peekol Napisano 15 Czerwca 2018 Share Napisano 15 Czerwca 2018 Fajowe @Goliat! Nieźle się widzę wkręciłeś U mnie czasu mało, ale jakieś glapki na klenie się wykluły Pływające 3,5-4cm 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 16 Czerwca 2018 Share Napisano 16 Czerwca 2018 Wkręcony na maxa tym bardziej, że pajki mi zaczęły spoko brać na nie jak się nauczyłem trochę casta obsługiwać. Fajny kolor ten błękitny przyciemniony czarnym, jak zrobiłeś taki efekt? By się na ciemne grzbiety do jerków sprawdziło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 16 Czerwca 2018 Share Napisano 16 Czerwca 2018 @Goliat - nie mogę zdradzić to tajemnica Hehe Dokładniej to on jest czarny z błękitno/zielonkawymi boczkami Na tym zdjęciu lepiej widać Użyłem takiego wynalazku To fragmenty mieniącej się, przezroczystej folii - nałożenie na różne kolory daje różne efekty. Na czarnym tle folia robi się niebieska/zielona, na jasnym blado różowa. Ale nie można za grubo tego nałożyć bo wyjdzie białe. Po nałożeniu lakieru i przeszlifowaniu nierówności delikatnie cieniuje granice czarną farbą (prawie suchym pędzlem). Zakupiłem to w empiku na stoisku z art do decoupage Naklejam jak materiał i folię alu - na klej polimerowy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 29 Czerwca 2018 Share Napisano 29 Czerwca 2018 Zestaw dla kolegi @zajac222 w poniedziałek wysyłka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 30 Czerwca 2018 Share Napisano 30 Czerwca 2018 Przydadzą się teraz , mam jeszcze tydzień urlopu być może wyskoczę gdzieś nad jezioro na testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 18 Lipca 2018 Share Napisano 18 Lipca 2018 Ostatnio miałem tydzień anginy, antybiotyk i przymusowy detoks od ryb. Ale nie odszedłem zbyt daleko od tematu, jak gardło chore to trzeba było poćwiczyć dłonie. Dokończyłem kilka nowych matek, które będę niedługo formował. 13 cm, projekt pod ogonek twisterowy bo generalnie zaskakuje mnie skuteczność takich hybryd, łowią więcej niż zwykłe jerki w większości warunków i łowisk. Swimmbait 16cm. Pierwszy mój swimm mnie zaskoczył kilkoma braniami, ale przy sprzęcie jaki obecnie posiadam w grę wchodzi tylko trolling, a generalnie bardzo mało trolluję. Ten będzie chodził z ręki spokojnie Taki mniejszy, dość mocno przewężony bocznie, 12cm, myślę, że będzie ważył mniej, może koło 55-60g. I mój faworyt 😈 angry pike :d też pod ogon twistera, ten już trochę większy kaliber, 15 cm. Jego totalnie testowy pierwowzór w drewnie kosił grubo, dopóki nie został na dnie Będzie co lać na jesień pozdro 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 28 Lipca 2018 Share Napisano 28 Lipca 2018 Nowe odlewy do torby, bo zaczyna mocno wiać w przegródkach na jerki. Jeszcze nie wszystkie wykończone w 100%, a trzeba się spieszyć bo ryby głodne na podwyższonej wodzie na strorzeczach Pozdro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 30 Lipca 2018 Share Napisano 30 Lipca 2018 I jeszcze 3 nowe. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 30 Lipca 2018 Share Napisano 30 Lipca 2018 Goliat , łoj zbroisz się na jesień i to ostro , szczupłe będą płakać 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 30 Lipca 2018 Share Napisano 30 Lipca 2018 Pod koniec sierpnia się wybieram na Żarnowiec 😎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 10 Sierpnia 2018 Share Napisano 10 Sierpnia 2018 Tym razem przynęty bez opisu:) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 16 Sierpnia 2018 Share Napisano 16 Sierpnia 2018 No to jedziemy z tematem. Pierwsze odlewy czyszczące formę. Teraz szybkie wyważanko i jazda z laniem, bo 24 lecę na Żarnowiec na big mammy 😋 angry pike ma z ogonem 28 cm, taki żarnowiecki rozmiar 😎 miejmy nadzieję że dadzą radę, chociaż łowisko mocno chimeryczne, to jednak chyba najlepsza woda w pl na wielkie pajki. Już się nie mogę doczekać. A teraz do roboty 😋 pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 21 Sierpnia 2018 Share Napisano 21 Sierpnia 2018 W piątek lecę na Żarnowiec poszukać dużych szczupaków, więc gnam z nowymi jerkami. Pomalowałem dziś chyba z 20 korpusów. Nowe przynęty hybrydy z ogonami twisterowymi. Z ogonem ma koło 28 cm, waga w wersji wolno tonącej około 95g. Angry pike Kolejny nowy jerk, maluszek 11cm, w wersji wolno tonącej około 58g. I ostatni nowy jerk, robiony głównie pod hybrydę z ogonem twisterowym, chociaż zrobiłem też wersję klasyczną jerka, bo ten profil chodził kapitalnie w drewnie. Jerk 13cm/80g, hybryda 22 cm/86g. Pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RSM Napisano 23 Sierpnia 2018 Share Napisano 23 Sierpnia 2018 Syn siedzi nad imadłem. Wrażenia pewnie nie zrobi, ale ja mam frajdę jak mocno się wkręcił w kilka dni 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 24 Sierpnia 2018 Share Napisano 24 Sierpnia 2018 Młodzi niech się uczą. Może coś im z tego zostanie i przyda się na przyszłość? W tym przypadku powstaje popper;) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 27 Sierpnia 2018 Share Napisano 27 Sierpnia 2018 Dokończyłem dzieło Radka. Jemu zabrakło czasu. 60 mm Swojego cudaka też skończyłem (45 mm). Czasami uda się coś fajnego wymęczyć z wody na te okoniożaby;) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 1 Października 2018 Share Napisano 1 Października 2018 Znalazło się więcej czasu na struganie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gu_miś Napisano 14 Października 2018 Share Napisano 14 Października 2018 Co można zrobić ze słomki do napojów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 16 Października 2018 Share Napisano 16 Października 2018 Paczka zbirów dla kolegi @zajac222 Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 21 Października 2018 Share Napisano 21 Października 2018 W tym sezonie próbowałem kilka razy łowić na slidery. Efekty były i nadszedł czas, by na własne potrzeby kilka sztuk zrobić. Będą to wersje do delikatniejszego łowienia. W zamyśle mam sięgać nimi w przyszłym sezonie po okonie. Wielkość chcę zamknąć w przedziale 6-7 cm. Waga nie przekroczy 10 g. Namawiam niezdecydowanych do sięgania po powierzchniowe woblery. Poppery, glidery itp., to przynęty dające wiele emocji podczas naszych wypraw. Widowiskowe brania zapadają w pamięć na długi czas. Zimową porą postaram się przygotować na przyszły sezon. Niby ciężko stracić je na zawadach, ale czasami odlatują bezpowrotnie. Przy okazji trochę robactwa. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 24 Października 2018 Share Napisano 24 Października 2018 Trochę nowych jerków na końcówkę sezonu To dla mnie największe zaskoczenie jeśli chodzi o kolor przynęty na szczupaka. Zestawienie żółty-niebieski dostał nazwę roboczą "Ukraina", pajki go uwielbiają w tym roku. No i pajk Pozdro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 16 Listopada 2018 Share Napisano 16 Listopada 2018 Zmiana czasu na depresyjny ukróciła mi popołudniowe wypady na szczupaki po pracy w tygodniu. Małe zasoby wolnego czasu wykorzystałem do zrobienia nowej przynęty. "Wymiarowy" okoń to podobno najlepszy żywiec na szczupaka, cóż sprawdzimy przynęta z zawiasami koło 20 cm. Jeszcze nie szlifowana na gotowo, myślę że jeszcze z 4 motogodziny i będę formował Pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 17 Listopada 2018 Share Napisano 17 Listopada 2018 Witajcie pany , Michale a jak się przedstawia wagowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 17 Listopada 2018 Share Napisano 17 Listopada 2018 Liczę, że będzie koło 100g miał wolnotonący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 20 Listopada 2018 Share Napisano 20 Listopada 2018 Przyszły sezon będzie ukierunkowany prawie w całości na powierzchniowe przynęty. Tylko pojawi się możliwość nimi łowić, to przystępuję do ataku:) Powoli gromadzę przynęty z którymi mam zamiar zmienić swój wędkarski świat. Wzbogacę go o widowiskowe akcje, których mam w pamięci sporo po obecnym sezonie. Z pomocą przyjdą z pewnością moje nowe woblery. Zrobiłem na własne potrzeby na wzór woblerów typu "Riser Bait". Długość 7 mm, waga między 5-6g. Praca uciekającej w panice ryby. Przy WTD musimy pracować wędką, tutaj wystarczy kręcić i czekać na...;) Poppery zagościły u mnie na stałe (50 mm). Pierwszy. Ciekawe, czy przypadnie mi i rybom do gustu;) ( 60 mm/ +/- 7g) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi