blaza92__ Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 z której strony byłeś ?? i jakie przynęty jak można ??? i jak z dojazdem nad wodę ?? jest jakoś gdzie zaparkować ?? dzięki za info ... Ja byłem od razu za bojkami przy przepompowni...własnie z dojazdem kiepsko bo nie mozna wiezdzac do lasu, straz lesna ciagle pilnuje i wali mandaty...dlatego musielismy płynac z Łysego...ja nawet dostałem mandat za biwakowanie w niedozwolonym miejscu 50zł i za ognisko 200zł...ale dogadalismy sie z policja i dali tylko 50zł na 3 os. Co do przynet kombinowalismy raz same białe, raz pinki, raz biały z ziarnkiem kukurydzy...na poczatku brały na ziarnko kukurydzy z białymi...moj kolega z ktorym sie wybrałem, miał tez na to cos duzego bo walczył z ryba około 30min. i wszystko pękło, ale to raczej było karpisko:) a pozniej brały na samego białego...dobrze zanecilismy bo przez 5 dni wrzucilismy 6kg zanety, ale nie bede zdradzac jaka, jedynie powiem ze mozna to kupic w kazdym sklepie wedkarskim, nic swojego...bo to jest tajemnica kazdego wedkarza, a ja sie dowiedziałem własnie od tego kolegi, ktory regularnie jezdzi na zawody wedkarskie i odnosi sukcesy...ja wybieram sie na tydzien ale dopiero we wrzesniu, napewno napisze jak wyniki...pozdro:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozer Napisano 25 Września 2011 Share Napisano 25 Września 2011 Ja byłem w zeszłym roku w wakacje na rybkach ze znajomymi (na 4 wędki - ja i znajomy z kartami tylko). 2 dni - 8 leszczy od 0,7 do 1,6kg (typowo pod leszcza się szykowaliśmy). Łapaliśmy na makaron "gwiazdki" + ryż preparowany + zanęta z białym, makaronem i ryżem... 3 leszcze weszły w przeciągu max 2 minut na 3 wędki (z samego rana) - chyba jakaś "ławica" płynęła... Może w październiku się skoczy na 2-3 dni jeszcze w tym roku Ktoś chętny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 2 Listopada 2011 Share Napisano 2 Listopada 2011 Dzisiaj w Barkowicach zerowe wyniki na spinning. Spinningowało jeszcze kilku gości z łódek ale oni też bez drapieżnika. Ale za to w południe rewelacyjnie żerowały płocie w przedziale 20-30 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinacolada123 Napisano 1 Grudnia 2011 Share Napisano 1 Grudnia 2011 na zalewie nędza była w tym sezonie. aż człowiek czasami żałował, że wstał tak wcześnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek0402 Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 To prawda, na wiosnę trochę leszcz brał i koniec, potem już prawie nic Ale nie tylko nad zalewem było słabo jeździłem oczywiście też na inne zbiorniki i najwyżej tylko jakaś drobnica brała Znajomy był 2 tyg. na mazurach i nic To dopiero dramat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawcio22 Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 jakieś wieści z lodu? ruszyły się już grube płocie, potężne leszcze i ogromne okonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardo Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Na Sulejowie się ruszyło ale kłusownictwo; http://expressilustrowany...baedddc17000000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 Twoj linek nie dziala, prawodopobnie chodzi o ten material: klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardo Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 Dzięki JACool że wstawiłeś własnie o to mi chodziło aż przykro patrzeć co te kłusole wyprawiają nad tą wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 Dwie nocki na zalewem na rozlewiskach ,wody stan niski ,w Barkowicach mają plaże robić woda jest taka niska.Złowiłem kilka płotek 32 29 i 28 kilka mniejszych,o 7rano na białego okonia 38 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ar Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Dwie nocki na zalewem na rozlewiskach ,wody stan niski ... Hmm, ten niski poziom to jest jakiś strasznie niski, że przeszkadza w łowieniu z brzegu? Nie wiem czy jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Jak nie pojedziesz to dalej w niewiedzy . Do zobaczenia nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ar Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 No tak Będę na majówce, napiszę jak było po powrocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek0402 Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Ja wczoraj wyruszyłem w cztery osoby nad zalew i dzisiaj już wróciliśmy, a wyniki ? Jeden leszczyk ledwie za zegarek Wczoraj utoną mężczyzna 65 lat jego poszukiwania rozpoczęły się w nocy i trwały do dziś, wszystko to wydarzyło się niedaleko nas, obok nas straż wodowała łódź i udzielała wywiadu do TVP Łódź więc rozpoczęcie sezonu miałem dość nietypowe szkoda tylko że nie takie jak bym chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafel Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Witam, Był ktoś ostatnio nad zalewem w poszukiwaniu zębatego z brzegu? planuję wypad w ten weekend i nie wiem czego się spodziewać. Będę wdzięczny za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Kumpel w weekend na spinning miał trochę brań przy ujściu Luciąży do zalewu. Wielkością nie powalały ale zawsze coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafel Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Dzięki Robcio za informację. Planuję wypad w okolicach Barkowic, tam w lewo od stanicy PZW w kierunku zapory jest ciekawe wypłycenie z podwodnym garbem, które nie raz obdarowało mnie sporym garbuskiem. Może jakieś szczupłe się tam wygrzewają w słońcu??? ale opcja z ujściem Luciąży też jest ciekawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Trzy nocki w Karolinowie dwa brania,płotka i leszczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Trzy nocki w Karolinowie dwa brania,płotka i leszczyk. Masakra, a to moje ukochane miejsce - tam zaczęła się moja wędkarska przygoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimoszque Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 Mam w ten weekendzik wypad ze znajomymi do Bronisławowa [zalew Sulejowski]. i mam pytanko na co jak i gdzie z portu u łysego? czy może są jakieś inne miejscówki jestem raczej zwolennikiem "ciężkiego" łowienia proszę o porady. Jako ze, nigdy nie złowiłem leszcza mam nadzieje iż się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek0402 Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 Jako ze, nigdy nie złowiłem leszcza mam nadzieje iż się uda Szczerze mówiąc to nie masz czego żałować Mało waleczny gatunek, taki ze 2kg to się trochę poszarpie ale na "ciężkim" sprzęcie nie będzie to satysfakcjonująca walka Kiedyś na zalewie sulejowskim królował preparowany ryż a teraz to nie ma reguły ostatnio mieliśmy brania przez godzinę na kuku z białymi i potem jak i przedtem zero, nic nawet nie pukło. Na leszcze dobry też jest makaron to taka uniwersalna leszczow przynęta Mam w ten weekendzik wypad ze znajomymi do Bronisławowa [zalew Sulejowski]. i mam pytanko na co jak i gdzie z portu u łysego? czy może są jakieś inne miejscówki Nad zalewem Sulejowskim jest pełno miejscówek ale to chyba nikogo nie dziwi Najczęściej jeżdżę w okolice Bartkowic ale Bronisławów kiedyś był chyba najpopularniejszy teraz gdzie byś nie pojechał to masz małe szanse żeby coś złowić z zalewem jest coraz gorzej nie dość że jest strasznie przełowiony głównie przy użyciu siat to jeszcze mocno zarybili sumem który i tak występuje w zalewie od dawna może zrobi nam się takie Łódzkie Caspe tzn. oprócz tego że sum wyeliminuje inne gatunki to będzie tam dużo dużego suma ale trochę wątpię w taki przebieg sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 Jak nie pojedziesz to dalej w niewiedzy . Do zobaczenia nad wodą SIĘ POWTARZAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek0402 Napisano 11 Lipca 2012 Share Napisano 11 Lipca 2012 Słyszałem że zalew dręczy sinica To prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rastakrolik Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Byłem w połowie lipca. Jak przestało mocno wiać i woda się uspokoiła to wyglądało to tragicznie. 10 metrów od brzegu zielono i śmierdząco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raymus Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 A jak rybki? Bierze coś? Od 12 mam urlop i mam zamiar wybrać się nad zalew, tylko nie wiem czego się spodziewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi