Tom-Wee Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 Edmund przy takim klusownictwie na Warcie tyle ryb złowic to szacun. Po za tym okoń to oscisty taki jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 To przykre, ale kłusownictwo poniżej tamy kwitnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom-Wee Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Poniżej tamy to jest mafia.Tam sa układy z policją i sklepami.Tam ryba w wodzie jest juz sprzedana.Płacimy składki a ktos za naszymi plecami tłucze ryby na TONY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo347 Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 kasę płacimy, w skali roku są to ogromne sumy.Należę do pzw sieradz zarybień nie widać pytam wiec gdzie te pieniądze Wędkuje ponad 10 lat przez ten czas byłem kontrolowany 1 raz na warcie i to przez straż społeczna. To jak te pieprzone kłusole mają się nie czuć bezpiecznie. Od 2 lat wędkuję w opolskim tam kontrole są bardzo częste i zawszę parę rybek się złowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fisch Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Orientuje się ktoś może jak wygląda obecnie sytuacja na Warcie pod tamą tzn. czy są ryby i czy współpracują ? Słyszałem niestety, że w styczniu na "konińskim" brzegu napadli wędkarzy i tych co nie chcieli oddać ryb pobili i wrzucali do wody Tak więc na razie czekam na znajomego, aż wykupi kartę bo samemu to lepiej tam nie jeździć. Ode mnie to jakieś 25km na tamę, a na chwilę obecną to chyba jedyne sensowne łowisko w okolicy > do Neru mam blisko, ale koło Poddębic jest to łowisko chyba raczej niewarte uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Sytuacja za tamą wygląda tak jak zawsze- pełno ludzi, zero wolnych stanowisk (wędkarze nocują tam nawet zimą, żeby w ciągu dnia mieć dobrą miejscówkę i złowić kilka leszczyków). Dawno już odpuściłem sobie to łowisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Ja byłem wczoraj ludzi jest dużo ,jak sie ktoś boi lodu to jest to jakieś wyjście, ja jestem zadowolony że tam byłem , Poniżej tamy to jest mafia.Tam sa układy z policją i sklepami.Tam ryba w wodzie jest juz sprzedana.Płacimy składki a ktos za naszymi plecami tłucze ryby na TONY nie zgadzam sie z tym , latem widziałem takie rzeczy ale są to sprawy do zalatwienia , podchodze do kłusoli z telefonem w ręku a oni już sie ewakułują. Do zobaczenia nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fisch Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Dobre zdjęcia wstawiłeś Edmund w Jak dziś było na rybach > http://foto.onet.pl/52p1p,lzsokie980q9,u.html Na foto 2,3,5 widać kolesia, który chwali się chyba brzaną (okres ochronny 01.01-30.06) i nie wygląda na to żeby miała trafić do wody. Nie napisałeś tylko co złapałeś ? a na fotach też tego nie widać. Fajnie wyglądają ci wędkarze stojący na środku rzeki, w miejscu gdzie była kiedyś wyspa > płytko musi być skoro tam doszli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Figos Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Może nie w temacie ale z tego samego linku co powyżej. http://foto.onet.pl/52p1p,0osk84ebccgc,gyiy4,u.html#gyiy4 Z którego mam już odpowiec dlaczego nie moge złowić dużego okonia? bo za młodu ginie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Wyjazd potraktowałem jako sesje zdjeciową ,jedną wędke wystawiłem na brzegu i sobie spacerowałem z aparatem , brzany poszły do wody ,jazie i leszcze kolesia w wodlerach do siaty .Na przepływanke po drugiej stronie rzeki kolesie wyciągali ale zoom x10 i zdjecia nie wychodziły sie włączał flesz ,było pochmurno padał snieg . Okonie to smutny przypadek byłem nad jeziorem było za ciepło i w siatce wszystkie padły ,łowione były na głebokości powyżej 4m ,na paproszka . Do zobaczenia nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Figos Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Okonie to smutny przypadek byłem nad jeziorem było za ciepło i w siatce wszystkie padły ,łowione były na głebokości powyżej 4m ,na paproszka . Ryby łowione na spinning zwyczajowo zabija się od razu albo wypuszcza na wolność, podobnie jak przy łowieniu na sztuczną muchę, oraz "smutne przypadki" nie zwalniają od zachowania przyzwoitości i umiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Bije sie w pierś moja wina moja wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabat69 Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Witam wszystkich.Z tego co tu przeczytałem to jest jasne że na Wartę koło tamy nie warto jechać...(brak miejscówek).W niedzielę 1-go marca wybieram się na rybki.Czy moglibyście mi polecić jakieś miejsce gdzie można swobodnie połowić (bez widoku trzodziarzy)? : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Figos Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Za Jeziorskiem jest słup z napisem" koniec obwodu wędkarskiego koła łódź polesie nr:4" ( nie pamietam dokladnie) To znaczy że już nie moge dalej iśc łowić, czy po prostu do ksiązeczki mam wpisać coś innego.Jesli tak to co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabat69 Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 Witam wszystkich. Może słyszeliście coś na temat ataku bandytów na wędkarzy ? Słyszałem że miało to miejsce na Warcie przy tamie. Można tam pojechać samemu żeby połowić , czy może bezpieczniej jest wybrać się tam całą ferajną? Jeśli wiecie coś o tych atakach ,napiszcie. W sumie chodzi o nasze bezpieczeństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazNICK Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 Witam! Niestety muszę potwierdzić fakt ataków na wędkarzy w tamtych okolicach.Nie od dziś wiadomo że ryby tam sa i biorą stąd wędkarzy mnóstwo.....niestety "niby wędkarzy".Znalezienie tam miejsca graniczy z cudem , a ludzie łowiący tam to jedna wielka klika , wszyscy się znają i niestety zdarzają się przypadki ataków na "przyjezdnych".Kłusują na oczach wszystkich , łowią ryby na "szarpaka" a w zeszłą niedzielę również na "podbierak".Jedna z prób zwrócenia uwagi znalazła finał w sądzie gdyż doszło do bójki.Jeśli jechac tam to tylko zdrową ekipą.Niestety kontroli PSR lub Policji tam nie ujrzysz a szkoda można by z nimi zrobic porządek. Pozdrawiam strazNICK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Figos Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 strazNICK, zgodze się z Tobą jest tam dużo osób po szarpaku. Zwrócisz jedemu uwae to większość naskakuje na ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazNICK Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 Niestety , w sumie mam ochotę zebrać ekipę i nakopać tym patałachom...pisze sie ktoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Figos Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 a jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabat69 Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 He he he . strazNIK to piękne co piszesz , ale zastanówmy się czy jest sens.Dzisiaj im nakopiesz ,ale jutro znów przyjdą. Zauważ ,że spłoszona mucha nie odleci za daleko od gówna. Tu trzeba dzwonić na PSR lub Policję. W każdym przypadku trzeba być upierdliwym...tzn. dzwonić aż do skutku. Można dopuścić się podstępu ,że po brzegu łażą kłusole i straszą pistoletem...Jak odbiorą zgłoszenie to muszą przyjechać , bo potem składają raporty i się z nich rozliczają. My musimy być solą w oku Policji , a ona solą w oku śmierdzących kłusoli i bandytów. W końcu płacisz podatki żeby gliniarz miał co żreć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 A ja muszę przyznać, że w tym roku byłem dwa razy za tamą na Jeziorsku i dwukrotnie byłem kontrolowany przez PSR. Nawet jakieś mandaty wypisywali za przekroczone limity dobowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Figos Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 O prosze, dla mnie to nowość. P.S. To wie ktoś czy można łowić za słupem obwodu koła wędkarskiego łódź polesie nr:4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 Na podstawie łódzkiej składki okręgowej możesz wędkować na całej długości Warty poniżej tamy, czyli na terenie PZW sieradzkiego konińskiego poznańskiego i nadnoteckiego. Oczywiście nie możesz wędkować w odległości mniejszej niż 200 metrów od tamy na Jeziorsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Figos Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 Na podstawie łódzkiej składki okręgowej możesz wędkować na całej długości Warty poniżej tamy, czyli na terenie PZW sieradzkiego konińskiego poznańskiego i nadnoteckiego. Oczywiście nie możesz wędkować w odległości mniejszej niż 200 metrów od tamy na Jeziorsku. Więc ten słup jaka pełni role?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1 Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 Po co jechać na tamę i użerać się z kłusolami jak można spokojnie łowić na Jeziorsku w okolicach Tomisławic, Miłkowic, Zasp. Zależy też na co się kto nastawia. Okonia nie brakuje w tych miejscowościach, karpi i amurów po 10-15 kg również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi