Klenikowy Wobek Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Coś z fotką nie tak ale jak sie kliknie w zdjecie jakość juz jest spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał71 Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Świetny jest Ciezko bylo to zrobic ;> ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klenikowy Wobek Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 nie jest to trudne latwo sie dopasowuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał71 Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 A oplaca sie meczyc skoro taki efekt mozna uzyskac farbami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał71 Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 A o to moja biedronka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzienciol Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Witam. Mam pytanie czy ktos probował oklejac żuczki skorupą od żołędzi?? Na fotce efekt pracy. Od kilku lat też tak oklejam żuczki i bardzo fajnie to wychodzi. Miesiąc temu nazbierałem kilka kg żołędzi to na zimowe wieczory powinno wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał71 Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Orzech laskowy tez sie wydaje dobry do takich manewrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thugdogg Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 i jak tam dlubie ktos cos ?? czy nie bo cos temat staną w miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 No ja niestety stoję w miejscu Matura zapasem, rok szkolny troche krótszy i nauki tyle ze nie ma narazie mowy o dłubaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Matura zapasem, rok szkolny troche krótszy i nauki tyle ze nie ma narazie mowy o dłubaniu. Kolega widzę w podobnej sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzienciol Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 A ja coś tam sobie dłubie. Fotki nie za dobre, ale może coś będzie widać. Teraz skupiłem się na robieniu boleniowych wobków, ale nie zapominam o kleniowo-jaziowych smużakach i szczupakowych oklejankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 16 Grudnia 2009 Share Napisano 16 Grudnia 2009 No ja niestety stoję w miejscu Matura zapasem, rok szkolny troche krótszy i nauki tyle ze nie ma narazie mowy o dłubaniu. Nie lubię się czepiać ale może kolega maturzysta faktycznie ma sporo do nadrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jose Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Czym oklejacie swoje woblerki? muszę się przyznać: nie posiadam talentu malarskiego i byłbym zainteresowany nabyciem takich oklein na wobki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jose Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 ok dogrzebałem się do informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jose Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Witam oto moje trzy cudeńka Na razie są trzy sztuki reszta jest jeszcze w trakcje malowania, muszę dodać że to są moje pierwsze sztuki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Czym oklejacie swoje woblerki? muszę się przyznać: nie posiadam talentu malarskiego i byłbym zainteresowany nabyciem takich oklein na wobki. Stary nie przejmuj sie wyglądem , im bardziej wymyślny i "spieprzony" tym bardziej łowny , ważna jest praca woblera - jak dobrze pracuje to to co jest namalowane na korpusie nie ma znaczenia , poza kolorami dominującymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej 18 Napisano 18 Lutego 2010 Share Napisano 18 Lutego 2010 Witam to może wrzucę kilka fotek z ostatniego dłubania wobki wykonane z myślą o pstrągach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 28 Lutego 2010 Autor Share Napisano 28 Lutego 2010 Witam zima już na ukończeniu a tu jakby była pełnia sezonu -cicho i nic się nie dzieje czyżby wszyscy strugacze wymarli pokazujcie swoje dzieła stworzone przez zimę a na dobry początek pokażę co ja stworzyłem, trochę nowych modeli no i kontynuacja wcześniejszych ale z inną okleinką. Nowe wzory kalkomani w moim wykonaniu zaczynają sie sprawdzać choć pracy przy tym sporo ale efekty są zadowalające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek300 Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 Roman jak zwykle pierwsza klasa. Oto moje pokraki: W środkowym zastosowałem szybką technikę zrobienia "efektu łuski" poprzez zwykłe zgniecenie w ręku złotka w kulkę i rozpostownie W raczku postanowiłem przetestować technikę szybkiej produkcji bez zaokrąglania kantów. Wycina się z deseczki boczny kształt i tyle. Dodałem także paletkę jak w obrotówce, bo zafascynowały mnie takie kombinacje i będę dalej eksperymentował w tym kierunku. I chyba zdradzę woblerki na rzecz paru wahadłówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 roman gawlas, bardzo dobra robota Po co Ci tyle woblerków?z miłą chęcią zubożył bym twój dobytek kupując trochę tych cudaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 3 Marca 2010 Autor Share Napisano 3 Marca 2010 z miłą chęcią zubożył bym twój dobytek kupując trochę tych cudaków Nie widzę problemu odezwij się na pw pogadamy bo zafascynowały mnie takie kombinacje i będę dalej eksperymentował w tym kierunku. Bardzo fajny pomysł- kiedyś też kombinowałem z podobnymi wynalazkami czasem udawało się utrafić w bardzo fajną przynętę, ale chyba najwiekszy efekt z takich eksperymentów to zdobyta wiedza na temat woblerków i ich zachowań, jak ktoś potrafi to wykorzystać to zaowocuje w wykonywaniu różnych przynęt. A jak pracuje Twoje skrzydelko czy nie gubi pracy bo jednak praca całej przynęty może mieć wpływ na pracę skrzydełka albo odwrotnie skrzydełko może gasić pracę woblerka Napisz coś więcej na ten temat czy już testowałeś w rzece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek300 Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Rzeczywiście wszystko zależy od zastosowanej paletki, od kształtu, wagi, wielkości. Jak widać w tym rozwiązaniu mogę sobie zmieniać paletki. Z tą paletką co na zdjęciu to ona nie kręci się jak obrotówka, zachowuje się trochę podobnie do wahadłówki. Mi to w ogóle nie przeszkadza, nawet nie było moim zamiarem, by kręciła się obrotówka. Chciałem tylko żeby coś błyszczącego błyskami przyciągało wzrok rybek. Przed chwilą nawet z ciekawości wstawiłem inną cięższą paletkę i kręciła się jak obrotówka, jednocześnie zgasiła pracę woblera. I to jest właśnie fajne, że można sobie łatwo zmieniać pracę przynęty. Testowałem w rzece i teraz już wiem, że trzeba więcej ołowiu. Oto filmik z testów wannowych: a tu do ściągnięcia w lepszej jakości (50 Mb): http://www.mediafire.com/?mbygentlg3z Fajnie pracuje w opadzie na napiętej lince. A tak w ogóle to myślałem, żeby prowadzić tą przynętę takimi „szarpnięciami” tak jak one się poruszają na tym filmiku: Roman - masz może zdjęcia tych wynalazków? Już nie eksperymentujesz? Ja próbuję wymyślić coś zupełnie nowego i jednocześnie łatwego w produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 4 Marca 2010 Autor Share Napisano 4 Marca 2010 Niestety wówczas jeszcze nie miałem cyfraka a fotki z analoga nie robiłem bo nawet przez myśl mi nie przeszło aby to dokumentować, musze poszperać w moim bałaganie może jeszcze coś znajdę, a na dziś już nie mam iczasu i ochoty na eksperymenty ale wiele ciekawych spostrzeżeń i doświadczeń zostało z tamtego okresu które przydają się w budowie nowych modeli, wiem na co mogę sobie pozwolić a czego unikać, tak że warto było ten czas poświęcić eksperymentując. Jak polubiłeś struganie a do tego masz pomysły to warto to robić jeśli nawet nic z tego nie wyjdzie bo czegoś się nauczysz a to już będzie Twoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej 18 Napisano 12 Marca 2010 Share Napisano 12 Marca 2010 To kilka wobków na pstrągalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek300 Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 Kolejne pokraki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi