Gość Name Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 Witam , mam rodzine w okolicach Sieradza i wybieram sie na pare dni do nich moze dluzej , oczywiscie z wedkami i koszem sie nie rozstaje i zamierzam pojechac nad Warte powyzej tamy w Jeziorsku. Aczkolwiek nie łowiłem tam jeszcze i interesowały by mnie wszelkie swieże info z nad wody ( fotki mile widziane ) Slyszałem ze najlpsza miejscówka do mojej metody( tyczka- zestaw skrócony) to tzw plaza koło słupów ( jeden z wedkarzy mi cos tlumaczył ), jak tam dojechac ? Co do tej miejscówki : Czy woda juz plynie normalnie ( chodzi o normalny stan wody ) Jak z dnem w tym miejscu czy można liczyc na jakies dołki badz wybrzuszenia- faldy aby zatrzymac kule w tym miejscu ... Jaka obecnie rybka dominuje na tym odcinku ? Czy jest szansa na bonusy ? Jak z dnem w tym miejsc , piasek ze zwirem? muł ? moze calkiem twarde ? Czy wystepuje duzo roslinnosci utrudniajacej łowienie ? Czy ogołnie jest sens jechac o tej porze roku na to łowisko, jak to sie miało w latach poprzednich o tej porze roku .. Na co zwracac uwage. Ps: Przeczytałem post kol. Robcio jak jest z tym przepustem wody , czy czesto zamykaja calkowicie ? Czesto takie zmianki wprawadzaja ? Pozdrawiam i czekam na info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Name Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 Jak dojechac do tamy od strony Sieradza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektrochemik Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 Musisz się początkowo kierować na miejscowość Warta, dalej jak na Turek, tylko w Miłkowicach na zakręcie nie jedziemy prosto tylko odbijamy w prawo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Name Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 ] Witam , mam rodzine w okolicach Sieradza i wybieram sie na pare dni do nich moze dluzej , oczywiscie z wedkami i koszem sie nie rozstaje i zamierzam pojechac nad Warte powyzej tamy w Jeziorsku. Aczkolwiek nie łowiłem tam jeszcze i interesowały by mnie wszelkie swieże info z nad wody ( fotki mile widziane ) Slyszałem ze najlpsza miejscówka do mojej metody( tyczka- zestaw skrócony) to tzw plaza koło słupów ( jeden z wedkarzy mi cos tlumaczył ), jak tam dojechac ? Co do tej miejscówki : Czy woda juz plynie normalnie ( chodzi o normalny stan wody ) Jak z dnem w tym miejscu czy można liczyc na jakies dołki badz wybrzuszenia- faldy aby zatrzymac kule w tym miejscu ... Jaka obecnie rybka dominuje na tym odcinku ? Czy jest szansa na bonusy ? Jak z dnem w tym miejsc , piasek ze zwirem? muł ? moze calkiem twarde ? Czy wystepuje duzo roslinnosci utrudniajacej łowienie ? Czy ogołnie jest sens jechac o tej porze roku na to łowisko, jak to sie miało w latach poprzednich o tej porze roku .. Na co zwracac uwage. Ps: Przeczytałem post kol. Robcio jak jest z tym przepustem wody , czy czesto zamykaja calkowicie ? Czesto takie zmianki wprawadzaja ? Jeszcze jakby kto mi udzielił info na te pytanie to byłby szczęśliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 Więc tak, dno - piasek ze żwirem. Stan wody - normalny. Na dołki za bardzo nie ma co liczyć, dno jest równe na praktycznie całej szerokości. Ryba to jaź, kleń, leszcz, płoć, szczupak boleń, okoń. Jak trafisz na porę żerowania ryb to jest co połowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Name Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 Więc tak, dno - piasek ze żwirem.Stan wody - normalny. Na dołki za bardzo nie ma co liczyć, dno jest równe na praktycznie całej szerokości. Ryba to jaź, kleń, leszcz, płoć, szczupak boleń, okoń. Jak trafisz na porę żerowania ryb to jest co połowić. A jak bywa o tej porze roku z rybka na tym łowisku ? Jak dojechac do tzw plazy od tamy ? Co obecnie dzieje sie na łowisku, na jaka rybke warto sie nastawic ( jak z bonusami w postaci, jazi, leszczy , kleni i innych ryb ) Aczkolwiek przyjazd na to lowisko planuje za 2 tyg ale juz robie juz male rozpoznaniez obecnym stanem ... Co mozna rozumiec przez normalny stan wody ( jaka bedzie glebokosc przy głowkach ) oraz jaka na tzw plazy... Będe lowił na 11,5 -13 m od brzegu zalezy od glebokosci i ukształtowania dna i tutaj chciałbym znac glebokosc obecna lowiska na tych miejscówkach ... Gdzie warto byłoby sie rozlozyc o tej porze roku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 16 Lipca 2010 Share Napisano 16 Lipca 2010 Troszke Cie nie rozumiem - zadajesz takie pytania. Moze od razu do centrali rybnej pojedz .... Rzeka na tym odcinku (za tama) potrafi sie "zmienic" kilka razy w ciagu jednego dnia. Wszytko zalezy od kolesi ktorzy kreca zaporami. Prosisz o podanie glebokosci lowiska, ok ktos Ci poda powiedzmy 7m. Pojedziesz i bedzie 5 albo 8 i co zrobisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 18 Lipca 2010 Share Napisano 18 Lipca 2010 Rzeka na tym odcinku (za tama) potrafi sie "zmienic" kilka razy w ciagu jednego dnia. Wszytko zalezy od kolesi ktorzy kreca zaporami. Prosisz o podanie glebokosci lowiska, ok ktos Ci poda powiedzmy 7m. Pojedziesz i bedzie 5 albo 8 i co zrobisz ?Pojedzie do centrali rybnej najprędzej ha ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Był ktoś ostatnio za tamą? Jak efekty wędkarskie? Moje dwa ostatnie wypady w te okolice zakończone klapą, ale gdzies na rybki trzeba jechać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotik Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Hej wędkarze byłem nad wartą za tamą w ten weekend tak jak kolega wyżej napisał totalna klapa nic nie bierze nieraz trafi się jazgarz i od biedy mały leszczyk co nie ma wymiaru ale próbować trzeba pozdrowionka dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebrusek Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Był ktoś w ten weekend na tamie coś się dzieje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Figos Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Byłem w niedziele, dzieje sie dzieje. Kłusowali przed obwodem ochronnym , na szarpaka ,przyjechała policja ale kolesie ucielki. Z tego co widzxiałem naspławik edkarze mieli kiepskie efekty ,u mnie na spina tęz nie za bardzo przez 12 godzin złowiłem z 8 okonków 1 szczupaczkia 2 sandaczyki po około 10 cm ibolusia z 40cm. Kontrol była też wieczorem, no w koncu sie wzieli za tą wode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebrusek Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Ja słyszałem coś że leszcz nieźle bierze i jaź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrycja Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 Witam Panowie co tam sie dzieje za tama oraz w miejscowosci Warta, jak ze stanem wody , uciagiem oraz oczywiscie rybka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 Też jestem ciekawy, bo planuję jeszcze skoczyć przed końcem wakacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 Aha, łowił ktoś już w tym roku w okolicach Warty pod mostem w Warcie? Na co tam można liczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektrochemik Napisano 27 Sierpnia 2010 Share Napisano 27 Sierpnia 2010 Konanik ja łowiłem ... jakieś 3 tygodnie temu. Od rana troszke leszczyków, krąpi - te brały jak oszalałe ... Karpie połowili oraz troszke sumow - z tego co mi wiadomo. Hol jednego nawet widzialem. Teraz nie wiem co i jak ... Jade jutro, ale raczej na rezerwat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 27 Sierpnia 2010 Share Napisano 27 Sierpnia 2010 Noo, to może coś zaczyna skubać Jak dzisiaj po chyba miesięcznej przerwie wygospodarowałem trochę czasu, to pogoda taka, że szkoda gadać . Może jutro się uda. A jak jest pod mostem w Warcie? Masz jakieś info? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrycja Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 Panowie posiadacie jakies info co sie dzieje przed tama w Warcie oraz za tama za z.Jeziorsko ? Jak z woda , czy wróciła do normy ? Jak z uciagiem oraz oczywiscie rybka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 Byłem tydzień temu. Woda strasznie wysoka - bez woderów nie ma co się wybierać (kalosze nie wchodzą w grę), uciąg silny, na feeder nie idzie połowić, masa zaczepów. Widać na brzegu ogromne ilości oskubanych leszczy (1,5-2kg), więc ryba jest, ale przyciągnąć ją ciężko ze względu na uciąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidek Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 za czy przed tama tak skrobia te leszcze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 Przed, ale wkurza mnie to i nie popieram tego. C&R! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrycja Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 Witam , dzisiaj byłem nad Warta przed tama oraz za tama poniewaz stan wody w Warcie wykluczał calkowicie połow na spławik ( chyba jedyna metoda na ta chwile jest karpiowka z 200 g ciezarkiem badz spining ( dosc sporo wedkarzy) Woda ok 100 m od koryta rzeki , zalane łaki , bez woderow jak to dzisiaj mi powiedziano lepiej nie wychodzic z samochodu Co do Warty za tama, pojedyncze kleniki i Jaziki , troszke malej plotki i krapia , bez szalu , lowilem na splawik ( przeplywanka z przytrzymaniem ) Zestawy mialem 60 i 70 g ( spławiki ) i troszke brakowało... Jak na taki stan wody było sporo wedkarzy ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 Witam, był ktoś ostatnio za tamą? Jak poziom wody, czy ryba współpracuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 6 Października 2010 Share Napisano 6 Października 2010 Byliśmy wczoraj z Edmundem za tamą, efektem wyprawy jest parę płotek i leszczy, lin 40 cm (złowiony w nurcie) i niewymiarowy szczupaczek na białego. Poziom wody w normie, po południu nie było już wolnych miejscówek, a wędkarze, którzy przyjechali na noc i dowiedzieli się, że wieczorem zwolnimy miejscówkę "zarezerwowali ją" i cierpliwie czekali do wieczora za naszymi plecami aż skończymy wędkować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi