dersonik Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 to si emoze spotkamy bo sie zastanawiam miedzy cegla a krajnikiem, no to juz przesadzone dzis sobie wyjade o 1 w nocy na cegle pomacac na koszyk, zobacyzmy co bedzie:) wlasnie na betony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 gościu mówił że najlepsze miejsce jest jak się kończy nabrzeże (tam w stronę pomostów) ... no może się spotkamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 feeder, tam jest najlepsze miejsce, nie tylko na leszczyka dlatego ciągle zajęte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 feeder, to masz dosyć spory podbierak, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 7 Sierpnia 2010 Share Napisano 7 Sierpnia 2010 to nie był mój ale fakt faktem ten podbierak był mały ... swojego nie noszę z tego względu że zawsze jak go mam przy sobie to nie mam ryby .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 7 Sierpnia 2010 Share Napisano 7 Sierpnia 2010 no to wrocilem i polowilem, 9 leszczy srednio po 1 kg, najmniejszy 800gr najwiekszy z 1,5 kg 2płocie morskie, i na poczatku masa krąpia na bialego, leszcze tylko i wylacznie na rosowke mega giganta, cos to siedzielismy tytaj pod bilboardem PLAY pierwsze stanowisko na betonach od strony tych budek, koles 3 stanowsika dalej zlapal ponad 4 kg leszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemoo Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 ja we wtorek wybieram się do łubnicy...na leszcze. nie wiecie jak poziom wody bo jak wysoki to miejscówki mogą być zalane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Właśnie wróciłem z cegły ze spinnem. Siedziałem od ok 21 poza dwoma zerwanym gumami cisza. Czuć było kilka skubnięć. Mam nadzieje, że kocur poprawi statystki bo został do rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 11 Sierpnia 2010 Share Napisano 11 Sierpnia 2010 ja dzisiaj może zrobię nocny zwiad na cegle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 jestem ciekaw co sie dzieje z regalica i cegielinka w szczegolnoci, bo ani w nocy ani rano ani popoludniu nic ciekawego, brania slabe, w sobote na rosowke z czarnobyla mozna bylo polowic a wczoraj tylko ugryzienie i zostawi, na biale juz lepiej ale ogolnie slabo, na 3 osoby na 14 godzin wedkowania mielismy moze z 30 ryb, wdzie wczesniej tyle mozna bylo zlapac w 3-4h samemu, tubylcy tez narzekali pogoda raczej stabilna cisnienie tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Ja tam połowiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal o. Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 a co polowiles, bo ja bylem na cegle wczoraj tak miedzy 18:30 - 20:30 i zlowilem tylko jednego krapia:P ludzi tyle co w listopadzie w sobote z rana:P no i sie dzisiaj wybieram znowu, mogl by jakis wąsaty wpasc na rosówe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 fakt faktem kocur siedziales na tej miejscowce co ja w sobote:) moze tam jakis dolek? mialem jakies ostre branie ale nie jestem pewny czy to byla ryba czy jakis wielkie cos ciagnace sie po dnie bo nie bylo szans zeby to wyciagnac a zylke mialem tam 4 i przypon 2,5 karpiowa, rzucone na pek rosowek mutantow z czarnobyla jak to okreslil artone:) tylko wedka feeder za slaby nawet nie szlo zeby to cos drgnelo a jak zrobilo odjazd do maloby mi palce ucielo a tak to lipa, jade w sobote na regalice jeszcze tylko nie wiem czy na cegle czy na pomosty niedaleko zabnicy, na pewno zdam relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Jak wygląda woda na Cegle? Ciągnie czy można spokojnie się "zakotwiczyć" na dnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 a roznie, w nocy srednio ciaglo, nad ranem ciut mocniej, w poludnie slabo, ale dalekie rzuty z koszykiem 80 gr konczyly sie poplataniem z sasiadem, 20-40m od brzegu dalo sie lapac ale juz przy 50-60m od brzegu ciaglo jak skur...syn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Połowiłem leszcze tak plus minus 50 cm w ilości 3 szt a do tego dorodne krąpie i na samym początku płoć ok 30 cm. W nocy woda ciągnie jak 100 diabłów a do tego jeszcze czyszczą i pogłębiają Regalicę więc cały syf spływa zaczepiając o żyłki. Można nieźle się wkurzyć. W nocy zero suma i węgorza tylko punkt 3 wyciągnąłem leszczaka ok 40 cm. W dzień czasami ciągnęło a czasem zwalniało. Wiatr południowy napędza bardzo wodę Koszyk 100 plus zanęta turla się po dnie jakieś 10 m zanim o coś zahaczy i zakotwiczy. Ludzi rzeczywiście jest od zatrzęsienia. Z tym że połowa to przychodzi tam codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 13 Sierpnia 2010 Share Napisano 13 Sierpnia 2010 a na co lowiles? na biale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 13 Sierpnia 2010 Share Napisano 13 Sierpnia 2010 Czerwone z białymi, z kukurydzą z zanęty i same czerwone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 13 Sierpnia 2010 Share Napisano 13 Sierpnia 2010 jak sie dzis wepchamy to moze usiadziemy na nocke na cegle znow, zobaczymy zdam relacje bo pogoda fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 wczoraj wedkowalem do godziny 22 ... celem był sum i sandał ... suma zero , dwa pobicia sandaczowe na drop shota i to by bylo na tyle nawet policaje sprawdzali karty oglnie woda mocno ciagnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 Oj bardzo mocno ciągnie. 100 ma problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 no tylko pod mostem mogłem zakotwiczyć zestaw drop-shot na 20g pałce a w innym mijescu musiałem dać 40 gram i jakoś szło tylko musiałem kija przeciążyć o 20 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 Jedna wielka masakra tyle powiem. Masakryczna ilość zielska pływa po powodzie. Praktycznie co zarzut to z wody zamiast ryby wyciąga się krzaki. Dodatkowo prąd wypłukuje "brzegi" w niektórych miejscach co za tym idzie tworzy się jedno wielkie zamieszanie w wodzie. Od około 2 do 13 udało się wyciągnąć dwa sumy oraz zerwać parę gumeksów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 duze te sumy byly?? ... na jakie gumy brały i kiedy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 Sumy drobne nie dużo ponad wymiar ... Złowione z gruntu pierwszy w nocy a drugi około 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi