Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
z której strony byłeś ?? i jakie przynęty jak można ??? i jak z dojazdem nad wodę ?? jest jakoś gdzie zaparkować ??

dzięki za info ...

Ja byłem od razu za bojkami przy przepompowni...własnie z dojazdem kiepsko bo nie mozna wiezdzac do lasu, straz lesna ciagle pilnuje i wali mandaty...dlatego musielismy płynac z Łysego...ja nawet dostałem mandat za biwakowanie w niedozwolonym miejscu 50zł i za ognisko 200zł...ale dogadalismy sie z policja i dali tylko 50zł na 3 os. Co do przynet kombinowalismy raz same białe, raz pinki, raz biały z ziarnkiem kukurydzy...na poczatku brały na ziarnko kukurydzy z białymi...moj kolega z ktorym sie wybrałem, miał tez na to cos duzego bo walczył z ryba około 30min. i wszystko pękło, ale to raczej było karpisko:) a pozniej brały na samego białego...dobrze zanecilismy bo przez 5 dni wrzucilismy 6kg zanety, ale nie bede zdradzac jaka, jedynie powiem ze mozna to kupic w kazdym sklepie wedkarskim, nic swojego...bo to jest tajemnica kazdego wedkarza, a ja sie dowiedziałem własnie od tego kolegi, ktory regularnie jezdzi na zawody wedkarskie i odnosi sukcesy...ja wybieram sie na tydzien ale dopiero we wrzesniu, napewno napisze jak wyniki...pozdro:)

• 1 month later...
przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 320
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

Ja byłem w zeszłym roku w wakacje na rybkach ze znajomymi (na 4 wędki - ja i znajomy z kartami tylko). 2 dni - 8 leszczy od 0,7 do 1,6kg (typowo pod leszcza się szykowaliśmy).

Łapaliśmy na makaron "gwiazdki" + ryż preparowany + zanęta z białym, makaronem i ryżem...

3 leszcze weszły w przeciągu max 2 minut na 3 wędki (z samego rana) - chyba jakaś "ławica" płynęła...

Może w październiku się skoczy na 2-3 dni jeszcze w tym roku :) Ktoś chętny ?

• 1 month later...
Napisano

Dzisiaj w Barkowicach zerowe wyniki na spinning. Spinningowało jeszcze kilku gości z łódek ale oni też bez drapieżnika. Ale za to w południe rewelacyjnie żerowały płocie w przedziale 20-30 cm :mrgreen:

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

To prawda, na wiosnę trochę leszcz brał i koniec, potem już prawie nic :( Ale nie tylko nad zalewem było słabo jeździłem oczywiście też na inne zbiorniki i najwyżej tylko jakaś drobnica brała :( Znajomy był 2 tyg. na mazurach i nic :shock: To dopiero dramat :roll:

• 1 month later...
  • 1 month later...
Napisano

Dzięki JACool że wstawiłeś własnie o to mi chodziło aż przykro patrzeć co te kłusole wyprawiają nad tą wodą :evil:

• 4 weeks later...
Napisano

Dwie nocki na zalewem na rozlewiskach ,wody stan niski ,w Barkowicach mają plaże robić woda jest taka niska.Złowiłem kilka płotek 32 29 i 28 kilka mniejszych,o 7rano na białego okonia 38 cm.

Napisano
Dwie nocki na zalewem na rozlewiskach ,wody stan niski ...

Hmm, ten niski poziom to jest jakiś strasznie niski, że przeszkadza w łowieniu z brzegu? Nie wiem czy jechać :roll:

• 2 weeks later...
Napisano

Ja wczoraj wyruszyłem w cztery osoby nad zalew i dzisiaj już wróciliśmy, a wyniki ? Jeden leszczyk ledwie za zegarek :roll:

Wczoraj utoną mężczyzna 65 lat jego poszukiwania rozpoczęły się w nocy i trwały do dziś, wszystko to wydarzyło się niedaleko nas, obok nas straż wodowała łódź i udzielała wywiadu do TVP Łódź więc rozpoczęcie sezonu miałem dość nietypowe szkoda tylko że nie takie jak bym chciał ;)

• 2 weeks later...
Napisano

Witam,

Był ktoś ostatnio nad zalewem w poszukiwaniu zębatego z brzegu? planuję wypad w ten weekend i nie wiem czego się spodziewać. Będę wdzięczny za info.

Napisano

Kumpel w weekend na spinning miał trochę brań przy ujściu Luciąży do zalewu. Wielkością nie powalały ale zawsze coś...

Napisano

Dzięki Robcio za informację. Planuję wypad w okolicach Barkowic, tam w lewo od stanicy PZW w kierunku zapory jest ciekawe wypłycenie z podwodnym garbem, które nie raz obdarowało mnie sporym garbuskiem. Może jakieś szczupłe się tam wygrzewają w słońcu??? ale opcja z ujściem Luciąży też jest ciekawa...

• 3 weeks later...
Napisano
Trzy nocki w Karolinowie dwa brania,płotka i leszczyk.

Masakra, a to moje ukochane miejsce - tam zaczęła się moja wędkarska przygoda :neutral:

• 2 weeks later...
Napisano

Mam w ten weekendzik wypad ze znajomymi do Bronisławowa [zalew Sulejowski]. i mam pytanko na co jak i gdzie z portu u łysego? czy może są jakieś inne miejscówki jestem raczej zwolennikiem "ciężkiego" łowienia proszę o porady. Jako ze, nigdy nie złowiłem leszcza mam nadzieje iż się uda

Napisano
Jako ze, nigdy nie złowiłem leszcza mam nadzieje iż się uda

Szczerze mówiąc to nie masz czego żałować :mrgreen: Mało waleczny gatunek, taki ze 2kg to się trochę poszarpie ale na "ciężkim" sprzęcie nie będzie to satysfakcjonująca walka ;) Kiedyś na zalewie sulejowskim królował preparowany ryż a teraz to nie ma reguły ostatnio mieliśmy brania przez godzinę na kuku z białymi i potem jak i przedtem zero, nic nawet nie pukło. Na leszcze dobry też jest makaron to taka uniwersalna leszczow przynęta ;)

Mam w ten weekendzik wypad ze znajomymi do Bronisławowa [zalew Sulejowski]. i mam pytanko na co jak i gdzie z portu u łysego? czy może są jakieś inne miejscówki

Nad zalewem Sulejowskim jest pełno miejscówek ale to chyba nikogo nie dziwi :mrgreen: Najczęściej jeżdżę w okolice Bartkowic ale Bronisławów kiedyś był chyba najpopularniejszy teraz gdzie byś nie pojechał to masz małe szanse żeby coś złowić z zalewem jest coraz gorzej nie dość że jest strasznie przełowiony głównie przy użyciu siat to jeszcze mocno zarybili sumem który i tak występuje w zalewie od dawna może zrobi nam się takie Łódzkie Caspe :mrgreen: tzn. oprócz tego że sum wyeliminuje inne gatunki to będzie tam dużo dużego suma ale trochę wątpię w taki przebieg sytuacji :roll:

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...