peekol Napisano 20 Marca 2018 Share Napisano 20 Marca 2018 Na tym złotym to fajnie masz detale/głębię zaznaczoną Ciemniejszy kolor pod spodem, a potem jaśniejszym to co wypukłe Poczytaj sobie jeszcze o metodzie suchego pędzla stosowanej przez modelarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 28 Marca 2018 Share Napisano 28 Marca 2018 Panowie te Wasze cudeńka można by za szybą trzymać😉 Tak dla wizualnej odmiany coś brzydszego. Jest jeden paskud kiler, który zachęcił kilka fajnych ryb w zeszłym roku. Wygląd nie zawsze ma znaczenie😆 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 28 Marca 2018 Share Napisano 28 Marca 2018 To prawda, wygląd ma często drugorzędne znaczenie dla ryb. Ja właśnie prawie skończyłem pracę nad nową matką. Będzie to swimmbait wzorowany na zdjęciu płoci z googla Oczywiście korpus i płetwy lekko zaadaptowane, by wymusić pracę przynęty. Ma 19,5 cm, przewiduję wagę na około 100g. Jutro szlif łuski i do silikonu 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 31 Marca 2018 Share Napisano 31 Marca 2018 126g w wersji wolno tonącej. Kąt pracy zawiasów spokojnie ze 120 stopni. W wannie idzie pięknie 😁 Bedę też kombinował z wersją z ogonem twisterowym. Po tym co zobaczyłem myślę że będzie świetnie pracował. Pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 2 Kwietnia 2018 Share Napisano 2 Kwietnia 2018 Płotka ☺ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 3 Kwietnia 2018 Share Napisano 3 Kwietnia 2018 @Goliat widzę że się rozkręciłeś - świetna robota, gratuluję! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 3 Kwietnia 2018 Share Napisano 3 Kwietnia 2018 hehe no odlewy wkręcają niesamowicie. I szczerze to maluje się je znacznie łatwiej niż klocki z drewna. Może w weekend nagram coś jak pracują, bo w końcu będę miał czas i możliwość jechać nad wodę. Wykańczam kolejną matkę bo mam jeszcze litr silikonu do form. I ta będzie na razie ostatnia. Ale jak człowiek poogląda trochę YT to się rodzi tyle pomysłów, że nie wiem ile wytrzymam A od maja wielka weryfikacja. Cel na ten rok to złowić metrowego pajka na własnego jerka. W zeszłym roku największy na własne wyroby miał 67, ale to nie były odlewy. Wszystkie większe wyjechały na firmowce, a zdecydowana większość na gumy. Teraz przynęty ładniejsze 2x to szczupak musi mieć 2x tyle mam nadzieję, że tak to działa Przygotowałem też na ten sezon pierwszy casting co ciężkiego łowienia, bo beastmaster do 50g już w zeszłym roku wymiękał przy gumach ponad 20cm i jerkach po 80g. Tzn rzucał, ale trzeszczał momentami Jeszcze tylko miesiąc do zaspokojenia pajkowego uzależnienia 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 4 Kwietnia 2018 Share Napisano 4 Kwietnia 2018 Goliat trzymam kciuki za te metrowce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 9 Kwietnia 2018 Share Napisano 9 Kwietnia 2018 Kilka ostatnich malowań. Druga wersja swimmbaita z ogonkiem twisterowym. Waga 125g w wersji wolno tonącej. Płotka tonąca 88g Firetiger tonący 87g Darktiger wolno tonący 83g Taka wariacja kolorystyczna no name 82g suspending/wolno tonący. Do tego przygotowana forma pod mniejszego glidera, 13 cm i pewnie około 70g. Pozdro 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 16 Kwietnia 2018 Share Napisano 16 Kwietnia 2018 Po kilku dniach, gdzie wyjazdy nad wodę wygrywały z dłubaniem jerków, zrobiłem dziś pierwszy odlew nowego glidera 13 cm. Jak na pierwsze lanie w nową formę wyszedł nieźle. Szacuję wagę wersji suspending na około 75g. Wykończyłem dziś też 2 szczupaczki. Dostały 6 warstw harzlacka. Ważą 119 i 120g na gotowo. Pozdro 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafiWRO Napisano 17 Kwietnia 2018 Share Napisano 17 Kwietnia 2018 Witam. To i ja się pochwalę, woblerki wykonane z balsy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 17 Kwietnia 2018 Share Napisano 17 Kwietnia 2018 Proszę kolejny strugacz z Wrocławia Fajne woblerki @RafiWRO! Jeśli można Ci coś doradzić, to zwróć większą uwagę na przednie oczka. Zrób troszkę większe - łatwiej ustawiać wobler i przyjemniej się zapina na agrafkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 20 Kwietnia 2018 Share Napisano 20 Kwietnia 2018 Złote karasie. Pierwsze malowanie nowego modelu. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 21 Kwietnia 2018 Share Napisano 21 Kwietnia 2018 RafiWro, aż się prosi, aby Twoje cukiereczki dostały większe oczka. Dużo by zyskały takim zabiegiem. Niby już więcej nie można poprawić, bo jest dobrze, ale sam ocenisz, czy mam rację. Przykładowo pierwsze z brzegu mikrusy "Siek". Co o tym sądzisz? I nawet w "Siekach" źrenicę bym przesunął do przodu. Centralnie naniesiona nie zawsze wyglądają lepiej. Milimetr a robi różnicę. lub Oko, tak się mi wydaje, odwraca uwagę od mankamentów. I z dużym prawdopodobieństwem może być ważnym elementem wabiącym. Przeglądam oferty wiodących firm i rękodzielników, i ten element wyraźnie dominuje. Największą uwagę i pierwsze spojrzenie jest w oczy. Przynajmniej ja tak mam:) A tu nowości ode mnie. Żabie szaleństwo trwa. Oczy, wiadoma rzecz, też wariactwo;) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 26 Kwietnia 2018 Share Napisano 26 Kwietnia 2018 Nagrałem pracę swimmbaita płoci. To był mój pierwszy kontakt z gołpro, także proszę o wyrozumiałość Woda w starorzeczu też nie rozpieszcza przejrzystością, ale coś tam widać. Z pracy jestem zadowolony, chociaż może jest trochę za ostra. Mam w głowie jeszcze jedną konfigurację ołowiu do sprawdzenia, ale już jest dobrze 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 26 Kwietnia 2018 Share Napisano 26 Kwietnia 2018 Istny potwór na to weźmie Ja wolę bardziej finezyjne przynęty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 26 Kwietnia 2018 Share Napisano 26 Kwietnia 2018 Godzinę temu, ESSOX napisał: Istny potwór na to weźmie Ja wolę bardziej finezyjne przynęty A ja zauważyłem, że im większe stosuje przynęty, tym większe ryby łowię To teraz zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 27 Kwietnia 2018 Share Napisano 27 Kwietnia 2018 17 godzin temu, Goliat napisał: A ja zauważyłem, że im większe stosuje przynęty, tym większe ryby łowię To teraz zobaczymy Taka jest prawidłowość . Mnie zaczęło kręcić za to coraz bardziej delikatne łowienie i wyciąganie małych rybek z kałuży 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 10 Maja 2018 Share Napisano 10 Maja 2018 Trochę przynęt już zeszło spod noża. Czasami pozostaje tylko pooglądać sobie, innym razem odwdzięczają się i przysparzają emocji. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 8 Czerwca 2018 Share Napisano 8 Czerwca 2018 Kolejne woblery ustawiane jakiś czas temu. W tym zestawie starałem się uzyskać pracę na lub tuż pod powierzchnią. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 8 Czerwca 2018 Share Napisano 8 Czerwca 2018 Kilka ostatnich fotek z pracowni 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 8 Czerwca 2018 Share Napisano 8 Czerwca 2018 I jeszcze takie dziwaki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 9 Czerwca 2018 Share Napisano 9 Czerwca 2018 Zajefajne , no ale musze napisać że Goliat zapomniał o Zającu😁😁😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 9 Czerwca 2018 Share Napisano 9 Czerwca 2018 5 godzin temu, zajac222 napisał: Zajefajne , no ale musze napisać że Goliat zapomniał o Zającu😁😁😁 Nie zapomniał, po prostu nie ma czasu robić przynęt dla siebie, co dopiero dla innych. Ale napisałem Ci priv, bez narzekania 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 15 Czerwca 2018 Share Napisano 15 Czerwca 2018 Kolejne wariacje z kolorem lina. Temat dla mnie jak na razie ciężki do ugryzienia, teraz dałem trochę więcej czerwonego na brzuszki. Sprawdzają mi się w tym sezonie dopałki do jerków w postaci ogonów twisterowych. Przerobiłem 2 stelaże i odlałem korpusy z uciętymi "dupkami" do zainstalowania wkręta. Kilka kolorów twisterów uciętych do kombinowania. Malowanie nieśmiertelny i prawie zawsze skuteczny firetiger. Pozdro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi