Skocz do zawartości
tokarex pontony

Sandacz 2007

maniek

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 484
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

PORAJ

1.06 ; godz. 4-00 do 7-10 => komplet w 15 minut a pierwszy padł w drugim rzucie o godz. 4-18 :mrgreen: - 52, 52 i 54 cm i 16 ryboli ok. 42-47 cm w tym jeden 14 cm :shock::mrgreen: 60% przynęt w przełyku ... ale se połowiłem ;)

2.06 ; godz. 19 do 21, deszcz i fala jak na morzu => 2 szt. 51 i 62 cm, 4 niemiarówki i dużo anemicznych brań, takich odganiających skubnieć

3.06 ; godz. 13 do 15, deszcz => 1 szt. 52 cm, 2 niemiarówki i 2 okonie ok. 25-30 cm

Tyle na chwile obecną. C.d.n. :cool:

Napisano
Tyle na chwile obecną. C.d.n.

Kto cie tam widział :wink::lol: Jak nie ma zdjęć to znaczy, że ściema :mrgreen:

Gratulacje :razz: Ja właśnie się zbieram, ale wyjątkowo mam zamiar przechytrzyć inne ryby jako priorytet- węgorze, które (jak przypuszczam) robią nas w bambuko w ostatnich dniach :mrgreen: A może i sandałek się przytrafi znowu :wink:

Napisano

Rozmawiałem z moim wujem wędkarzem. Mówił, że teraz dobra pora na sandacza, bo pilnuje młodych i żeby prowadzić przynęte przy dnie to sandał na wszystko prawie weźmnie. Powiedział, też żeby próbować tam gdzie są górki. Mam pytanko jak rozpoznać gdzie takie górki są ?

Pozdrawiam

Napisano

Cze!shogun_zag Mógł byś sie pochwalić gdzie łowiłeś ??W których miejscach?Pewnie od napię :roll: cia w stone masłońskich? :idea::cool:

Napisano
Jak nie ma zdjęć to znaczy, że ściema :mrgreen:

6fcd5a24c8a34f53m.jpg

Dla czego uważasz mnie za ściemniacza? Czy nie wystarczy Wam moje słowo? Teraz pewnie fotka nie będzie miała uwierzytelnienia i opłat skarbowych :???:

W których miejscach?Pewnie od napię :roll: cia w stone masłońskich? :idea::cool:

W Masłońskich w rejonie wyspy. Pod słupami było zbyt ciasno :cool: Za to wieczorem większość łódek była pod Masłońskimi :lol::lol::lol:

Napisano
Teraz pewnie fotka nie będzie miała uwierzytelnienia i opłat skarbowych
Eeej shogun_zag, takich fotek to faktycznie lepiej nie wklejać - ja Ci wierzę i pewnie tomek1 też, ale za fotografowanie pokotu to już nie jednego tutaj zrypaliśmy. Słowo na dziś :arrow: estetyka. :???:
Napisano

Rypanie za estetykę, to chyba Twoja specjalność ;)

No i jak Wam dogodzić? Brak fotki źle, jest, to też źle, ehhhhh z Wami wędkarzami :???::cool:

Niech któryś moderator powycina moje bazgroły jak wyżej, bo ... 15 minut już minęło i sam nie mogę ... dla świętego spokoju. Mówię całkiem poważnie. Uznajmy, że mnie tu nie było i nic tu nie pisałem :cool:

Napisano
Eeej shogun_zag, takich fotek to faktycznie lepiej nie wklejać - ja Ci wierzę i pewnie tomek1 też, ale za fotografowanie pokotu to już nie jednego tutaj zrypaliśmy. Słowo na dziś estetyka.

ojjj Tomaszek, czepiasz sie przeciez nie ma zadnego zlewu kaloryferu czy firanki :twisted: a leza pokotem bo co maja robic jak shogun_zag, zobaczyły :mrgreen: chyba na bacznosc stac nie beda :lol: a zadne pokrwawione nie sa ani w piasku utoczone wiec estetyka jest ok :!:

Napisano
Dla czego uważasz mnie za ściemniacza? Czy nie wystarczy Wam moje słowo?
Uznajmy, że mnie tu nie było i nic tu nie pisałem

Przeca to żartem było Piotrek :wink::wink::wink::mrgreen: Marzenie, takie łowy intensywne :razz::razz::wink:

wyjątkowo mam zamiar przechytrzyć inne ryby jako priorytet- węgorze

Nie udało się niestety, ale sandacz też ryba :wink::lol::lol::lol:

919b90b1d208b06dm.jpg

Napisano

Rybki pierwsza klasa :mrgreen: Co do tej fali to coś o tym wiem bo byłem i ciężko było sie do porządku ustawić a co dopiero łowić :cool:

Napisano

Shogun_zag, Gratuluję, piękne rybska.

Dla czego uważasz mnie za ściemniacza? Czy nie wystarczy Wam moje słowo? Teraz pewnie fotka nie będzie miała uwierzytelnienia i opłat skarbowych
Ty rzeczywiście się jakiś wrażliwy zrobiłeś :???:
Niech któryś moderator powycina moje bazgroły jak wyżej, bo ... 15 minut już minęło i sam nie mogę ... dla świętego spokoju. Mówię całkiem poważnie. Uznajmy, że mnie tu nie było i nic tu nie pisałem
Chyba Cię całkiem pogło, nic nie będziemy wycinać - Regulamin czytałeś? to już teraz do haczyk.pl należy :twisted::mrgreen:
Napisano
Ty rzeczywiście się jakiś wrażliwy zrobiłeś
Wrażliwy ,drażliwy ,no co

chcecie jak ma się taką prace wybuchową :mrgreen: Piotr nie zważaj na to co piszą tylko pisz co z sandaczami .

Czy nie wystarczy Wam moje słowo?
Wystarcza.
Napisano

Spoko, wędkarz nie może być nerwowy :mrgreen:

A Tomaszkowi obiecuję taką fotkę, że nawet Trini nic przy niej nie będzie miała do roboty :cool: Warunek => że będą sandacze. Jutro rano wyjeżdżam i o wynikach zamelduję w poniedziałek.

Nie jestem do końca pewien, czy mam jeszcze przynęty, czy przypadkiem podczas ostatnich łowów mi nie wyszły. Zawsze jest jednak wyjście awaryjne :cool::lol::lol::lol:

Napisano

No z takimi przynetami to nie wiem czy cos zlapiesz :mrgreen: Tak bez zanecania? :lol:

Tak apropo to piekne sandacze zlowiles.Gratuluje!!!

Moze niektorzy Ci zazdroszcza i sie czepiaja nie wiadomo czego :grin:

Napisano

U mnie na razie bryndza. Dwa wyjazdy sandaczowe, wynik: zero. Sandałka co prawda złowiłem, ale najmniejszego w życiu . Długość circa 10 cm. Powiesił się na troka, gdy zniechęcony brakiem współpracy sandaczy zacząłem niepokoić okonie. Nie sądziłem, że takie sandacze w ogóle występują w naturze :mrgreen:

Ale nic to, w piątek kolejne podejście.

Napisano

Wczorajszy wyjazd na zero :cry: Ale musiałem zmienić łowisko, bo na ulubionym dobre miejsca były zajęte :roll: Do północy bez najmniejszego piknięcia :cry:

Napisano

pierwsza wyprawa sandaczowa w tym sezonie zakonczona mizernie. po okolo 20 min lowienia zaczepil sie dosyc dosyc sandalek na meppsa nr 2 long, jednak po kilku minutach zawinol ogonem i odplynol :cry: szkoda! a tak poza tym to bryndza...

Napisano

tomek1, dlaczego "czas posuchy"? bylem dzisiaj rano ze spinem na jeziorku i wyhaczylem 1 pistoleta- sandalek moze z 35cm. ogolnie nie bylo juz nawet widac aby sandacz żerował.

Napisano
tomek1, dlaczego "czas posuchy"?

A widzisz tu tłum informacji o złowionych sandaczach? :lol: Z tego co pamietam z miarowych to Shogunowe komplety i moje dwa :roll:

Przypuszczam, że będzie kilka dni żerowania przy nowiu (a i to zależy od pogody) i może być fajrant na czerwiec z sandaczami :cry:

wyhaczylem 1 pistoleta- sandalek moze z 35cm.

Pistolety- sandacze, mają raczej nawyki okoniowe niz sandaczowe i nawet w samo południe w upał można je złowić. Większy sandacz już chodzi swoimi ścieżkami. :wink:

Napisano

Dwa dni non-stop na sandaczach i tylko jeden pistolet ,generalnie wszyscy narzekają ,uklejki od groma już pisałem gdzieś jak ukleja się trze to z sandaczami nici.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.