piotreksalek Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 aha... czyli jadę dróżką między Wiskordem a kanałem aż do samej rzeki, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 miedzy wiskordem a torami, musisz przejechać ten kanałek i kajakownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 Mam takie pytanie. Byłem na nocce i wędkarz mówił o sumach łapanych na Odrze (Regalicy konkretnie). Podał mi on nazwę miejsca i za nic nie mogę sobie teraz przypomnieć. Chodzi o miejsce gdzie spuszczane są ścieki do Odry, prawdopodobnie między Cegielinką a Mostem na A6. Znacie? Ryby stamtąd nie nadają się do jedzenia bo ze ścieku...Nazwa tego miejsca prawdopodobnie potoczna, jest krótka i dźwięczna Właśnie mi się przypomniało i on mówił właśnie o wiskordzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 ścieki już od 10 lat nie są tam zrzucane, ale tam łapali nawet suma na przepływanke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 poranny wypad nad wodę okazał się niezbyt przyjemny, ryba nie zabardzo chciała współpracować jedyny godny odnotowania leszcz 2,10 reszta drobnica. Zaczeły się wakacje więc i ludzi więcej którym siatka przyjmuje wszystkie ryby jakie tylko zachaczą się na haczyk, co niektórzy nie mogli zrozumieć dlaczego zabieram tylko jednego leszcza skoro mam ich około 10, według nich maszynka wszystko przyjmie i bedą kotlety ( a zaparę lat przyjdziecie i powiecie że PZW nic nie robi i ryby nie ma). I dróga sprawa to śmieci po każdym weeckendie pozostawione na brzegu, za to powinni zamykać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 michał82, czyżby Cegielinka Tam nasi "koledzy" z Gorzowa brylują w weekendy zostawiając po sobie tony śmieci za to koszą do siatek wszystko co wejdzie im na haczyk. Nie wszyscy są tacy bo spotkałem paru porządnych gości których można nazwać kolegami wędkarzami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 nie, byłem na regalicy na wysokości Żydowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Pływają już tam za sumem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Pływają ale za leszczem, ja dwa tygodnie temu miałem tylko jednego wymiarowego, drobnicy takiej po 40-50 cm to 3 -4 sztuki dziennie wyciągałem. Może jak sie pogoda ustabilizuje bedzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 No cóż albo jeszcze dzisiaj w nocy albo jutro z samego rana uderzę gdzieś na Regalicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Już przestańcie jechać po wędkarzach z Piły i Gorzowa. Oni też chcą połowić. Tak na marginesie to ciekawe skąd się biorą szarpakowcy i mięsiarze z tanimi winami... Pewnie Ci to są z Kosmosu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 bambus, nie pisałem o wszystkich bo nie generalizuję. Ale faktem jest że "koledzy" nie wystawiają dobrej laurki Wam dobrym kolegom wędkarzom. Szarpaki to inna bajka. Tych parchów wszędzie jest pełno. Chociaż ostatnio jakby mniej ich było. Mam nadzieję że uda się to wytępić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 jak tu ma być z rybo dobrze skoro rybacy w nocy godzina 1 sprawdzają nawet nie oznakowane sieci. Byłem wczoraj na nocce z kolesiem, gdy przyświeciliśmy latarkami w ich strone natychmiast odpłyneli. A my na wędkę trzy niewymiarowe sumiki( na wątrobe) i trzy leszczyki (na rasówki), więc nawet nie było co na ognisku usmażyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 a co do śmieci wydaje mi się że to bardziej świąteczni wędkarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 jak tu ma być z rybo dobrze skoro rybacy w nocy godzina 1 sprawdzają nawet nie oznakowane sieci. To byli kłusole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczyyy Napisano 6 Lipca 2011 Share Napisano 6 Lipca 2011 Po pierwsze już nie ma masowych kłusoli przynajmniej na cegielince. Jestem tam dość często i ani razu nie widziałem, za to wiem co odwalają ludzie z okolic Piły,Gorzowa i innych dalekich miejscowości. Będę po nich jechał, bo przyjeżdzają do nas nawet kilkoma samochodami, biorą wszystko,smieci zostawiają,wciskają się na siłe. Jeżeli gdzieś jedziesz na ryby,to umiej chociaż kulturalnie porozmawiać,nie zostawiać po sobie śmieci, bo potem idzie taka własnie opinia.Jak byłem młodszy, i wędkowałem na odrze,doskonale widziałem co robiło kilkunastu wędkarzy którzy przyjeżdżali z miejscowości oddalonych nawet 300 km.Każdy z nich na metodę na tzw. chodzonego, był w stanie wyciągnąć nawet ponad 200 ryb przez kilkanaście godzin ,licząc ze było ich kilkunastu wyciągali tyle ryb co sieci i wszystko do wora Poza tym znam wielu dobrych wędkarzy z daleka,ale ci co przyjeżdżają na Cegłe wyrobili sobie odpowiednią reputacje,jak chcesz bambus żeby tak nie jeździć po przyjezdnych to wpłyń na nich bo sam jesteś z Piły:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 Jestem jednym z tych co przyjeżdżają na Cegielinke, PKP, Autostrade Poznańską, właśnie w kilka osób max. 5. Żadne z wyżej opisanych sytuacji nie miała miejsca. I obarczanie wszystkich wędkarzy przyjezdnych zostawianiem śmieci, kłusowaniem, i zachowaniem poniżej kultury osobistej jest nieprawdziwe i kłamliwe. Zgodzę się, brudasy się zdarzają, ale gdzie ich nie ma? Wyrzucanie starych opon, szarpanie ryb, płynące nad ranem ścieki i libacje z tanim winem, też to widziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DONANDRZEJ Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 Witam. W sobotę mam zamiar wybrać się pierwszy raz na Regalicę w podjuchach na nocny spining z brzegu za sandaczem i/lub sumem. I mam prośbę do wędkarzy którzy tam jeżdzą o radę czy wogóle taka wyprawa ma sens? czy wogóle jest szansa teraz na sandacza w nocy? proszę o radę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczyyy Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 Duży sandacz to obecnie rzadkość u nas, w nocy ledwo wymiarowy(55cm-60cm) sandacz grasuje w toni i na płyciznach.Musisz szukać go i dobrych miejscówek.Jak przez noc trafisz 1-2 ryby to znaczy ze to dobra noc. Ja przez 3 dni łaziłem na spining i nic nie trafiłem :(Dopiero czwartego dnia, zlowiłem z gruntu ładnego karpia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 wybrałem się wczoraj wieczorem zapolować na suma wynik to 3 sztuki niestety niewymiarowe, tak więc zasiadka od 19 do 2 w nocy kompletnie nieudana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Wybrałem się dzisiaj na regalice w podjuchach na suma, od godziny 5 do 10 próbowałem na czerwone, rasówy i wątrobe efekt to 5 rozpiórów w tym dwa na wątrobę. Nałodziach pływali ale mówili że od 2 tygodni ani leszcza ani suma nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 /\ Bo zimno na razie. Ja byłem w Marwicach na nocce i też nic. Jedynie na pijawki coś skubało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danielo Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Ostatnio byłem z trzy dni pod rząd na cegielince i niestety jakaś masakra. Na czerwonego jakieś małe leszczyki i płotka. Nic większego nie podeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Jeszcze trochę i leszcz powinien się ruszyć. Niech tylko pogoda się ustabilizuje. Taka to specyfika ego łowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Trochę słońca i można ruszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi