Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poziom wody na Zalewie poszedł w górę.Od Bronisławowa w stronę Małego Zalewu woda czyściutka.Brań w nockę z czwartku na piątek praktycznie zero.Jedynie kilka (3) okoni na spining wczoraj wieczorkiem .

Pozdrawiam

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 320
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 4 weeks later...
Napisano

Witajcie.

I jak rybki w niedzielę,brały? Bo my spłytnęliśmy w sobotę dla odmiany z grzybkami.Dobrze ,że choć one dopisały.

Pozdrowienia z jesiennego zalewu i do zobaczenia za tydzień.

Napisano

Witam,

Chiałem w poniedziałek wyskoczyć nad Zalew połowić z brzegu ... bez używania woderów (spinning, grunt, spławik). Był ktoś ostatnio nad Zalewem i może powiedzieć jaki jest stan ... wody i efektów połowu?

Napisano

cześć byliśmy z soboty na niedzielę: dwa leszcze ,jeden miedziak drugi mały, jeden sandacz malutki, szczupak jeden uciekł ,było pare ładnych brań w nocy ale krótki chol i krzaczory i wszystko urwane i tak wiele razy nie było w sobote czasu na szukanie lepszego miejsca a nasze poprzednie stałe rybne miejsce zarosło . rybki trafiały oczywiście do wody z powrotem . woda mała, łaziłem w woderach po wodzie. szukamy ciągle nowego miejsca na drapierznika jak gdyby ktoś gdzieś coś wiedział dzięki pozdro,czećś

Napisano

Ja ostatnio byłem na sipinning na łódce i wynik dobry. 6 szczupaków 50-60cm i jeden 70cm :razz: Oczywiście wszystkie wróciły do wody :smile:

Napisano

Łódkę nad zalewem można wypożyczyć w Barkowicach Mokrych w stanicy PZW czy w Barkowicach ... a może w innym miejscu nad zalewem? W jakich godzinach przeważnie czynne są te wypożyczalnie?

• 2 weeks later...
Napisano

Wybieram się nad Zalew w czwartek na łódkę. Jakby ktoś miał ochotę to może się zabrać. Jadę z Łodzi. Mam nadzieje że pogoda dopisze i wiatru nie będzie za dużego ... to już ostatnia chwila ... przed śniegiem :-)

• 4 weeks later...
Napisano

Z edmundem w czwartek na noc wybieramy się nad zalew na sandacza. Prawdopodobnie do Zarzęcina. Połowił już ktoś nocą drapieżnika na Sulejowie tej jesieni? W jakie okolice warto się wybrać?

Mamy jeszcze jedno miejsce w aucie więc możemy kogoś zabrać...

Napisano

Byliśmy w jakiejś zatoczce miedzy Barkowicami a Bronisławowem. W nocy nic się nie działo, w piątek rano wziął szczupaczek ok. 50 cm. Po powierzchni wciąż ganiał jakiś drapieżnik, może okoń, a może boleń??? Miejscówka obiecująca, ale chyba pogoda wszystko popsuła...

• 1 month later...
Napisano

Witam. Jak wygląda sprawa z grubością lodu na zalewie? Łowił już ktoś? Jakie efekty? Kumpel mnie namawia żeby w niedzielę pojechać.

• 4 weeks later...
Napisano

tak jest,herbatka z prondem trzeba jeszcze troche wytrzymać . W tym roku chcemy kupić silniczek + aku i popływać troszke po sulejowie bo miejscówka nam zarosła.Zastanawiamy się nad silnikiem NERAUS 40 JAK KTOŚ WIE COŚ NA TEMAT TEGO WYNALAZKA PROSZĘ O OPINIE . DZIĘKUJE, POZDRAWIAM

• 1 month later...
Napisano

śfagier gdzie zamierzacie pływać? Ja od zawsze pływam więc mogę coś podpowiedzieć.Moje rejony do Tresta/Karolinów.

pzdr.Robert

• 3 weeks later...
Napisano
Zasiadka karpiowa czy amurowa nad Sulejowem to moim zdaniem chybiony pomysł...

Tak właśnie słyszałem ale od osób które nie łowią karpi więc chciałem się upewnić.