Skocz do zawartości
Dragon

warta - okolice jeziorska

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous
Napisano

Mam pytanie co do warty ponizej jeziorska.Chcialbym sie tam wybrac na ryby ale nigdy tam nie bylem i prosze o porady dotyczace tego lowiska glowne gatunki ryb metody polowu itd.Czy sa tam sandacze albo szczupaki??Z gory dziekuje za odpowiedz(jesli ktos odpowie)

• 1 year later...
przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 647
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

niedługo wybieram się z kolega na warte . Nigdy tam nie łowiłem nie wiem na co jak i na jakie ryby się wybrać. Są tam jekieś ładne drapieżniki ?? nie wiem nic o tej rzece na odcinku nad jeziorskiem pomóżcie i podzielcie się informacjami

pozdrawiam

• 5 months later...
  • 2 months later...
Napisano

JA wybieram sie jutro za tame na zalewie Jeziorsko.

Kupiłem pinki i białe a wędki w przedpokoju już sie nie moga

doczekać wody.

Edmund do zobaczenia nad wodą .

ale wiosne mamy tej zimy

Napisano

Tłok jak deptaku cieżko do wody sie dostać, ludzi jak na odpuscie,

poszlismy zrobić otwarcie sezonu w pubie, jeszcze mnie glówka na......a.

Edmund

Napisano

Zrezygnowalismy około południa,na spławik czy federa lowili kolesie ale drobnice ,jak zmienili na wieksze haczyki i założyli białe.po kilka na haczyk to sie skonczyło i nic nie pociągało o spiningowaniu nie było mowy Tadek nawet założył wodlery i jak sie zbliżył do wody to gosciu go spytal czy ma zamiar sie kąpać.

Jade 11lutego i tylko na ryby nie te z pubu.Dlatego że to poniedziałek i mam nadzieje

że nie będzie tak tłoczno.

Do zobaczenia nad woda Edmund

Napisano

przeraszam zed ale sprawy wyszej wagi mam całe dwa tygodnie wnusie w domu ,

a we czwartek ide do szpitala na przegląd techniczny na dwa tygodnie,

Do zobaczenia nad wodą .

Edmund

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Napisano

byłem wczoraj nie ma wody kij przy kiju wynik to dwa jazie 40 i 45 cm na spinn ale dopiero nizej tam gdzie ciszej ze 300 metrow za wysepka

Napisano
wybieram się we czwartek 3kwietnia na warte

koniecznie napisz co i jak po wyprawie :grin::wink:

wynik to dwa jazie 40 i 45 cm

nic tylko pogratulować,płocie tez ładnie już skubią :mrgreen:

Był może już ktoś z was na wieczornych łowach albo nocnych :?:

Napisano

U mnie nocki to dopiero od Maja się zaczną.1.2.3.4 Maj Jeziorsko w pogoni za Karpiszonem.Tylko jeszcze jakiś "lokal" dla rodzinki muszę tam znaleźć.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Napisano

Witam. Od baardzo dlugiego czasu lowie w Warcie przed zbiornikiem Jeziorsko...Sieradz i okolice... I jeszcze nawet do niedawna bylo poprostu po co pojsc pobawic sie itd. Ale od jakis 6-7 lat Warta stala sie tak jakby coraz bardziej martwa. I tak sie zastanawiam co jest tego przyczyna?...Tata mi opowiadal co "bylo" na Warcie( w sensie jaka ryba ) i bylo prawie kazda ryba...grube plocie, leszcze, klenie, jazie, brzany, swinki, sandacze, szczupaki, sumy, wegorze, i moze jeszcze pare gatunkow. A teraz...pustka...czasami trafi sie jakis sredni "zebaty" 1kg to juz duuuuzy...o brzanie, wiekszym kleniu czy jaziu to juz prawie mowy nie ma...a gdzie te leszcze po 2-3 kg jeden...a o sandaczu to juz wogole nie wspomne...i ciekawi mnie kto za tym stoi?...A poza tym dlaczego przed zbiornikiem Jeziorsko jest praktycznie caly czas poziom wody NISKI? a poza zbiornikiem poziom SREDNI??? Ponoc Sieradz wygral przetarg o Jeziorsko i nadal jest to samo!...Malo tego juz od wedkarzy slyszy sie ze przed zapora jest postawiona siec w poprzek rzeki??? i to moze byc powod dla ktorego na rzece nie ma leszcze gdyz leszcz jest w okresie tarla jest ryba wedrowna... nie wiem czy to prawda ale powoli zaczynam w to coraz bardziej wierzyc ;/..wiele osob mowi ze stoi za tym ZG i RZGW Poznan..do tego jest mnostwo bobrow i malo tego prawdopodobnie jest tez wydra ktorej nie bylo...Czy ktos moglby cos na ten temat powiedziec? z gory dziekuje:)...

Napisano
Ale od jakis 6-7 lat Warta stala sie tak jakby coraz bardziej martwa.

osobiście wydaje mi się że każde z wód PZW z roku na rok stają się jak to dosadnie określiłeś wodami coraz bardziej martwymi :cry:

Napisano

Daj spokój;/ ja czasem też sie wybiore na warte ( tak jak dzisiaj przedchwila wróciłem) i jak zawsze o kiju ;/ Łowie na odcinku C20 "od kanalu oczyszczalni ścieków w Poraju do mostu w m. Słowik" i jest masakra;/ wody mało ryby też nie ma w ogóle do tego kolesie ze spławikami chodzą i pieczarkarnia kilka lat temu rzeke zatruła wiekszość ryby zdechła teraz same pstrągi są do tego jeszcze takie małe po 20 cm.