toomato Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 no widzisz, mowiłem... poprostu trzeba albo znać dobre miejsce, albo liczyc na lut szczescia Zgadza sie, trzeba znac miejsca. Bez tego ciezko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefek Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Czy na jez.Rożnowskim, są jakieś ograniczenia dla łowiących z łodzi?? Chodzi mi o terminy..bo że znaczek, i strefa ciszy od..to wiem, ale coś mi sie obiło o uszy , że spining z łódki jest dozwolony po 1 V...nie mogę nic na ten temat znaleźć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Echo Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Spinning , żywiec , trupek od 01.05. Nie pamiętam od kiedy to obowiązuje , ale w zeszłym roku też już tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefek Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Spinning , żywiec , trupek od 01.05. Nie pamiętam od kiedy to obowiązuje , ale w zeszłym roku też już tak było. dzieki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalny15 Napisano 16 Kwietnia 2011 Share Napisano 16 Kwietnia 2011 Witam. Czy któryś z kolegów może mi polecić jakieś pole namiotowe nad jeziorem, które będzie otwarte od 1 maja Najlepiej typowe dla wędkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 W Gródku jest pole namiotowe calkiem fajne na cyplu Bylem jeszcze na Tabaszowej, tez bardzo przyjemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalny15 Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 A masz może jakiś numer telefonu na to pole w Gródku?? W Tabaszowej to chyba chodzi Ci o pole Witkówka, ale oni w tym roku otwierają dopiero od 1 czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 Niestety nie mam, bylem tam ostatnio z 5lat temu ze znajomymi którzy tam od 20lat przyjezdzali Ale pare razy bylem w maju i bylo juz otwarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marat18pias Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 witam czy ktos z was juz lapal cos na roznowskim? grunt, spining? mam zamira sie w niedalekim czasie sie tam wybrac ale zapytac tez lubie jezeli ktos byl ostatnio na rybkach to prosze o info.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian.rudzki Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 po weekendzie majowym dam info niestety będę łowić tylko dzień ale może coś się uda wyciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marat18pias Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 hehe ja tez wlasnie jade na 1/2 maja na nocke zobacyzmy co z tego bedzie? a moze powiesz w jakiej okolicy najczesciej lapiesz i na co? wymienimy sie doswiadczeniem ja jestem mlody wiec mi sie to przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian.rudzki Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 łowie zawsze od strony Znamirowic jakiś wielkich okazów nie ma na biała rybe udało się złowić leszcza 54 cm a poza tym kilka okoni itp. Ale lepszy wypad nad wodę niż posiadówka w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marat18pias Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 ja lowie zawsze za grodkiem tzn za mostem w strone lipia jak sie jedzie na grunt w tamtym roku ze wzgeldu na te powodze bylem tylko dzien ale 30 ryb zlapalem w tym leszcza 65 cm a pozostale to takei po 50 cm mialy i kilka mniejszych no i ploteczki po 40 cm i wieksze nawet sie certa trafila tam jest fajnei bo jest głebia duza tam gdzie lowie widac wypozyczalnie rowerkow i sklep na gorce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian.rudzki Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 o to dość ładny wynik pomyśle może kiedyś wybiorę się w ten rejon tylko muszę dokładniej rozeznać się w którą to stronę się mam udać i gdzie zasiąść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marat18pias Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 po weekendzie majowym dam info niestety będę łowić tylko dzień ale może coś się uda wyciągnąć Hej i jak tam wyprawa na jeziorko? jak możesz to napisz jaki poziom wody jest, czy dużo syfu pływa itd co złapałąes i gdzie łapałeś , ja niestety nie pojechałem ze względu na pogode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian.rudzki Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 witam poławiałem jak mówiłem wcześniej od strony Znamirowic brań na żywca , blachę 0 u mnie i u innych wędkarzy w pobliżu na spławik zabawa z uklejami a grunt jedno branie nie zacięte więc jednym słowem kiepsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marat18pias Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 witam poławiałem jak mówiłem wcześniej od strony Znamirowic brań na żywca , blachę 0 u mnie i u innych wędkarzy w pobliżu na spławik zabawa z uklejami a grunt jedno branie nie zacięte więc jednym słowem kiepsko a pogoda jaka byla zimno czy cieplo ? wial wiatr mocno? ja nie pojechalem bo sie wystraszylem pogody ale widze ze za duzo nie stracilem kiedy nastepnym razem sie wybierasz? inni wedkarze tak samo marnie z rybami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian.rudzki Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 pogoda dość kiepska w niedziele którą łowiłem do 13 było nawet później mocny zimny wiatri deszcz więc ja odpuściłem później koło 18 wybrałem się z blachą to byli ci co rano dalej bez jakiś efektów ja niestety tez na tyle rzutów ani jednego podbicia. Co do następnego razu to pewno po 1 czerwca dopiero na sandacza bo poki co też mała kontuzja i 6 tygodni mam L4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marat18pias Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 czy ktoś z wędkarzy zna może jakieś fajne miejsca do łowienia co by nocleg był blisko? jakieś fajne tanie domki do wynajęcia co by można na 3 dni lub dłużej jechać i blisko by było nad jezioro żeby wędki zarzucić? jak znacie jakieś fajne miejsca to proszę piszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marat18pias Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 panowie jak tam sytuacja nad jeziorem byl ktos ostatnio? ma jakies nowe info? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fishfighter Napisano 29 Maja 2011 Share Napisano 29 Maja 2011 Witam , w lipcu planuje około tygodniowy pobyt nad Rożnowem tylko ze spiningiem. Mam kilka pytań , mianowicie do kogo należy ten zalew , jak wygląda sprawa z wykupieniem zezwoleń , i oczywiście jak w tym zbiorniku przedstawia się stan drapieżnika , nie szukam okazów , tylko chcę coś złowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian.rudzki Napisano 31 Maja 2011 Share Napisano 31 Maja 2011 Witam co do ryb na zbiorniku jest sporo okonia widziałem na własne oczy ładne sztuki sandacz i szczupak napewno też jest niestety nie gościł na kiju skoki boleni widoczne niejednokrotnie:) Rożnów należy do PZW Nowy Sącz listę miejsc gdzie i jakie można licencje kupić na stronie http://www.pzwns.info.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marat18pias Napisano 9 Czerwca 2011 Share Napisano 9 Czerwca 2011 panowie jak tam sytuacja na jeziorze rybki biorą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 9 Czerwca 2011 Share Napisano 9 Czerwca 2011 Niedawno wróciłem z 8dniowego wypadu ze znajomymi. Byłem w miejscowości Tabaszowa, nęciliśmy kukurydzą i kulkami z myślą o karpiu. Wchodziły piękne płocie, wszystkie powyżej 30cm,największe 42,43cm, trafiło się kilka leszczy 50+ oraz sporo mniejszych. Ostatniego dnia kolega wyjął pięknego sazana 12,5kg, który uratował honor karpi Na spinning łowiliśmy głównie okonie,pare takich w przedziale 30-36cm, ale ciężko było o ładną sztukę, albo my mieliśmy pecha raz szczupak obciął kopyto oraz spinka jednego ładnego sandacza. Ostatniego dnia wypłynęliśmy ze spławikami z okolice nęconego miejsca, był to 7metrowy blat. W 3godziny złowilismy 30płoci, które razem ważyły 16kg Także na pewno warto wybrac się na białą rybę, co do drapieżnika oprócz okoni sporo było widac bolenia i to grubych sztuk, ale jak wiadomo jeziorowy boleń to ryba arcytrudna do upolowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marat18pias Napisano 9 Czerwca 2011 Share Napisano 9 Czerwca 2011 a jaka woda jest czysta czy brodna? duzo syfu plywa? i ostatnie pytanie o poziom wody jaki jest? duzo wedkujacych? zamierzam sie wybrac na 3 dni i dlatego tak wypytuje a leszczyki i plotki na co najczesciej braly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi