Deuuu Napisano 22 Maja 2009 Share Napisano 22 Maja 2009 Ja żyję w nadziei że coś się ruszy, w niedzielę zaatakuję na regale w Żydowcach. Po tym co ostatnio zastałem na kanale w Kluczu aż się nóż w kieszeni otwiera i odechciewa się łowić. Ledwo co zakaz połowu się zakończył a rybacy już ustawili siaty w poprzek kanału, i jak tu ma być ryba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 Deuuu nie nazywaj ich rybakami, tylko LEGALNYMI KŁUSOWNIKAMI , to jest nieporozumienie co te pokemony robią, czy ktoś w PZW wogóle ma nad nimi przewage??? Bo jeśli nie to na ryby będziemy na stawy jeździć, bo na wody PZW nie bedzie po co. Kocur co na Cegielince w trawie piszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 Weekend niestety wolny od wypadu na Cegielinke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 Na Regalicy obecnie jedynym pozytywnym wydarzeniem sa czeste kontrole strazy rybackiej i policji. W ciagu 5 dni bylem kontrolowany 2razy, a ze lowie tu blisko 10lat i przez ten okres nie widzialem ani jednej kontroli, jest to fakt warty odnotowania. Straznik bardzo prosil abym przekazal swoim kolegom o kiju, aby wszyscy dokladnie wypelniali rejestr polowow. Jak wiadomo Regalica byla ostatnimi czasy dosc intensywnie zarybiana, wlasciciel chce miec chociaz lekkie obeznanie o stanie ryb. Generalnie mam wrazenie, ze cos sie zmienilo na naszej rzece. Jak juz kiedys pisalem po zamknieciu glownych trucicieli - stan czystosci wody znacznie sie poprawil. Z rybami tez jest lepiej. Bylem juz swiadkiem polowu troci i kropkow. Dzieki tym prawie codziennym kontrolom z wody oraz z brzegu dawno nie widzialem na moim odcinku szarpakowcow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 To co piszesz cieszy i to ciężko opisać jak bardzo! Mam nadzieję że to dotyczy odcinka PZW A odnośnie rejestrów, jeśli wypuszczam rybska to także mam je wpisywać, bo o to zapomniałem się dopytać płacąc składki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 To samo pytanie zadalem mundurowym. Powiedzieli, ze kazda zlowiona rybe nalezy wpisywac do rejestru. Jakas glowa w Regalicy robi dokladne statystyki, co gdzie i kiedy zlowiono. Ehh chyba po raz pierwszy w zyciu cieszylem sie na widok sluzb mundurowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 Trzeba będzie uzupełnić rejestr Ale dobrze że ktoś się tym zajął, może to poprawi naszą sytuację. W weekend ruszę nad Regale dać się skontrolować, może jakiś konkretniejszy leszczur się trafi Cichy ja ostatnio Cegłe odwiedziłem. Już zaczyna skubać z gruntu więc nie jest tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 Przeczytajcie dokładnie co macie w instrukcji napisane i tak wypełniajcie rejestr, nie inaczej Ja mam nadzieję że łopaty w końcu ruszą się na Regalicy i będzie okazja do walki ze sztukami 60 + lub nawet większymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 w niedziele słabo było pare płotek mały leszczyk biwak z dzieciakami i psami obok oraz mase motorówek i skuterów wodnych. A nie musze dodawać że chodze na ryby sie wyluzować. w drodze powrotnej miałem ochote komuś ... zobaczymy w środe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Obecnie na Regalicy tarlo odbywa sum. Fajne odglosy - jakby ktos malucha do wody wrzucil albo niemiecka krowe 500kg. Leszcz byl widziany w jednym miejscu. Na dniach sie tam przejde to dam znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 Jutro z samego rańca przypuszczam atak na Cegielinkę, mam nadzieję że nie zaśpię i od 4 rano będę na łowisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 Kocur z niecierpliwością bede jutro czekac na wiesci z połowów, połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur1791 Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Witam co tam panowie słychać na Regalicy koło autostrady A6 ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Kurcze kończy się maj a ja nokilowiec pełną gębą, jeszcze ani jedna ryba nie zginęła z mojej ręki i wszystkie z siaty wróciły do wody czyli dzisiaj totalna lipa na Cegielince. O 4 rano byłem na miejscu, zająłem pomost i pełnia szczęścia. Leszcze nie chciały współpracować a zato leszczyki żyletki i krąpie nadrabiały za łopaty i płocie które też gdzieś się wyniosły może to wina dużej wody Woda podniosła się ok. pół metra. Udało mi się złowić jedną łopatę ok 50 cm ale wypuściłem ją szybko bo leszczu był pokancerowany przez kosiarza więc szkoda mi się go zrobiło. Jak wyzdrowieje i podrośnie to go trafię Z metod połowu to feeder zawiódł na całej lini i to na wszystkich pomostach, u mnie zero trafień za to match jak zawsze dał radę i była zabawa z drobnicą. Nawet ten większy leszek trafił się na odległościówkę ok 6 m od brzegu. Żałuję że nie mam przy sobie spina bo bolki co jakiś czas trenowały na uklejach w zasięgu rzutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Kocur to teraz pocieszyłeś Nasuwa sie tylko jedno pytanie, a mianowicie: czy nie brała czy już jej tam niema tej wiekszej ryby Po mojemu to trzeba zobaczyc co u LEGALNYCH KŁUSOWNIKÓW sie dzieje a wtedy bedziemy mieli odpowiedź na poprzednie pytanie, bo oni robią dosyć dokładny przegląd w wodzie. Kocur dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Ryby i to duże są tam ale trzeba kilku wędkarskich okoliczności i odrobiny szczęścia żeby połowić Mam nadzieję że w czerwcu poprawi się bo w zeszłym roku brały tam nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 no i dupa u mnie to samo ;/ mala ploć i leszyk. Pytanie gdzie ta ryba wybili ja czy to przez anomalia pogodowe slyszalem ze z czerwcu zima ma wrócić to jest przymrozki...ale i tak wybywam na wakacje i niestety bez kija gdzie tu sprawiedliwość ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 Ja ostatnio wróciłem z nad wody bez jakiegokolwiek kontaktu z rybą Próbowałem grunt, spławik, spinning i nic. Ale na pocieszenie wracając autobusem znalazłem portfel niestety było w nim 13zł ale jest bardzo fajny, skórzany i ogólnie taki bajerancki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 Ryba jest, tylko trudno ją znalesc na Regli. Jest w innych miejscach niz rok temu. Dzis 11 srednich leszczy, najwiekszy 2,55kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 Trzeba będzie poszukać leszczy Vasyl jakieś sugestie z Twoich rejonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 hehe ja nie zlapalem ryby powyzej 1,5 KG ale wiadomo ja to rekreacyjny wędkarz zdradcie jakieś sekrety laikowi na co lapiecie z zaneta czy bez ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 4 Czerwca 2009 Share Napisano 4 Czerwca 2009 dziś mimo niesprzyjającej pogody lesz współpracował bardzo dobrze. co więcej moge dodać kontrola policji też była podpłynęli taką łajbą ze z 10 km było ich widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 rafaloo, opisz co i jak itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shingo Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 Witajcie szanowni koledzy moze i troszke nie na temat zaczne ale jestem tu nowy a i wogole poczatkujacy ze mnie wedkarz.. Drodzy koledzy powiedzcie mi jakie zezwolenie czy z PZW czy z innego zrodla trzeba wykupic na regalice aby lowic rybki? powiedzmy na Cegielinke lub n w miejscu przy miedzy mostami kolejowymi. Bede wdziezny i jezeli bylo gdzies to poruszane to wybaczcie za mje poczatki ze tego nie odlanazlem. Ogolnie jakas mapke PZW szczecin znalazlem ale nie bardzo sobie z niej moge poradzic. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 shingo, poczytaj całe podforum to znajdziesz wszystkie odpowiedzi na swoje pytania. W celu ułatwienia na dobry początek: łowiska zachodniopomorskie tutaj oraz pozwolenia tutaj Witaj w zachodniopomorskiej elicie "kozaków z wybrzeża" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi