mateuszek22 Napisano 13 Lutego 2018 Share Napisano 13 Lutego 2018 E tam będzie pływał w tym sezonie 😎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 13 Lutego 2018 Share Napisano 13 Lutego 2018 Ładne wykończenie. Widać dobrą rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszek22 Napisano 13 Lutego 2018 Share Napisano 13 Lutego 2018 43 minuty temu, Goliat napisał: Ładne wykończenie. Widać dobrą rękę. Dzięki 😉 Wczoraj skończyłem parę sztuk yerkow zobaczymy czy szczupłym się spodobają 😉 Długość 7-8cm Waga od 30g pływające i tonące 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 13 Lutego 2018 Share Napisano 13 Lutego 2018 Bardzo fajne, teraz musisz niecierpliwie czekać do maja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszek22 Napisano 13 Lutego 2018 Share Napisano 13 Lutego 2018 Jeszcze trochę czasu zostało. Mam nadzieje ze szybko minie 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 13 Lutego 2018 Share Napisano 13 Lutego 2018 9 minut temu, mateuszek22 napisał: Jeszcze trochę czasu zostało. Mam nadzieje ze szybko minie 😉 Ładne malowanie, też dłubie jerki. Za parę dni będzie wystarczająca ilość warstw harzlacka na nowych szt. to się pochwalę . Aha, i 7-8 cm to nie jerki jak jerk nie ma 10 cm to się nie liczy ja teraz powoli przestaję robic przynęty nawet 10 cm. Takie 15 cm dla mnie znacznie łowniejsze, większe jeszcze lepsze, a w ogóle się nakręciłem na duże swimmbaity. Zębacze to lubią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszek22 Napisano 13 Lutego 2018 Share Napisano 13 Lutego 2018 30 minut temu, Goliat napisał: Aha, i 7-8 cm to nie jerki jak jerk nie ma 10 cm to się nie liczy E tam 😜 dla mnie się liczy 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 15 Lutego 2018 Share Napisano 15 Lutego 2018 Boleniowe hologramki 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 15 Lutego 2018 Share Napisano 15 Lutego 2018 Ale dobrobyt, niektórym to się powodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 15 Lutego 2018 Share Napisano 15 Lutego 2018 4 minuty temu, ESSOX napisał: Ale dobrobyt, niektórym to się powodzi Już dawno te wobki pojechały w świat, może niektóre już na dnie spoczywają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 15 Lutego 2018 Share Napisano 15 Lutego 2018 Ostatnia matka w tym roku w trakcie rzeźbienia. Długość 21 cm. Jeszcze łuska i szlifowanie na gotowo. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 15 Lutego 2018 Share Napisano 15 Lutego 2018 Świetny @Goliat! Fachowa robota! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gu_miś Napisano 15 Lutego 2018 Share Napisano 15 Lutego 2018 20 minut temu, Goliat napisał: Ostatnia matka w tym roku w trakcie rzeźbienia. Długość 21 cm. Jeszcze łuska i szlifowanie na gotowo. Duży kaliber. W sumie taki trochę uśmiechnięty z tej perspektywy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 16 Lutego 2018 Share Napisano 16 Lutego 2018 8 godzin temu, Gu_miś napisał: Duży kaliber. W sumie taki trochę uśmiechnięty z tej perspektywy O, to dobrze że wygląda na uśmiechniętego. Dzięki temu wygląda na głupszego będzie sprawiał wrażenie łatwiejszego kąska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 16 Lutego 2018 Share Napisano 16 Lutego 2018 Docelowo mają zadziałać na k. powodziowym. Jeszcze się okaże, czy doczekają;) Praca tuż przy powierzchni i smużenie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 16 Lutego 2018 Share Napisano 16 Lutego 2018 1 godzinę temu, jaceen napisał: Docelowo mają zadziałać na k. powodziowym. Jeszcze się okaże, czy doczekają;) Praca tuż przy powierzchni i smużenie. mysz na kropki by była dobra. Jaka długość/waga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 17 Lutego 2018 Share Napisano 17 Lutego 2018 Kolejna partyjka do pudła na maj. Trenuje malowanie przed odlewami 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 18 Lutego 2018 Share Napisano 18 Lutego 2018 Świetne! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 18 Lutego 2018 Share Napisano 18 Lutego 2018 W dniu 16.02.2018 o 22:18, Goliat napisał: Jaka długość/waga? Mysz 40 mm, żabka 35 mm. Waga nieznana:) Nie widzę dokładnie, ale ogonek twistera jest, jakby na skrętce pod kotwiczkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 18 Lutego 2018 Share Napisano 18 Lutego 2018 10 minut temu, jaceen napisał: Mysz 40 mm, żabka 35 mm. Waga nieznana:) Nie widzę dokładnie, ale ogonek twistera jest, jakby na skrętce pod kotwiczkę? Dokładnie, ogonek jest z małym stelażykiem z oczkiem do zaczepu i jednym na dole do drugiej kotwicy. Dzięki temu tylna kotwica jest przesunięta w lepsze położenie. Jak korzystałem z wkręta do gum miałem sporo pustych uderzeń w ogon. Niestety te ogonki wytrzymują tylko kilka kontaktów z rybą. Myślałem żeby spróbować zrobić ogon muchowy, ale jestem totalna noga w tej tematyce i nawet nie próbuję się na razie za to zabierać. Przynęta skuteczna na płytkiej wodzie, szczególnie w słoneczne dni. Idzie bez dociążania tak 0,5m pod powierzchnią. Praca kolebanie się na boki, przy jerkowaniu odchodzi dość chaotycznie. A malowanie totalnie nowe, tak ze nie wiem co z tego będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 18 Lutego 2018 Share Napisano 18 Lutego 2018 Nie jestem pewien, ale te ogony muchowe mogą być wycinane z silikonowych czepków pływackich. Tak, gdzieś się mi o uszy obiło. Inwestujesz w bobinkę i szpulkę nici i motasz ogonki w dowolnej ilości. Nawet nad wodą w palcach można. Z baloników, jakoś ciężko mi to idzie;) Szymanek69 w muchowobkach stosuje takie rozwiązanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 18 Lutego 2018 Share Napisano 18 Lutego 2018 Paul Anderson, znany lurebuilder wycinał maty silikonowe z ikei. też muszę spróbować kiedyś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Trochę wynalazków ostatnio ukończyłem. Ustawianie, gdy mrozy odpuszczą:) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Wdziałem tego powierzchniowego białasa na JB. Ładnie się prezentuje. Robisz je suspending, czy totalnie pływające? Ja dziś uzbroiłem 12 szt jerków zrobionych tej zimy. Maluję jeszcze 4 korpusy drewniane, reszta przynęt na przyszły sezon szczupakowy będzie odlewana. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 15 godzin temu, Goliat napisał: Robisz je suspending, czy totalnie pływające? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi