Gość Anonymous Napisano 20 Czerwca 2005 Share Napisano 20 Czerwca 2005 Mam pytanie co do warty ponizej jeziorska.Chcialbym sie tam wybrac na ryby ale nigdy tam nie bylem i prosze o porady dotyczace tego lowiska glowne gatunki ryb metody polowu itd.Czy sa tam sandacze albo szczupaki??Z gory dziekuje za odpowiedz(jesli ktos odpowie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek640 Napisano 2 Czerwca 2007 Share Napisano 2 Czerwca 2007 niedługo wybieram się z kolega na warte . Nigdy tam nie łowiłem nie wiem na co jak i na jakie ryby się wybrać. Są tam jekieś ładne drapieżniki ?? nie wiem nic o tej rzece na odcinku nad jeziorskiem pomóżcie i podzielcie się informacjami pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikolaj-surma Napisano 27 Listopada 2007 Share Napisano 27 Listopada 2007 Z przykrością muszę ci powiedzieć, że duży szczupak jest "wytrzepany". Powodem tego jest zbiornik retencyjny. Możesz liczyć na szczupaka ale niezbyt dużego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zed Napisano 27 Listopada 2007 Share Napisano 27 Listopada 2007 a jak jest na warcie za tamą moze ryba zeszła ze zbiornika podobno mase wody ubyło ze zbiornika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zed Napisano 27 Listopada 2007 Share Napisano 27 Listopada 2007 a pytam bo sie wybieram w niedziele macie wiesci czy sie cos dzieje oczywiscie warta za tama w jeziorsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 31 Stycznia 2008 Share Napisano 31 Stycznia 2008 JA wybieram sie jutro za tame na zalewie Jeziorsko. Kupiłem pinki i białe a wędki w przedpokoju już sie nie moga doczekać wody. Edmund do zobaczenia nad wodą . ale wiosne mamy tej zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zed Napisano 31 Stycznia 2008 Share Napisano 31 Stycznia 2008 zdaj relacie co tam w trawie piszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 Tłok jak deptaku cieżko do wody sie dostać, ludzi jak na odpuscie, poszlismy zrobić otwarcie sezonu w pubie, jeszcze mnie glówka na......a. Edmund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zed Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 a łapali coś czy tylko siedzieli a jak spinningiści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 5 Lutego 2008 Share Napisano 5 Lutego 2008 Zrezygnowalismy około południa,na spławik czy federa lowili kolesie ale drobnice ,jak zmienili na wieksze haczyki i założyli białe.po kilka na haczyk to sie skonczyło i nic nie pociągało o spiningowaniu nie było mowy Tadek nawet założył wodlery i jak sie zbliżył do wody to gosciu go spytal czy ma zamiar sie kąpać. Jade 11lutego i tylko na ryby nie te z pubu.Dlatego że to poniedziałek i mam nadzieje że nie będzie tak tłoczno. Do zobaczenia nad woda Edmund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zed Napisano 5 Lutego 2008 Share Napisano 5 Lutego 2008 dzieki za relacje czekam na następną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 przeraszam zed ale sprawy wyszej wagi mam całe dwa tygodnie wnusie w domu , a we czwartek ide do szpitala na przegląd techniczny na dwa tygodnie, Do zobaczenia nad wodą . Edmund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zed Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 dieki zycze powodzenia na przeglądzie i szybkiego powrotu nad wode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zed Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 byłem wczoraj ludu od groma nie było gdzie kija wetknąć ale i wyniki jakieś były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 witam wybieram się we czwartek 3kwietnia na warte za tamę. zdam relacjie w piątek. Edmund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zed Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 byłem wczoraj nie ma wody kij przy kiju wynik to dwa jazie 40 i 45 cm na spinn ale dopiero nizej tam gdzie ciszej ze 300 metrow za wysepka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stocha Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 wybieram się we czwartek 3kwietnia na warte koniecznie napisz co i jak po wyprawie wynik to dwa jazie 40 i 45 cm nic tylko pogratulować,płocie tez ładnie już skubią Był może już ktoś z was na wieczornych łowach albo nocnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 Znalezienie dobrej miejscówki za tamą na Jeziorsku graniczy z cudem. Nie pojadę już tam wędkować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba02121 Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 U mnie nocki to dopiero od Maja się zaczną.1.2.3.4 Maj Jeziorsko w pogoni za Karpiszonem.Tylko jeszcze jakiś "lokal" dla rodzinki muszę tam znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zed Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 idzie połapać tylko trzeba mieć spodniobuty zeby dojsc do koryta i na przeplywanke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Przepraszam nie byłem na rybskach i kiedy sie wybiore nie wiem. Do zobaczenia nad wodą Edmund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
risek2206 Napisano 13 Maja 2008 Share Napisano 13 Maja 2008 Witam. Od baardzo dlugiego czasu lowie w Warcie przed zbiornikiem Jeziorsko...Sieradz i okolice... I jeszcze nawet do niedawna bylo poprostu po co pojsc pobawic sie itd. Ale od jakis 6-7 lat Warta stala sie tak jakby coraz bardziej martwa. I tak sie zastanawiam co jest tego przyczyna?...Tata mi opowiadal co "bylo" na Warcie( w sensie jaka ryba ) i bylo prawie kazda ryba...grube plocie, leszcze, klenie, jazie, brzany, swinki, sandacze, szczupaki, sumy, wegorze, i moze jeszcze pare gatunkow. A teraz...pustka...czasami trafi sie jakis sredni "zebaty" 1kg to juz duuuuzy...o brzanie, wiekszym kleniu czy jaziu to juz prawie mowy nie ma...a gdzie te leszcze po 2-3 kg jeden...a o sandaczu to juz wogole nie wspomne...i ciekawi mnie kto za tym stoi?...A poza tym dlaczego przed zbiornikiem Jeziorsko jest praktycznie caly czas poziom wody NISKI? a poza zbiornikiem poziom SREDNI??? Ponoc Sieradz wygral przetarg o Jeziorsko i nadal jest to samo!...Malo tego juz od wedkarzy slyszy sie ze przed zapora jest postawiona siec w poprzek rzeki??? i to moze byc powod dla ktorego na rzece nie ma leszcze gdyz leszcz jest w okresie tarla jest ryba wedrowna... nie wiem czy to prawda ale powoli zaczynam w to coraz bardziej wierzyc ;/..wiele osob mowi ze stoi za tym ZG i RZGW Poznan..do tego jest mnostwo bobrow i malo tego prawdopodobnie jest tez wydra ktorej nie bylo...Czy ktos moglby cos na ten temat powiedziec? z gory dziekuje:)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lutek Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 Ale od jakis 6-7 lat Warta stala sie tak jakby coraz bardziej martwa. osobiście wydaje mi się że każde z wód PZW z roku na rok stają się jak to dosadnie określiłeś wodami coraz bardziej martwymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaffre Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 Daj spokój;/ ja czasem też sie wybiore na warte ( tak jak dzisiaj przedchwila wróciłem) i jak zawsze o kiju ;/ Łowie na odcinku C20 "od kanalu oczyszczalni ścieków w Poraju do mostu w m. Słowik" i jest masakra;/ wody mało ryby też nie ma w ogóle do tego kolesie ze spławikami chodzą i pieczarkarnia kilka lat temu rzeke zatruła wiekszość ryby zdechła teraz same pstrągi są do tego jeszcze takie małe po 20 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/93faed372f884814.html W poniedziałek o4rano nad wartą ,nie było rewelacji ale kilka płocio leszczy złowiłem. Jak widać woda czysciutka ale ludzie tam nocują i trudno o miejsce . Do zobaczenia nad wodą Edmund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi