Raczej Napisano 27 Października 2011 Share Napisano 27 Października 2011 witam wszystkich koguciarzy, słuchajcie, a może ktoś kto dysponuje sprzętem i możliwościami nagrałby filmik jak kręci koguta ?? myślę że to pomogłoby początkującym, jak na razie znalazłem tylko filmik jak się kręci muszkę, proszę o ewentualne linki, dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perchhunter Napisano 27 Października 2011 Share Napisano 27 Października 2011 ProszęJak zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raczej Napisano 27 Października 2011 Share Napisano 27 Października 2011 dziękuję bardzo, chciałem się jeszcze dowiedzieć jak się robi węzły itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perchhunter Napisano 27 Października 2011 Share Napisano 27 Października 2011 To poszukaj na stronach dla muszkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekfly Napisano 28 Października 2011 Share Napisano 28 Października 2011 perchunter co chcesz wiedzieć o kreceniu??? Jestem z wawy tak jak ty, jak chcesz mogę czegoś nauczyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekfly Napisano 28 Października 2011 Share Napisano 28 Października 2011 nick mnie się pomylił raczej to propozycja dla ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 jutro bede krecił jakies koguty zobaczymy co z tego wyjdzie bo widze ze piora przez jeden sezon sie strasznie niszcza w kogutach i trzeba krecic nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek_w Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 suhhar to jak już coś zmajstrujesz to strzel fotki i wrzuć . Zawsze coś może uda się podpatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buthidae Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Odswierzę trochę temat: Pytanie do osób lubujących się w kogutach z ciężkimi główkami: Ile mniej więcej potrafi trwać opad takiego koguta powiedzmy 30g po poderwaniu z dna? Ostatnio łowiłem na 16g i przy największych podbiciach z obrotami kołowrotka, przy napiętej plecionce, przy wędce ustawionej niemal pionowo trwało to z 3-4s (woda 5m głębokości), a z główką 30g...? 1s? Tak poza tym... i tak się uwiesił sandaczyk 50cm;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 koledzy wiem że temat był juz przerabiany ale pomocy. Które pióra kupować na koguty???? Kapka z szyji ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djpablox Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 Jeszcze inna opcja, na 4 stronie powyższego artykułu pisze że powinny to być piórka z pomiędzy skrzydeł. Ja używałem i siodłowe i szyjne ale najlepiej sprawują mi się szyjne a konkretnie te: http://www.bogdangawlik.pl/index.php/cPath/180_839?topSsid=1ahf4qepqrm4jvektr5ubr55r0 bo są duże i więcej z nich jest do użycia ale i te mniejsze kapki szyjne miałem i było też dobrze choć wole dalej kupować te duże. Siodłowe używam do małych przynęt i zdecydowanie wole szyjne które nie są tak cienkie i są sztywniejsze. Ostatnią sprawą jest kolor, moje zdanie jest takie, że ciemne kolory są skuteczniejsze choć i na jaskrawe coś się trafiło: oliwka, rudy, brąz. Nie pisze Ci tego po to aby Cie do czegoś namówić ale ja na początek kierowałem się popularnością kolorów kogutów na rynku i nakupowałem samych jaskrawych na początku i jedną jeśli dobrze pamiętam brązową kapkę. Tych jaskrawych używałem później sporadycznie widząc na co mam częstsze brania a ciemne w krótkim czasie musiałem dokupić. Co do tych z pomiędzy skrzydeł to chyba poszukam ich w przyszłym roku. Acha kotwice też raczej duże autor artykułu wie co pisze mówiąc: 2 gamakatsu, może i 1 była by nawet bardziej adekwatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 Moje pierwsze, wykonane własnoręcznie Prosze o słowa krytyki co jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 Następny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 A możesz zrobić zdjęcie koguta zaczepionego za oczko ??? Chodzi mi o sposób w jaki normalnie będzie wisiał na agrafce. Wtedy będzie widać ustawienie się piór. Ja popełniłem błąd i ustawiałem je wokół kotwicy zamiast wszystkie w dół. Z tych zdjęć ciężko powiedzieć , ale może ktoś bardziej doświadczony coś podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 tak lepiej widać.Pióra są ustawione do dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 17 Grudnia 2011 Share Napisano 17 Grudnia 2011 Wyglądają bardzo obiecująco Teraz tylko testy zostały. Powodzenia nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djpablox Napisano 18 Grudnia 2011 Share Napisano 18 Grudnia 2011 Jak dla mnie wyglądają elegancko, warto tez podostrzyć kotwiczki tak ażeby się na paznokciu zaczepiały a nie zjeżdżały przy próbowaniu bo niema się co oszukiwać sandacza ciężko zaciąć. Gdyby był problem z podbiciem to albo lżejsza główka albo dużą kryzę zrobić z wiskozy lub czegoś podobnego dużo pomaga zwłaszcza na mulistym dnie, a tak to kogutek jak dla mnie zrobiony wzorcowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 18 Grudnia 2011 Share Napisano 18 Grudnia 2011 Czy ma ktoś troszke wizkozy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 18 Grudnia 2011 Share Napisano 18 Grudnia 2011 dziara gdzie kupowałeś pióra ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 19 Grudnia 2011 Share Napisano 19 Grudnia 2011 Dawid, wszystkie materiały kupowałem przez allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 20 Grudnia 2011 Share Napisano 20 Grudnia 2011 Panowie w sklepie z wełnami , nićmi są takie syntetyczne maty z włosia w różnych kolorach , z tego też wychodzą swietne koguty.Można sobie kupić kawałek w kolorze tęczy i używać tego zamiast piór koguta. Z jednego kawałka 100x50cm można zrobić bardzo dużo. Zapewniam że praca takiego koguta jest taka sama jak koguta robionego z piór jak nie lepsza ,dodatkowym plusem jest cena kapka kogutka kosztuje 10 zł i jest tylko w jednym kolorze a tutaj można kombinować ile wlezie.Można coś takiego dostać w Krakowie w CH M1 Bardzo podobne do tego , tylko w kolorze tęczy tzn. zaczyna sie od czarnego , brążowego potem niebieskie itd do białego http://allegro.pl/narzuta-dlugi-wlos-pers-hit-sezonu-promocja-i1999265868.html Kupuje sie z metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 20 Grudnia 2011 Share Napisano 20 Grudnia 2011 pagori, bede w tym tygodniu w M1 to poszukam. Może faktycznie warto poexperymentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 20 Grudnia 2011 Share Napisano 20 Grudnia 2011 To nie eksperyment. Podałem sprawdzoną metode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Właśnie zastanawiam się nad tą robotą z kogutami może ktoś coś odlewa to chętnie bym odkupił parę główek w różnych gramaturach ?? Bo w bloku malowanie wobków już odpada przez zapachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 CHELEK, na allegro od koloru do wyboru po 1 zeta za sztuke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi