Rafał-80- Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 No to chwalę się - NIC MASAKRA dam sobie chyba spokój z tym łowiskiem na jakiś czas bo albo mam pecha albo słabo z rybkami, jedyne co to słyszę tylko ze są takie a takie rybki ale jakoś ich nie widać poza tym inni koledzy po fachu jak zaobserwowałem też "sukcesów" nie mieli Pozdrawiam Wszystkich wędkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pl999 Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Problem z Krzywiem jest następujący: W zeszłym roku jeździłem tam co sobotę, czasami nawet w piątki i soboty. Jak się trochę nad wodą posiedzi to dokładnie widać o co chodzi. Każdy z wędkarzy sypie do wody zanętę. Niektórzy nawet po 20 kilo na cały dzień. Jak się to zestawi z ilością wędkarzy i powierzchnią zbiornika, to można się domyśleć, dlaczego nie mam brań. Ryba ma tyle różnego rodzaju smakowitej zanęty, że ma w rybiej D___E to, co jest jej podane na haczyku. Reasumując, w sezonie dzień w dzień do wody lecą ogromne ilości zanęty. Ryba jest przekarmiona i tyle. Poza tym wystarczy zwrócić uwagę, jaki kolor ma woda np na stawie nr 1... Dlaczego, bo kwitnie, a dlaczego...? No właśnie. Ryba tam jest... i to duża, ale brała nie będzie... no może sporadycznie... Pozdr, P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 pl999 całkowicie z tobą się zgadzam. A jeśli pomnożysz jeszcze ilość wędkarzy odwiedzających każdego dnia staw numer 1 i 2 z dobowym limitem połowu karpia na Krzywiu i z ilością razy w ciągu doby ile to łowisko odwiedzają co niektórzy to będzie wiadomo dlaczego na Krzywiu w maju już kiepsko z rybą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał-80- Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 FAKT! Jak się któregoś dnia przyjrzałem jak niektórzy nęcą to się załamałem P.S ale widziałem również jak już się pakowałem do samochodu i jeden dziadek miał pełne wiadro zanęty takie po farbie ok.10L lecz na szczęście w pobliżu go nie było i dopadły się kaczki i troszkę mu podjadły :mrgreen : .Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirius98 Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 Witam.W tym roku jest tak samo obowiązuje dopłata na zbiorniki wyłączone z porozumień(lista na stronie łódzkiego PZW) 30pln. ale na stronie PZW http://www.pzw.org.pl/35/cms/2311/wykaz_wod jest napisane iż nie dotyczy to wędkarzy okręgu łódzkiego i piotrkowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał-80- Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 no właśnie nie dotyczy łódzkiego i piotrkowskiego a kolega Nordson jest z sieradza wiec obowiązuje dopłata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 29 Maja 2010 Share Napisano 29 Maja 2010 Efekt wczorajszej wyprawy na Krzywie to masa płotek na spławikówkę (niestety żadna nie przekroczyła długości palca...) i zero brań na żywcówkę. Ogólnie nikt z wędkujących wczoraj nic nie złowił prócz szczęśliwca, który złapał na siódemce amurka 1,5 kg Chyba już po rybach na Krzywiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacperek Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Byłem na Krzywiu wczoraj po południu łowiłem na siódemce.Jeszcze gorzej niż u Ciebie Robcio przez 4-ry godziny ok.10-ciu płoci wielkości palca,na ciężko zero to samo na żywca.Totalna klęska czy tam już naprawdę niema większych rybek???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 Zastanawiam sie czy da sie juz dojechac nad stawy. Po tej ilosci wody, ktora ostatnio spadla nawet nie probowalem tam pojechac, a kilka ostatnich slonecznych dni moze wysuszylo droge? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pl999 Napisano 7 Czerwca 2010 Share Napisano 7 Czerwca 2010 dojechać się da... pytanie tylko po co...???!!! droga jak zwykle góry i doły, trochę wody... Pozdr, P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 7 Czerwca 2010 Share Napisano 7 Czerwca 2010 dojechać się da... pytanie tylko po co...???!!! zeby posiedziec nad woda Kurcze bezrybie dopada coraz wiecej zbiornikow ... Kombinuje gdzie pojechac, bo rzeki w okolicy (Bzura i Warta) powylewane i z ryb wyczyszczone niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sowand Napisano 7 Czerwca 2010 Share Napisano 7 Czerwca 2010 Pewnie pieniędzy brakło w okręgu na naprawę drogi i zarybienia. Ciekawe, gdzie te pieniądze? W sumie paru wędkarzy w Łodzi jest. Pozdrowienia dla Panów z Okręgu Łódź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 7 Czerwca 2010 Share Napisano 7 Czerwca 2010 Zarybienia podobno byly. Karp + reszta bialej chyba w kwietniu i ~miesiac temu pistolety. Karpia juz dawno wyciagneli "bywalcy" niestety. Przestrzegajac oczywiscie limitow, rowerkiem do domu i spowrotem niedaleko przeciez ...... ehhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek_paw Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 Witajcie, jutro planuję się wybrać na krzywie pierwszy raz, czy mógł by mi ktoś chociaż krótko opisać te stawy? Gdzie można sobie spokojnie na mały spławik połapać płotki kub karasie? Ewentualnie na którym można lekka gruntówkę zarzucić? Na co łapać? Wszystkim z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam, J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek640 Napisano 15 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2010 na krzywiu w tym roku nic nie ma , masa ryb wyzdychała zimą , resztę wyłapano wiosną, stawy zarośnięte woda śmierdząca , tylko patrzeć kiedy będzie przyducha letnia, w następnym roku nie wykupuje opłaty na wody okręgu łódzkiego bo szkoda tak i tak nic niema i nic nie wskazuje na to że będzie lepiej, jedyne takie stawy tylu wędkarzy a nawet nie mogą przeznaczyć pieniędzy na zarybienie np karasiem szczupakiem sumem sandaczem a nie tylko karpiem którego już nie ma , a co mówić o pogłębieniu czy wyczyszczeniem stawów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 22 Sierpnia 2010 Share Napisano 22 Sierpnia 2010 Ja od tego miejsca trzymam się z daleka. Kilkanaście lat temu to fajnie dało się tam połowić, ale te czasy dawno minęły. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirius98 Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Byłem tam dzisiaj przy końcu sezony na kilka godzin. Brak jakiegokolwiek brania u wszystkich na spławik, żywca, spinning, grunt. Mimo to takie karpiki między 1,5-2kg pływały sobie nie wzruszone koło robaka, kuku czy innych przynęt. Nie wiem czy od jutra nie będzie zamknięte to łowisko do końca roku - zarybienie. W 2008/2009 tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 To sie dziadki przeniosa pewnie na staw miejski Chodzilo mi oczywiscie o ludzikow, wyciagajacych _wszystko_ z wody. Nic nie mam do osob starszych nad woda, jak lowia zgodnie z RAPRem. Niestety tych, spotykanych nad Krzywiem i stawem miejskim zaliczam do dziadkow "czyszczacych" wode... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacperek Napisano 23 Października 2010 Share Napisano 23 Października 2010 Podobno Krzywie jest już zamknięte bo zarybili.Może ktoś wie do kiedy jest zakaz?.No i czym w tym roku zarybili czy znowu tylko karp,może wysilili się na coś inneg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duncan Napisano 1 Listopada 2010 Share Napisano 1 Listopada 2010 zamknięte do 30 listopada, czym zarybiali to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacperek Napisano 8 Marca 2011 Share Napisano 8 Marca 2011 Co tam na Krzywiu lody już puściły można zacząc sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 9 Marca 2011 Share Napisano 9 Marca 2011 Patrzac na lod na stawie miejskim watpie, zeby na Krzywiu lodu nie bylo. Tym bardziej ze miejski jest przeplywowy... Ale moge sie mylic i jakies anomalia moga wystepowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Karpie na jedynce ciągną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Jak co roku 2-3 tygodnie i wszystkie wyciągną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Raczej 1,5, ciagnęli juz z pod lodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi