Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Jaką plecionkę możecie polecić.

Potrzebuję zakupić dwa rodzaje a właściwie grubości jedną na szczupaka i sandacza, zbiorniki z dużą ilością zatrzepów zatopione drzewa.

I drugą na okonie tutaj są konieczne dalekie rzuty z względu na specyficzność zbiornika.

Szukam plecionek które się nie mechacą i nie plączą. Możecie polecić coś sprawdzonego. 

Bo w ostatnim sezonie kupiłem sobie dragona w opisie wszystko fajnie a nad wodą co innego. 

Edytowane przez Tomek Tomaszewski
Błędy słownika.
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Bardzo fajne plecionki są od Daiwy z serii J- Braid x8, na okonie polecam ci 0,06-0,10mm a na sandacze czy szczupaki 0,12-0,14 mm.

Sam niedawno wyholowałem  na 0,12mm  bez problemu dwa bonusowe przyłowy, szczupaka 90cm i sumka 120+..

Z tańszych przyzwoite są też plecionki od Fiume :)

• Dzięki! 1
Napisano
2 godziny temu, Elast93 napisał:

Bardzo fajne plecionki są od Daiwy z serii J- Braid x8, na okonie polecam ci 0,06-0,10mm a na sandacze czy szczupaki 0,12-0,14 mm.

Sam niedawno wyholowałem  na 0,12mm  bez problemu dwa bonusowe przyłowy, szczupaka 90cm i sumka 120+..

Z tańszych przyzwoite są też plecionki od Fiume :)

O której wersji piszesz.

https://www.fishing-mart.com.pl/pl2/daiwa-j-braid-grand-x8-light-grey/s/24687

https://www.fishing-mart.com.pl/pl2/daiwa-j-braid-grand-x8-yellow/s/24685

Napisano

Witam kolegę , co do spining szczupak i plecionka to według mnie nawet plecionka z Decathlon daje radę ( sam używam to wiem ) co do okonia to inna bajka , plecionka plecionce nie równa , 4 , 8 , 9 splotów , i jeszcze za ile ? , w zeszłym roku używałem Mikado nihonto fine brait Orange do tego przypon z fluocarbonu , oczywiście wszystko pod ultra ligh , dawał radę ale apetyt rośnie w miarę jedzenia 😜 w tym roku zacząłem od mistral shiro 0,02 zielona i 0,04 Orange pod drop shota , no cóż ?! 0,02 mocno przesądzone ale da się łowić , uwaga moja na plus to Mikado bardziej miękka , ale to plecionki w cenie budżetowej , w tej chwili szukam  nanofila Berkleya 0,04 ( myślałem o 0,02 ale to przegięcie ) swego czasu użytkowalem tą pletke i miałem problem z wiązaniem na wietrze agrafki taka jest cienka ( teraz nie mogę znaleźć szpulki 150 m. )  na koniec deser do którego się ślinię 😍 i jestem nawet skłonny rzucić palenie 👿 miałem to cudeńko w łapach na targach wędkarskich w Poznaniu , plecionka Varivas ligh game , no normalnie buty spadają ( takie wrażenie na sucho ) do tego wymyśliłem se kijek Shimano foremaster trout area do 3,5 gr. ćw i jestem w raju 😍 ( kuźwa starczy nie palić dwa miesiące , daje mi do myślenia ) sorki trochę się rozmażyłem, ale na serio pod okonia zobacz ( dotknij ręką ) tego nanofila lub tego varivasa pozdrawiam Wasyl

• Dzięki! 1
Napisano

nanofila - miałem w zeszłym sezonie co do łowienia to naprawdę super ale po dwóch miesiącach bardzo się mechaciła i chłonęła wodę, straciła też na wytrzymałości wymieniłem na Stealth Smooth 8 Red rewelacji w łowieniu nie było ale jedyną zmianą w trakcie używania to wyblakła przy czym wszystko barwiła na czerwono po jednym sezonie straciła wytrzymałość. I tak wygląda po sezonie.

co do palenia to warto rzucić na zrezygnowałem 5 lat temu za te pieniądze mam skończone studia i przynajmniej jeden wyjazd w góry co miesiąc. Przyjąłem zasadę że to co bym wypalił odkładam do skarbonki a jak chcę coś większego to wyciągam. 

1554359456467294096596.jpg

• Super 1
Napisano
O 3.04.2019 o 21:46, wasyl1968 napisał:

na koniec deser do którego się ślinię 😍 i jestem nawet skłonny rzucić palenie 👿 miałem to cudeńko w łapach na targach wędkarskich w Poznaniu , plecionka Varivas ligh game , no normalnie buty spadają ( takie wrażenie na sucho ) do tego wymyśliłem se kijek Shimano foremaster trout area do 3,5 gr. ćw i jestem w raju 😍

Brawo Wasyl, takie łowienie bardzo mi się podoba :) 

Jak nie dasz rady rzucić palenia to chociaż ogranicz a pomysł na zestaw zrealizuj .