Grzes D. Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 tez polece pana Gawlika. Rzetelny sprzedawca dobrego towaru. Na pewno bediesz zadowolony. Piora: http://bogdangawlik.pl/index.php?cPath=322_180_196 lub http://bogdangawlik.pl/index.php?cPath=322_180_192 Flesze: http://bogdangawlik.pl/index.php?cPath=322_100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Dziekuje za linki. Dzis popołudniu wyskoczyłem nad rzeke ze spinem i załozyłem kotucika 20g, pierwszy rzut i przyneta ugrzezła gdzies w dnie Nie powiem bo troche sie zniecheciłem ale nakrece sobie wiecej i bede próbował. Mysle ze mój błąd mógł polegac na tym ze chciałem łapac w miejscu gdzie jest sporo gałęzi ale wiem ze są tam sandaczyki i ładne okonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes D. Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Mysle ze mój błąd mógł polegac na tym ze chciałem łapac w miejscu gdzie jest sporo gałęzi ale wiem ze są tam sandaczyki i ładne okonie. To jest akurat zaleta. Lowisz w obrym miejscu. Oczywiscie nie wrzucaj w srodek krzakow ale staraj sie lowic w ich bliskiej okolicy. Niestety przy lowieniu z opadu rwanie masz w cenie biletu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 Grzes D., ciezko tam dojrzec jakies krzaki bo na wodzie nic nie widac, to wszystko lezy w dnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 Moze mam takie głupie pytanie ale czy da sie jakos odróznic te pióra które bedą odpowiednie do koguta Tak sie złozyło ze mama przyniosła mi od kolezanki całą torbe piór z kur i kogutów. Piórek jest sporo i są rózne: jedne są sztywne jak takie wronie z parku, niektóre puszyte a ich koncówka zwęza sie jak grot strzały a reszta to jakby taki puch czy cos w stylu. Czy cos z tego moge wykorzystac Jeśli by pomogło to moge spróbowac zrobic zdjecia moze uda sie pokazac ich kształt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes D. Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 te zwezajace sie to wlasnie kogut. Kurki maja zaokraglone koncowki. Puszek mozesz dac pod kolniezyk tak zeby troche wystawal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 Czyli te "zaostrzone" piórka moge wykożystac Jak tak to fajnie bo mam ich sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes D. Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 popatrz dokladnie na piora z linku do pana Gawlika. Tam w linku PIORA SIODLOWE masz zblizenie koguta.popatrz tez do pior z kury tez u pana Gawlika. Roznice zauwazysz od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 No własnie mam takie zaokrąglone i te takie spiczaste. A czy takie piórka co nie mają w sumie kształtu tylko są jakby takim puchem mozna uzyc np. zamiast wiskozy na kołnieżyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 są jakby takim puchem mozna uzyc np. zamiast wiskozy na kołnieżyk Zawiązujemy piórko z jednej strony, na początku i owijamy do okoła robiąc kołnierz i zawiązujemy na końcu - da się Moje koguciki - nareszcie na porządnych kotwicach, krótsze piórka i ładny kołnierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 Moje koguciki - nareszcie na porządnych kotwicachTen dolny kogut ,to chyba przesadziłeś z rozmiarem kotwicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 Moje koguciki - nareszcie na porządnych kotwicachTen dolny kogut ,to chyba przesadziłeś z rozmiarem kotwicy Właśnie, że dolny ma odpowiednią kotwicę Ten górny ma ciut małą - porównaj do ciałka. Kotwica musi odstawać nad ciałko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 Kotwica musi odstawać nad ciałko OK. ale chyba nie tyle tzn więcej jak 3mm ,choć ja się tam na tym nie znam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 wobler129, a czy jak zakładsz kotwice to te oczko bezposrednio dotyka główki czy jest troche odstępu od główki Jak bys miał jakąs fotke tego to zapodaj, z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 Niestety nie mam fotki. Ale oczko od kotwicy bezpośrednio jest przy główce - chciałem, żeby kogut był krótszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 miałbyś do sprzedania channel czy jak to się nazywa i trochę piór?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 miałbyś do sprzedania channel czy jak to się nazywa i trochę piór?? To nie chenille To jakiś materiał podobny do Chenill. Według mnie lepszy - po spotkaniu z wodą fajnie się puszy. Babcia miała całą, wielką włóczkę, ja wziąłem jakieś 3m na próbę. Ale kończę z kręceniem kogutów. Piórek mam ostatki i to w dwóch kolorach Przykro mi Wejdź do sklepu Bogdana Gawlika i tam za niewielkie pieniądze kupisz trochę materiałów - wpisz w GOOGLE "Bogdan Gawlik" i wejdź do Jego sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 ja teraz nie kupie nigdzie z takich sklepów bo kończę robić sobie bardzo ciężki zestaw spiningowy i trochę kasy mi brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 Aha, no jakbym miał to bym podesłał. Sam mam materiałów na 5 kogutów No i form już nie mam i nie odleje nowych - jedynie przerobie stare Te wyżej zostały przerobione z wcześniej zrobionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Ale kończę z kręceniem kogutów. A ja zaczynam ,na razie przygotowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pio Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 A ja zaczynam no co ty?? wracasz do spiningu..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 wracasz do spiningu.No co zrobić jak już wszystkie karpie z Odry zeżarli . Zostały sumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pio Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 No co zrobić jak już wszystkie karpie z Odry zeżarli hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Ale kończę z kręceniem kogutów. A ja zaczynam ,na razie przygotowania To się porobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 Witam jetem tu nowy i strasznie spodobał mi się ten temat. Zaraziłem się robieniem własnych przynęt z tak prostych rzeczy. Przeczytałem cały temat i jestem już na etapie lutowania kotwic do główek. Sporo osób nie miała materiału na formy ja takowe kawałki aluminium mam o grubości ok 1 cm. Da się z nich zrobić na pewno formy główek 20 gramowych. większych jeszcze nie robiłem bo nie znalazłem odpowiedniej kulki. Jeżeli ktoś zechce to mogę wysłać mu materiał na formy. A jeżeli ktoś ma znajomych w energetyce to niech pogada z nim że chce szyny aluminiowe ze średniego napięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi