoria III dają ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 24 Września 2006 Share Napisano 24 Września 2006 Oto zdjęcie mojego pierwszego koguta ( chciałem tylko sprawdzić jak mi pójdzie z kręceniem i zamontowałem bez piór ). W tygodniu przyjdą pióra to się dopiero zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 25 Września 2006 Share Napisano 25 Września 2006 Maciek , poszperaj w temacie co pisze Piotr nt. kryzy i ustawienia kotwicy względem uszka. Ogólnie na moje oko to będą z Ciebie koguciarze. pozdr.Edek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aaronik Napisano 26 Września 2006 Share Napisano 26 Września 2006 ... to nie był zbiornik na koguty ... Nie ma zbiorników NIE na koguty. Nawet te z krystalicznie czysta wodą jak np. Pogoria III dają ryby witam wszystkich i ciebie shogun_zag w szczególności jestem tu nowy na tym forum i bardzo szczegółowo przeczytałem wszystkie wypowiedzi a metoda robienia kogutów przez ciebie jest świetna i przejrzysta(musze spróbować) napisałeś o pogorii III powyżej i chciałem zapytać czy tam również łapałeś sandacze na koguta? z tego co się tam słyszy to jest go mało i trudno go złapać zaciekawiło mnie to ponieważ do pogorii III mam 200 metrów z domu ja próbowałem łapać sandacze na przeczycach metodą z opadu na koguta i marne wyniki miałem bo nic nie złapałem i nawet nie wiem czy miałem branie bo jakoś nie umiem czytać z tej żyłki co i jak kiedy branie a wiem że to dobra metoda i wędkarze na koguty mają tam wyniki zawsze chciałem kiedyś pojechać na sandacze z kimś kto ma pojęcie o tym żeby pokazał i wyjaśnił jak to wygląda i wogóle pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 26 Września 2006 Share Napisano 26 Września 2006 bo jakoś nie umiem czytać z tej żyłki I tu może być problem. Na plecionce może byś odczytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 26 Września 2006 Share Napisano 26 Września 2006 Maciek , poszperaj w temacie co pisze Piotr nt. kryzy i ustawienia kotwicy względem uszka. Już szperałem i wszystko wiem Ogólnie na moje oko to będą z Ciebie koguciarze. Dzięki I tu może być problem. Na plecionce może byś odczytał Chcę kupić plecionkę PowerPro, ale nie wiem, którą kupić bo teraz tyle szmelców na rynku Może ktoś dać linka, albo powiedzieć, gdzie mogę ją kupić. "Fishing-Mart" ??? I jaka grubość i kolor plecionki do kogutów na sandacza ??? Żółta fluo, 0,20 będzie dobra ??? A może ktoś poleci inną plecionke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 26 Września 2006 Share Napisano 26 Września 2006 Jeszcze jaki kołowrotek do koguta na sandała. Myślę o kołowrotku w cenie około 100zł. 1.Shimano SLADE 2500FB 2.SHIMANO Catana 2500 RA 3.Shimano Catana 2500 FA Który byście wybrali ( może jakiś inny niż podane ) i czy w ogóle się nadają I teraz kijek. Cena do 150zł. 1.Dragon Mystery Zander-Kogut 2,25m 10-40g 2.Dragon Mystery Impulse Spin 2,4m 5-25g 3.Dragon Mystery Turbo Spin 2,4m 10-35g Którą byście wybrali ( może inną niż podana ) i czy w ogóle się nadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 26 Września 2006 Share Napisano 26 Września 2006 Witam Jeśli miałbym wybrać z tych to nr 3 kołowrotek i nr.1 kij, chociarz prawdę powiedziawszy powinien być trochę sztywniejszy i krótszy. Ja mam Dragona millenium heavy duty kogut 205 18-42g. kosztuje do 200pln.Na plecionkę wyśle Ci na pw telefon , jest oryginał i cena jest dobra , kupiłem 19 zieloną . Power pro oczywiście. pozdr.Edek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aaronik Napisano 27 Września 2006 Share Napisano 27 Września 2006 bo jakoś nie umiem czytać z tej żyłki I tu może być problem. Na plecionce może byś odczytał witam cię Tomku czyli na plecionce widać branie nawet jeśli robie to pierwszy raz? to jest aż takie widoczne że plecionka w miejscu gdzie wchodzi w wode, kiedy jest branie zachowuje się inaczej? każde dziwne zachowanie plecionki to jest branie tak? mam prośbe i pytanie to że sandacz bierze z opadu to wiem i trzeba to wyczytać na żyłce(plecionce) jak bierze, ale czy jest jakieś branie sandaczowe(takie najczęściej spotykane) chodzi mi o ruch plecionki? mam nadzieje że mnie zrozumiałeś bo nie wiedziałem jak mam to ująć pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 27 Września 2006 Share Napisano 27 Września 2006 czyli na plecionce widać branie nawet jeśli robie to pierwszy raz? W przypadku koguta napewno lepiej niż na żyłce, szczególnie jeżeli plecionka ma kolor fluo. Poczytaj dokładnie cały wątek "ABC koguciarstwa" i "Prowadzenie koguta". Więcej nic ci nie chcę radzić bo zaledwie próbuję łowić na koguta. Uśmiechnij się do Shoguna to pewnie coś ci doradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi