Skocz do zawartości
Dragon

Egzamin na kartę wędkarską...

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

panowie co wy żeby wyrobić kartę w starostwie potrzebne są 2 zdjęcia i jedno do legitymacji było i jest tak nadal i nie było żadnych zmian

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 122
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Witam Chciał bym sie dowiedziec czy mocno cisna na tym egzaminie poniewaz jutro mój syn idzie taki zdawac na tych testach co sa w internecie daje sobie rade ale niewiem czy pytaja tez ustnie i ile tych pytan jest Pozdrawiam

Napisano
Chciał bym sie dowiedziec czy mocno cisna na tym egzaminie
Problem w tym że nie cisną ,a powinni .
nie prowadzą juz kartotek nie te czasy
Jesteś w błędzie :wink:
Napisano
Jesteś w błędzie :wink:

nie wiem jak was przekonac ale ja dałem dwa zdjecia tomek1988 tez nie dawno wyrabial chyba 2 lata temu i tez dawal dwa.......

• 4 weeks later...
Napisano

jak poszedłem wyrobić sobie kartę to nie miałem pojęcia że jest jakis egzamin....dostałem wszystkie kwity i regulamin do poczytania w domu :wink: zresztą i tak trzeba go przeczytać żeby uniknąć ewentualnych problemów:wink: poza tym nie ma tam nic skomplikowanego żeby jakos strasznie zakuwać :grin:

Napisano
poza tym nie ma tam nic skomplikowanego żeby jakos strasznie zakuwać :grin:

Zależy dla kogo np. jak ktoś nie trawi takiego przedmiotu ze szkoły jak Historia to raczej ciężko wchodzą daty związane z okresem ochronnym, jak również pozostałe cyferki dot. wymiarów :???:

Napisano
bez przesady :wink:

Dlatego napisałam: "zależy dla kogo..." Mi osobiście Historia nigdy nie wchodziła :???::lol:

Co do samego RAPRu to wiadomo z biegiem czasu sam wlazł do głowy :wink:

poza tym można brac na ryby regulamin

Najlepsze wyjście, z którego zawsze korzystam :wink:

Napisano

Może lepiej netbooka z szybkim łączem żeby panowie strażnicy nie mieli wątpliwości co jest napisane na stronie PZW :mrgreen:

Przecież taki egzamin to żadna filozofia tym bardziej że robimy to dla siebie a nie z musu jak w szkole :twisted:

Napisano
Może lepiej netbooka z szybkim łączem żeby panowie strażnicy nie mieli wątpliwości co jest napisane na stronie PZW :mrgreen:

A wiesz, że czasem i Oni mają problemy z RAPRem.... :roll:

Napisano

Nie wiem, nie widziałem i nie spotkałem nad wodą :roll: policjanci, straż graniczna kontrolują ale strażników społecznych czy też państwowych to jeszcze nie spotkałem :roll:

• 9 months later...
Napisano

Witam!

Mam już te 14 lat i nie mogę wędkować z Tatą , a jedziemy w wakacje na Mazury i chciałbym tam poszaleć z wędką .

No aloe niestety muszę już zdać tą kartę .

Mam kilka pytań .

1) Co muszę umieć , żeby ją zdać ?

2) Czy mógłbym wędkować jeszcze w tym roku ?

3) Standardowe pytanie ... Czy to jest trudne ?

4) Ile trwa wyrobienie od chwili zdania ?

5) Jak to wygląda ?

6) Jakie jest podejście egzaminatorów ?

Pozdrawiam

Paweł .

Napisano
1) Co muszę umieć , żeby ją zdać ?

Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb

2) Czy mógłbym wędkować jeszcze w tym roku ?

Tak, z chwilą kiedy otrzymasz kartę możesz łowić.

3) Standardowe pytanie ... Czy to jest trudne ?

Nie. Wystarczy zapoznać się z wyżej wymienionym regulaminem.

4) Ile trwa wyrobienie od chwili zdania ?

Przysłowiową chwilę.

5) Jak to wygląda ?

Pytanie - odpowiedź. W większości przypadków.

6) Jakie jest podejście egzaminatorów ?

Zapewne ludzkie. Najlepiej będzie jak poprosisz ojca żeby poszedł z Tobą.

Nie stresuj się i nie przejmuj. Będzie dobrze :razz:

• 2 weeks later...
Napisano

Ja też za niedługo zdaje , trochę się łowiło na dziko ( wstyd się przyznać) :oops: no ale rzeka była i działka też to trza było korzystać a na swoje usprawiedliwienie powiem że zawsze rybki wypuszczałem i rzeki pilnowałem :wink: .... :lol: a że właśnie chcę więcej ''emocji'' to postanawiam wyrobić sobie kartę, lecz nie mogę znaleźć koła w swojej najbliższej okolicy...

Mieszkam w warszawie , gdy wchodziłem na PZW.pl było tam strasznie dużo tych kół :roll:

i nic nie mogłem rozszyfrować :shock: Druga sprawa to że nie mogę znaleźć składek na 2010 , moich rejonowych.

Pozdrawiam!!

Napisano

Ja miałem taką sytuację że przez wiele lat wędkowałem z ojcem i uczył mnie co i jak. W kole nie miałem żadnego egzaminu :wink: Powiedzieli tylko że jak czegoś nie wiem to żebym pytał ojca lub poczytał w internecie i koniec hehe :razz:

Napisano

Kolego WujekRada jeżeli mieszkasz w Warszawie ,to naprawdę nie rozumiem twoich obaw - zapraszam na ul.Twardą 42 .Jeśli chodzi o egzamin z wiedzy ogólnej ,nie znam człowieka ,który był w życiu choć raz na rybach i nie był wstanie tego testu zaliczyć :razz:

• 4 weeks later...
Napisano

Egzamin miałem zdawać prawie miesiąc temu, ale tak jakoś zwlekałem. Teraz wziąłem się ostro do nauki RAPR-u i w wirtualnym teście na stronie PZW uzyskałem 17 na 19 punktów. To chyba nieźle :?::wink:

Napisano

bdb, powiem Ci, że na takim egzaminie szczególna uwagę zwracaja a wymiary oraz okresy ochronne ryb i czy rozróżniasz ryby, watpie by kto kolwiek zapyałby Cie o srednice rozstawu ostrzy w kotwiczce itd. ostatecznie może zapytać co zrobisz widząc jakies zanieczyszcenie na wodzie lub co zrobisz gdy złowisz i zabierzesz do domu oznakowana rybke ;)

Gość krasnopiorek
Napisano

Troszku inne pytanie,kiedys,majac 10 lat wyrobilem sobie karte wedkarska,(o ile sie nie mysle to mam tylko legitymacje czlonkowowska,taka zielona kziazeczka)i ta karta przez 3 lata nie byla oplacana,czy teraz bede musial wyrobib nowa,i czy musze zdawaz teraz jakis egzamin??i mam jeszcze jeden klopot,zgubilem rubryke w ktura wpisuje sie zlowione ryby i lowiska,wiec jakie beda tego konsekfencje?????

Czyli ogólem zecz biorac musze teraz zdawac jakis egzamin???bo kiedy wyrabialem ta karte to zadnego egzaminu nie mialem,co mnie bardzo zdziwilo :???:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.