Jarosław Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 ja wczoraj zakupiłem 50 kg ziemi bełchatowskiej na zapas no i zanęty sensasa właśnie Ja zakupiłem ziemię od Górka, ochotka żyje w niej dwa tygodnie. Chciałbym w niej być pochowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 Ja zakupiłem ziemię od Górka Piękna sprawa ta ziemia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 Piękna sprawa ta ziemia No wreszcie ktoś z branży a nie czy mogę zjeść rybę czy ja zakopać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McOwer Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 Dziś padły moim łupem kręcioł shimano 3000 super gt-rb, kij castingowy trabucco 10-30g 210cm, plecionka techron fluo 0,16 oraz dziwna przynęta berkley-a o nazwie PowerBait BladeDancer - na oko musi być łowna - połączenie wahadłówki z gumą (ripperkiem) - po teście w basenie super praca w opadzie. Mam nadzieję, że sandałki docenią te wysiłki A, i jeszcze pocztexem doszedł zakupiony na allegro strażnik akumulatora - okazało się, że miernik przy silniku jest niezbyt dobrze wyskalowany i oszukuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 Małe zakupy, wobler boleniowy od romana gawlasa mam nadzieję że się sprawdzi na wiślanych bolkach a także żyłka P-line 0,25 także na bolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Billy Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 Do mnie dotarła w piątek paczuszka z wędką, plecionką, kotwiczkami i innymi drobiazgami typu świetliki. W najbliższym czasie wrzucę fotkę. Tomku, nie miałem jeszcze przyjemności polowania na bolenia. Czy żyłka 0.25 nie jest może zbyt gruba? W najbliższym czasie także zamierzam trochę się pobawić z tą przebiegłą rybką, a spece polecają rozmiarówke 0.18 - 0.22, stąd moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Billy, Boleniowanie dopiero zacząłem od połowy Maja tego roku tak więc boleniarz ze mnie żaden. Miałem na kołowrotku nawinieta żyłke Kongera 0.25 a że nie miałem możliwości szybko zakupić innej to łowiłem na nią i z dobrymi rezultatami, jakoś boleniom nie przeszkadzała grubość a przy tym ja nie martwiłem się o żyłkę podczas holu, uwierz mi że boleń z wielką siłą uderza w przynętę. Kolega z forum DAWID łowił na 0.22 i około 60 cm bolka udało się wyciągnąć ale jak mu uderzył taki już porządny boleń żyłka strzeliła, dlatego też zdecydowałem się na 0.25 ale oczywiście nie wykluczone jest że nie długo zaczne łowić cieńszymi żyłkami. Dla odmiany inny znajomy łowił żyłka 0.27 i tez bolki łapał Jest jeszcze jedna kwestia, zależy jakimi przynętami rzucasz? Ja nie bawię się w machanie przynętami kilka gram tylko rzucam woblerami od 15g do 20g tak więc przyneta leci na dalekie dystanse bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian166 Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 ja zrobilem dwa dni temu male zakupy: krzeselko z oparciem i torbą pod siedzeniem podbierak 4,5cm dwie podpórki splawik 2g zanete ploc zanete karp zanete lin zanete karas zanete leszcz kupuje zanety odzielnie na kazdą rybe bo tak wole wydalem na to okolo 100zlotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 podbierak 4,5cm akwariowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian166 Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 nie 450cm oto mi chodzilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petryk_05 Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Można wiedzieć gdzie kupiłeś taki długi podbierak? I ile dałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michas Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Można wiedzieć gdzie kupiłeś taki długi podbierak? I ile dałeś? w każdym lepiej wyposażonym wędkarskim można takie dostać. Myślę że koledze chodzi o samą 4.5 metrową sztycę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petryk_05 Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 No sztyca to niestety jest już drogi wydatek :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Petryk_05, wystarczy kupić taniego bata i można z niego zrobić sztycę bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Trochę zakupów: Najbardziej cieszę się że już przyszły woblerki od Pana Romana Gawlasa- maluch na klenia i dwie boleniówki (ciekawe jak się spiszą na Wiśle ). Poza tym kotwice i kółka łącznikowe do uzbrojenia tych i swoich woblerków i błystek. Maczeta okazyjnie w lokalnym "ogrodniku" bo poprzednia na działce uległa rozpirzeniu . A na deser- czego już nie ma na zdjęciu paka dżdżownic kalifornijskich do hodowli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 parę pierdółek Geoff Anderson Raptor parę smużaków Salmo Fatso Crank FT 10C TT Lukris Mini - 2 (srebro) Mepps aglia 00 miedź aglia 0 czarna aglia 1 srebro long 0 srebro black furry 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 Stło się, dziś mnie przyjeli do jedynego LO w mieście. A oto co mi rodzice kupili : 1984, S51 Comfort, jutro odbieram. Przemaluję tylko w warsztacie ojca na zieolny i bd ok. Pozatym kupiłem za swoje pare nowych zanęt do testowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzycho Wędkarz Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 No i stało się, rozpocząłem swoją przygodę z odległościówką. Miał być Mikado tryton Match, jest Jaxon Charisma, 4.20m, c.w. do 20g, 143zł, ponoć nowość na rok 2009, sprzedawca powiedział, że dużo już tych wędek sprzdali, sam na nią łowił i na początek jak najbardziej nadaje się. "N sucho" wydaje się, że to dobry wybór, ale wszystko okaże się po testach nad wodą. I akcesoria: -rurki silikonowe do spławików (3ł) -patencik Stonfo do mocowania spławików przelotowych na stałe (14zł) -żyłka trabucco 0.16 150m ,ponoć ładnie tonie (20zł) -spławiki 2+1g oraz 6+1g, ten drugi sprzedawca bardzo polecił, że czuły, łowił nim na zawodach, ma lotki, wymienne antenki, no cóż, zobaczymy nad wodą. (chyba 15zł razem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 1984, S51 Comfort, jutro odbieram.Przemaluję tylko w warsztacie ojca na zieolny i bd ok. Wypas maszyna zostaw w oryginalnym malowaniu bo to już unikat Kurcze ale bym sobie pojeździł na czymś takim, tak samo jak na nieśmiertelnej motorynce Dzisiaj kupiłem 2 uklejowe gębale na bolenia a w weekend mam nadzieję przetestować je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 Dzisiaj kupiłem 2 uklejowe gębale na bolenia a w weekend mam nadzieję przetestować je. masz może jakiś link z tymi gebalami? Ja miałem i nie jestem zadowolony wobler wykładał się na boki Czy może coś takiego? Wobler Gebala: http://www.allegro.pl/item671821398_wobler_gebala_boleniowy_killer_legenda.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 Tomek1988, dokładnie takie jak na linku Mówisz że dobrze pracują edit: dałem za nie 8,50 w sklepie. Czyli przez net nie opłaca się pomimo odbioru osobistego. Bilet drożej wyjdzie lub paliwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 zostaw w oryginalnym malowaniu Jako fan motoryzacjii socjalistycznej dam z siebie wszystko aby ta maszyna jaki i Syrenka i Warszawa w przyszłości były orginalne. Lecz niestety to nie jest orginalny lakier, a zielony + simosnowskie naklejki bd mi sie bardziej podobał niż aktualny. Jeszcze 12h i bd mój. PS. Mam problem. Dziś kupilem za grosze dobry i leciutki bat na uklejki - shogun barbarian pole. Byłem potrenować i pisaek wpadł do środka. W domu wpadłem na idiotyczny pomysł nałożenia szmatki na podpórkę i przeczyszczenia jego. Niewiem co mi do głowy strzeliło . Szmatka oczywiście została w połowie 1 części i nie mogę jej wyciągnąć. Co zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 haczyk i dobra linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 barbarian delikatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 1984, S51 Comfort, Wypas maszyna Potwierdzam. Kiedyś - marzenie zostaw w oryginalnym malowaniu bo to już unikat Tak jak wspominał warszawa_24, to nie jest oryginalne malowanie, ale motorek utrzymany rewelacyjnie. Za moich czasów "podnosiło się dupę" w takich maszynkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi