Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
bronek, ten białoniebieski Siek z brokatem będzie wymiatał.

mam taką cichą nadzieję.

poszedłem śladem Wojtka i zakupiłem coś w niebieskim :wink:

ale tradycyjnie na ryby się nie nastawiam a jak pójdzie zobaczymy.

mam nadzieje ze narzędzie zbrodni leży w tym samym miejscu co - ostatnio :wink::mrgreen:

Napisano
ja najlepsze wyniki miałem na ciemniejsze barwy, jasny brzuszek ale boki w ciemnej zieleni

wezmę to pod uwagę przy następnych zakupach. :idea:

ostatnio sprawdzały sie niebieskie , zobaczymy jak bedzie tym razem :wink::mrgreen:

Napisano

Dzisiaj już tylko gazeta ochotki, i hakowa :mrgreen:

Ale oczywiście nie bylbym sobą gdybym czegoś nie zapomniał na jutrzejsze zawody :lol::oops: . Ale cieszę się, że sprzedawca z lokalnego wędkarskiego będzie na jutrzejszych zawodach, bo już zamówiłem dużą pinkę "z dostawą" :smile:

Napisano
Dzisiaj zakupilem na szczuplego tego kreciolka CORMORAN Rodeo GTi 11PTi na allegro i tak sie zastanawiam czy nie bede zalowal http://www.madridflyfishing.com/imagenes/CORMORAN/RODEO-GTI8PI.jpg

Hehh mam nadzieję, że Ciebie to pominie. Mam ten młynek równy rok, dwa razy był już w serwisie, a spręzyny w kabłonku pękają raz w miesiącu. Ponadto nie są to moje subiektywne doświadczenia i oceny, kumpel posiada rozmiar mniejszy i z tego co mi wiadomo w poniedziałek do serwisu.

Napisano
Dzisiaj zakupilem na szczuplego tego kreciolka CORMORAN Rodeo GTi 11PTi na allegro i tak sie zastanawiam czy nie bede zalowal http://www.madridflyfishing.com/imagenes/CORMORAN/RODEO-GTI8PI.jpg

Hehh mam nadzieję, że Ciebie to pominie. Mam ten młynek równy rok, dwa razy był już w serwisie, a spręzyny w kabłonku pękają raz w miesiącu. Ponadto nie są to moje subiektywne doświadczenia i oceny, kumpel posiada rozmiar mniejszy i z tego co mi wiadomo w poniedziałek do serwisu.

A ja mam taki kolowrotek (wiekszy model) i poki co odpukac nic z nim sie nie dzieje

Stosuje go do DSa i sprawuje sie calkiem calkiem (zreszta podobny zestaw ma Trini :twisted: )

Wiadomo tez ze za taka kase trudno dostac cos super hiper na dodatek ze sporo zalezy od tego z ktorych raczek w ktorej chinskiej lepiance kolowrotek wyszedl :wink::lol:

Chomik moze twoj bedzie dobry :wink::twisted:

Pozdr

Napisano
(zreszta podobny zestaw ma Trini :twisted: )

tyle, że w moim pękła sprężyna od przełożenia - działa ale nie tak jak powinien...

I na zlocie już w sierpniu terkotał :!: potem mu przeszło, ale sprawuje się dobrze mimo wszystko ;)

Wiadomo tez ze za taka kase trudno dostac cos super hiper

zgadza się

Napisano
tyle, że w moim pękła sprężyna od przełożenia

Nie chciałbym być niegrzeczny, ale pozwolisz ,że spytam z ciekawości - jaka sprężyna?

Napisano
jaka sprężyna?

malutka sprężynka - mniejsza niż długopisowa, dużo mniejsza...

Znajdowała się w środku - w mechanizmie, który jest na dole kołowrotka - nad takim szpindlem co się go przekłada w prawo i w lewo, to co to jest :lol: Na górze jest hamulec, więc to nie to.

Ja się nie znam, ale jak się przekłada, to przełożenie nie? :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Napisano
to nie jest sprężyna przełożenia tylko sprężynka od blokady obrotów wstecznych

ooooo no chyba tak!

Ale pomimo tego że padła, to obroty wsteczne są zablokowane - generalnie działa kołowrotek, tylko nie da się odblokować tych obrotów wstecznych - są tylko normalne.

No ale się przekładało nie? :mrgreen:

sprężyna "pomocnicza" zbijaka kabłąka

nie nie, z kabłąkiem jest wszystko ok, jak szarpnę korbką to się sam zamyka - faktycznie - jakby sie zbijał.

W każdym razie to działa.

A wiecie co? :twisted:

Mam kilka kołowrotków jaxona które działają juz od 5-10 lat - i oprócz wytarcia się lakierów - działają jak nówki :razz:

Napisano
to nie jest sprężyna przełożenia tylko sprężynka od blokady obrotów wstecznych :mrgreen: też mi się tak stało w jakimś starszym kołowrotku

Nawet nie upieram się że jest inaczej :roll: , ale byłem przekonany, że teraz do wszystkich kręciołków ładuje się już "łozysko" OWC (sprzęgło jednokierunkowe), ale z tego co piszesz, w rodeo jest chyba nadal.. normalna zapadka?,To by było niewiarygodne!.

Mam kilka kołowrotków jaxona które działają juz od 5-10 lat - i oprócz wytarcia się lakierów - działają jak nówki :razz:

To mnie akurat nie dziwi, pierwsze Jaxony, to nic innego jak klony DAM Quick, oraz Silstar, tylko z naklejką Jaxon.

Mój kolega ma właśnie takiego Jaxona ponad 10 lat (wygląda jak Dam Quick Camaro)

On na nic by się nigdy nie zamienił, kiedyś smarowałem ten jego kręcioł, w środku po wymyciu starego smaru przekładnia wyglądała jak nówka.

Ps.

Sorry mod's za lekkie OT :wink:

Napisano

Sprężyna to właściwie nieproblem, bo można go rozwiązać samemu wkładając sprężyne która na prawdę będzie długiej żywotności z tym, że: "właściciel sprzętu traci gwarancje kiedy zostaną stwierdzone próby własnych napraw". Poza tym gdyby w wypadku Rodeo tylko o samą sprężyne chodzilo... mój kołowrotek ma rok a chodzi jakby piąty sezon intensywnego łowienia miał za sobą.

Mam nadzieje, że to tylko ja i znajomi trafili na takie ferelne sztuki. Pozdrawiam i życzę satysfakcji z zakupu.

Napisano

"Secik" wobkow 2394a8feeba0b303m.jpg.Niestety tym razem "nerwy w rodzinie" poniewaz przesylke odebrala malzonka :???: .Obiecalem ze to ostatnie zakupy w tym miesiacu :wink: .

Pozdro-Radek.

Napisano
Chyba musiały być drogie skoro sie zdenerwowała

Skadze :wink: ,tylko ze 'laicy" zadaja zawsze to samo pytanie: "Po co ci tego az tyle ???" :smile:

Pozdro-Radek.

Napisano
.Obiecalem ze to ostatnie zakupy w tym miesiacu .

No zwłaszcza, że kwiecień już się kończy :lol:

A ja dzisiaj byłam na targu - konopie w tym roku drogo - aż 8 pln za kilogram :shock:

Ale zapasik zrobiony, i dorwałam coś fajnego, muszę wypróbować jak zdaje coś takiego egzamin, no generalnie to parę ładnych kilo różnych ziaren zakupiłam :mrgreen: