Wafel1313 Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 cisza więc pewnie biorą i warto pojechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juras1000 Napisano 4 Października 2012 Share Napisano 4 Października 2012 Witam 28 do 30.09.2012 - siedem sandaczy w przedziale 44 do 55 cm na gumę lunatic 12 cm. Wszystko z łodzi. Brania między 19:30 a 20:30 oraz rano 5:30 do 6:30. Więc warto jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartosza26 Napisano 4 Października 2012 Share Napisano 4 Października 2012 Witam28 do 30.09.2012 - siedem sandaczy w przedziale 44 do 55 cm na gumę lunatic 12 cm. Wszystko z łodzi. Brania między 19:30 a 20:30 oraz rano 5:30 do 6:30. Więc warto jechać. Witam Juras a czy możesz zdradzić gdzie łowiłeś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juras1000 Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 miedzy patelnią a chemobudową ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartosza26 Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 miedzy patelnią a chemobudową ) witam ale pojechałeś z tym opisem nic nie kumam(bo do żabki niechodze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juras1000 Napisano 10 Października 2012 Share Napisano 10 Października 2012 No sorki Patelnia to (Znamirowice) dawny ośrodek Zakładów Mechanicznych Tarnów ; Chemobudowa to dawna nazwa kolejnego ośrodka nad zatoką. Płynąc z Gródka w kierunku zapory mijamy Małpią , następnie cypel Patelni i mamy zatokę w której łowię ! Przepraszam że dopiero dziś odpisuję ale byłem w delegacji i nie patrzyłem na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juras1000 Napisano 10 Października 2012 Share Napisano 10 Października 2012 A jak było ostatnio może ktoś napisze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian.rudzki Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 witam wie ktoś coś o wynikach bo planuje wyjazd od 21.10 nad różnów:) Dzieje się coś pozytywnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juras1000 Napisano 15 Października 2012 Share Napisano 15 Października 2012 W piątek między 18 a 21 na spining wielkie O. W sobotę od 6:30 do 10 jeden wydłubany sandaczyk (40 cm) na koguta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 15 Października 2012 Share Napisano 15 Października 2012 Znając Rożnów to na dobrego sandacza trzeba jeszcze z miesiąc poczekac, szczególnie że tak ciepło jeszcze jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartosza26 Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Witam. Czy ma ktoś świeże informacje znad wody? Majówka się zbliża więc trzeba wystartować na jeziorko na kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartosza26 Napisano 6 Maja 2013 Share Napisano 6 Maja 2013 No i po majówce rybki dopisały. 4 dni spiningu obdarzyły mnie 3 sandacze,4 bolki i kilka małych okonków a no i jeszcze jeden sandacz spięty przy brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juras1000 Napisano 14 Maja 2013 Share Napisano 14 Maja 2013 Witam Ładny wynik ! W jakim rejonie jeziorka bo dopiero się teraz wybieram. Bolka w poprzednich latach raczej nie było widać czyżby coś się zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik35 Napisano 14 Maja 2013 Share Napisano 14 Maja 2013 No i po majówce rybki dopisały.4 dni spiningu obdarzyły mnie 3 sandacze,4 bolki i kilka małych okonków a no i jeszcze jeden sandacz spięty przy brzegu. T szału nie było. Cztery dni łowienia i 4 bolenie + kilka małych okoni Sandacz ma przecież okres ochronny - mam nadzieję że wrócił do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartosza26 Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 sandacze zjadłem na surowo Do domu zabieram jedynie zdjęcia złowionych ryb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Zwykle jak słysze o bolkach ze stojcej wody to są to nestorzy gatunku;) A jak z gabarytami tych rożnowskich i coś (o ile to nie tajemnica) o okolicznosciach połowu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Takie do 60cm łowiłem na Rożnowie i raczej nie było to trudną sztuką. Większe tylko ganiały ukleje przy samej łodzi i czasami odprowadzały pzrynęte. A są na Rożnowie potężne sztuki, największe jakie widziałem mogły mieć nawet metr, co to by było takiego zapiąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Zwykle jak słysze o bolkach ze stojcej wody to są to nestorzy gatunku;) A jak z gabarytami tych rożnowskich i coś (o ile to nie tajemnica) o okolicznosciach połowu? Bluzer przed laty łowcą boleni na Rożnowie był Jarek Kurek. Z tego co pamiętam to łowił je z łodzi. Napisał nawet o tym artykuł w Wędkarzu Polskim. Może uda się Tobie gdzieś go znaleźć. Jak co to mam do niego nr telefonu. Wiesz gdzie i jak mnie znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juras1000 Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Witam. Przed laty zdarzyły mnie się ładne bolki na Rożnowie, ale ostatnimi czasy to raczej było dla mnie dno, więc ponowię pytanie w jakim rejonie jeziorka tak się działo ? Przeważnie łowię w okolicach Patelni - Chemobudowy i tam o bolkach ostatnio niesłyszano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Ja łowiłem głównie w Gródku, naokoło małpiej wyspy, na Lipiu oraz na Tabaszowej. Generalnie przy wielkiej ławicy uklei zawsze pojawiają się bolenie, czasami trzeba się troche napływać szczególnie jak ukleja jest rozproszona, wtedy podobnie zachowują się bolenie i trudno napotkać ich większe zgromadzenie. Z tego co wiem to pan Kurek nadal pływa na Rożnowie za bolkami, a jego artykuły o rożnowskich bolkach znam praktycznie na pamięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartosza26 Napisano 17 Maja 2013 Share Napisano 17 Maja 2013 witam 3 bolki to takie +50,jeden +30 złapane na małą czerwono krwistą obrotówkę mepsa.miejsce połowu to takie zejście na plażę zaraz za mostem w gródku tam jest disco Quantum czy jakoś tak.Wszystkie rybki oczywiście z brzegu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazy-ss Napisano 10 Czerwca 2013 Share Napisano 10 Czerwca 2013 witam, ma ktoś jakieś wieści znad Jeziora?? jak woda, czy jaest szansa powędkować w najbliższy weekend? Interesuje mnie zwłaszcz rejon pomiędzy Sienną, a Gródkiem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juras1000 Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 Witam Woda OK. Spodziewałem się dużego syfu na wodzie, ale było dobrze. Niestety rybki nie dopisały w sobote wieczorem 3 sandaczyki 40+ , w niedzielę rano szczupaczek też 40 i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalny15 Napisano 28 Lipca 2013 Share Napisano 28 Lipca 2013 Witam Wybieram się w sierpniu nad J. Rożnowskie. Można tam gdzieś wynająć tani domek nad samą wodą? Interesuje mnie cisza, spokój i dobre miejsce do wędkowania tak w dzień jak i w nocy. Będę wdzięczny za wszelkie namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mastaf Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 Witam , planuję sobie przeróżne wyjazdy na wiosnę, mam w planie kilka razy wpaść nad jezioro Rożnowskie bo mam nie daleko 40km , więc tak : nigdy tam nie łowiłem , jak jest z zarybieniem ? Biorą kiepsko ? czy zależy od dnia i innych sytuacji wpływających na brania. Jakich ryb jest najwięcej , na jakie się najbardziej nastawić , jakie metody preferujecie ? Lubię łowić na grunt i na spining , jeśli spining to z łódki ? bo jest łatwy dostęp do wypożyczalni, co do przynęt to pewnie prze różne będę testował ale możecie też napisać jakie wam na tym zbiorniku najbardziej się sprawdzają. No i jeszcze ważne pytanie , jeśli na grunt łowić to jakie miejsce polecacie żeby wygodnie sobie rozstawić krzesełko i inne graty , żeby miejsce było dobre i nie było tam ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi